STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτη νίκη με Μαντζουράκη ο Παναιτωλικός 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Πρώτη νίκη με Μαντζουράκη ο Παναιτωλικός 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα
INTIME SPORTS

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές καθώς επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του. Οι γηπεδούχοι είχαν σε σπουδαία μέρα τον Ρουσκουγιέδα που έκανε όλο το παιχνίδι και τον Κυριακίδη που έβγαζε ότι πήγαινε προς την εστία του.

Την πρώτη του νίκη με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο πήρε ο Παναιτωλικός επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο με τους γηπεδούχους να έχουν σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια τους και να φτάνουν σε ένα σημαντικό τρίποντο που τους δίνει μια βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις νίκες μετά την 3η αγωνιστική και την επικράτηση τους επί του Πανθρακικού ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τις νίκες τους και είδαν μάλιστα τον αντίπαλο τους να τους προσπερνάει στον βαθμολογικό πίνακα. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Βέβαια είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν εκπληκτικό Κυριακίδη ο οποίος σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις έκανε σπουδαίες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην εστία του και κάλλιστα μαζί με τον Ρουσκουγιέδα διεκδικεί τον τίτλο του MVP από πλευράς γηπεδούχων.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ αλλά έχασε δυο καλές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 20', ισορρόπησαν το ματς και άρχισαν να απειλούν και αυτοί με την σειρά τους. Βρήκαν ένα τυχερό γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, στο 43', και αυτό έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Πρώτη νίκη με Μαντζουράκη ο Παναιτωλικός 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν ευκαιρίες για να βάλουν και άλλα τέρματα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Το 2-0 ήρθε στο 56' από τον Μαρκόφσκι και μέχρι το 70' ο Παναιτωλικός ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ανάλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βρέθηκε στην περιοχή του Κυριακίδη, απείλησε, δεν κατάφερε όμως να φέρει το ματς στα ίσια και πέτυχε μόνο το γκολ με το οποίο μείωσε το σκορ στο 90' με τον Ηλιάδη ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ι. Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας)

4ος: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΓΚΟΛ: 43' Τσουκαλάς (αυτογκόλ), 56' Μαρκόφσκι/90' Ηλιάδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ):Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (87' Κωνσταντινόπουλος), Παπάζογλου, Πάουλο, Κέβιν, Μάκος, Μύγας, Ουαρντά, Κάπελ (76' Κόρσενς), Ρουσκουγιέδα (71' Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ):Βελλίδης, Καρανίκας (61' Λίλα), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς (54' Μανιάς), Κοζορώνης, Ακόστα (76' Ηλιάδης), Τσάβες, Γιάκος, Ίλιτς.

Κίτρινες: 37' Κέβιν/22' Ναδάλες, 45' Καρανίκας, 83' Ο Μιχαήλ

Κόκκινες:

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League (κι όχι μόνο)

Τις ευκαιρίες ο ΠΑΣ, το γκολ ο Παναιτωλικός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 3' της αναμέτρησης όταν σε φάουλ από τα δεξιά η άμυνα του Παναιτωλικού δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Σκόνδρα να μένει ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία όταν σε κόρνερ από τα δεξιά όταν ο Μιχαήλ και πάλι ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κυριακίδης εντυπωσιακά έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά την συμπλήρωση του εικοσάλεπτου και μάλιστα απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 22' της αναμέτρησης όταν ο Ρουσκουγιέδα βρήκε ανοιχτό χώρο μπροστά του επιχείρησε το σουτ αλλά ο διεθνής γκολκίπερ της ομάδας του ΠΑΣ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μύγρας από δεξιά επιχείρησε μια σέντρα σουτ, η μπάλα κόντραρε, κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 33' οι παίκτες του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Μαρκόφσκι έπεσε στο έδαφος από ένα σπρώξιμο του Σκόνδρα αλλά ο Παπαπέτρου έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 44' της αναμέτρησης με ένα τυχερό γκολ. Ο Ουάρντα έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και τη σέντρα με τον Τσουκαλά στη γραμμή της περιοχής να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βελλίδη με την μπάλα να παίρνε απίστευτη τροχιά και τον Έλληνα πορτιέρο να μην μπορεί να αντιδράσει. Ένα γκολ που ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο για τους γηπεδούχους.

Πρώτη νίκη με Μαντζουράκη ο Παναιτωλικός 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πιο δυνατά ο Παναιτωλικός και 2-0 στο 56'

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό αυτή τη φορά να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να χάνει δυο καλές στιγμές μέσα σε δυο λεπτά για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Στο 46' ο Μαρκόφσκι έκανε το σουτ από πλάγια με την μπάλα να κοντράρει κάπου και να βγαίνει κόρνερ. Στο κόρνερ από τα δεξιά ο Μάκος πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Μαρκόφσκι να ακουμπάει την μπάλα προ του Βελλίδη και τον Ναδάλες να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Οι γηπεδούχοι που είχαν την υπεροχή από την έναρξη του δευτέρου μέρους κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 56' όταν έκλεψαν όμορφα την μπάλα με τον Ρουσκουγιέδα να βγαίνει στην αντεπίθεση, αυτός έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μαρκόφσκι και ο επιθετικός του Παναιτωλικού με ένα πολύ ωραίο δυνατό σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 2-0.

Πρώτη νίκη με Μαντζουράκη ο Παναιτωλικός 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα
INTIME SPORTS

Τρομερές επεμβάσεις του Κυριακίδη

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να μπει και πάλι στο0 ματς στο 70' αλλά ο Κυριακίδης είχε διαφορετική άποψη. Ο Ακόστα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα με τον Ίλιτς να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Κυριακίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και με το ένα χέρι, σε μια εκπληκτική απόκρουση, έδιωξε την μπάλα και κράτησε το μηδέν για την εστία του αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να τον χειροκροτήσει.

Οι αλλαγές που έκανε ο Μιχάλης Πετράκης έκαναν πιο επιθετικό τον ΠΑΣ που έψαξε για τη μείωση του σκορ και στο 83' οι φιλοξενούμενοι με τον Λίλα να δίνει στον Τσάβες και αυτός με τη μια στον Ηλιάδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Κυριακίδη και πάλι να λέει όχι καθώς μπλόκαρε με το πόδι αυτή τη φορά. Τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων επενέβη σωτήρια σε κεφαλιά του Τσάβες αυτή τη φορά καθώς με νέα σπουδαία επέμβαση έδιωξε την μπάλα.

Μείωσε στο 90' ο ΠΑΣ με τον Ηλιάδη

Με την συμπλήρωση των 90' λεπτών ο Ηλιάδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς μπόρεσε να μειώσει για την ομάδα του σε 2-1. Ο Τσάβες πήρε όμορφα την μπάλα και με μια πανέξυπνη κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Ηλιάδη ο οποίος αυτή τη φορά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει όμορφα στην δεξιά γωνία του Κυριακίδη που αυτή τη φορά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο MVP του αγώνα

Ο Κυριακίδης. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν εκπληκτικός. Έκανε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων κρατώντας το μηδέν στην εστία του μέχρι και το 90' λεπτό και στο γκολ που δέχτηκε από την Ηλιάδη δεν μπορούσε να έχει διαφορετική αντίδραση.

Η φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Κυριακίδη στο 70'. Ο Ίλιτς ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει βλέποντας την μπάλα να φεύγει από το κεφάλι του, να σκάει στο έδαφος και να κατευθύνεται προς τα δίχτυα του Παναιτωλικού. Είχε υπολογίσει όμως χωρίς τον Κυριακίδη ο οποίος εκτινάχθηκε στην δεξιά του γωνία και με το ένα χέρι απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα.

Ο διαιτητής

Ο Παπαπέτρου από το σύνδεσμο της Αθήνας. Χωρίς το μεγάλο λάθος που θα μπορούσε να καθορίσει την αναμέτρηση αλλά με πολλά μικρά λαθάκια που εκνεύρισαν τους παίκτες των δυο ομάδων. Οι παίκτες του Παναιτωλικού ζήτησαν δυο φορές πέναλτι με την φάση του 33' λεπτού να σηκώνει λίγο παραπάνω συζήτηση.

Μας άρεσε

Το γκολ του Μαρκόφσκι. Πολύ ωραία και γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του Παναιτωλικού με τον Ρουσκουγιέδα την κατάλληλη στιγμή να κάνει την πάσα και τον επιθετικό των γηπεδούχων να πιάνει ένα τρομερό αριστερό σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα σύριζα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη και στα δίχτυα του διεθνή πορτιέρο.

Πρώτη νίκη με Μαντζουράκη ο Παναιτωλικός 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι η δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος πίσω από τον Παναιτωλικό έχοντας δεχτεί συνολικά 19 τέρματα. Είναι χειρότερη ακόμα και απ' αυτή του Πανθρακικού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ