STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 5-0 τον ΠΑΣ στο Φάληρο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, κέρδισε με σκορ 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και σφράγισε μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή -44ο στην ιστορία του- στην προτελευταία αγωνιστική της Super League.

Για την πρότελευταία αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και μετά τη νίκη του με σκορ 5-0, στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής για τη σεζόν 2016-2017, κατακτώντας τον 44ο τίτλο της ιστορίας του.

Ο Τάκης Λεμονής δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στο βασικό σχήμα, δίνοντας στον Ρέτσο θέση δίπλα στον Ντα Κόστα, ενώ προτίμησε τον Ανσαριφάρντ έναντι του Καρντόσο για την κορυφή της επίθεσης.

Λεάλι, Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες και Καρντόσο ήταν οι εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο.

Σισοκό, Παρέδες, Βιάνα, Νικολάου και Μανθάτης έμειναν εκτός αποστολής, όπως και ο τιμωρημένος Αλμπέρτο Μποτία.

Πολλά τα προβλήματα για την ομάδα των Ιωαννίνων, καθώς στους τιμωρημένους Ακόστα, Ζάιρο και Λίλα ήρθαν να προστεθούν και οι απουσίες μέσω τραυματισμών των Κόντε, Τζημόπουλου και Σκόνδρα.

Οπότε ο Πετράκης μετά την προπόνηση της Παρασκευής συμπεριέλαβε στην αποστολή μόλις 17 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν οι: Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Κοζορώνης, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Νικολιάς, Μπέριος, Πασχαλάκης, Περιστερίδης, Ναδάλες, Βιδάλ, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Μασούρας, Μπουκουβάλας και Μαμπουλού.

Πρωταθλητής Ολυμπιακός, πράξη 44η

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Ολυμπιακός (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (λ.τ. 64' Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Μαρίν (46' Ελιουνούσι), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Βιντάλ (46' Μαμπουλού), Γιάκος.

Γκολ: 21' Μαρίν, 24' Ντα Κόστα, 29' & 71' Ντε λα Μπέγια, 81' πεν. Ντομίνγκες / -

Κάρτες: - / 32' Μπέριος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Να τελειώνει μια και καλή με την υπόθεση τίτλος ήθελε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο και μπήκε στο ματς με την προοπτική να επιβάλλει τον ρυθμό του από νωρίς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκτός από τις πολλές απουσίες είχε να αντιμετωπίσει και την έλλειψη κινήτρου, όντας εκτός στόχων στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν κατέβηκε να παίξει κλεφτοπόλεμο στο "Γ. Καραϊσκάκης", κάνοντας παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν επικίνδυνοι όταν έβρισκαν χώρους, ωστόσο η όποια αγωνία κράτησε μέχρι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και ένα γρήγορο τέμπο που τον βόλευε.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Ο Φορτούνης στο 3' αστόχησε σε κεφαλιά εξ επαφής και η επόμενη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 20' με τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωτήρια στο πλασέ του Σεμπά. Το ίδιο έκανε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ και στο επόμενο λεπτό στην κεφαλιά του Ρομαό, όμως ήρθε τρέιλερ ο Μαρίν σκοράροντας από κοντά για το 1-0. Από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη στο 24', ο Ντα Κόστα νίκησε την αεροπορία των φιλοξενούμενων και με κεφαλιά κατάφερε δεύτερο καίριο χτύπημα στην αντίπαλη εστία.

Έχασε τη συγκέντρωση του ο ΠΑΣ και στο 29' αφού ο Πασχαλάκης αντέδρασε και πάλι εντυπωσιακά στο σουτ του Σεμπά, ήρθε ο Ντε λα Μπέγια να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό. Με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωθηκε το επιθετικό κρεσέντο των Πειραιωτών, που μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά έφτασαν στο 3-0.

Το σκορ μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε, αφού ο Πασχαλάκης συνέχιζε απτόητος και έσωσε την εστία του στις προσπάθειες των Φορτούνη (33') και Ανασαριφάρντ (42'). Οι τελικές ήταν 14(9) - 1(1), τα κόρνερ 8-1 και η κατοχή μπάλας στο 74% - 26% για τον Ολυμπιακό.

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ... ΑΕΚ

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λεμονής απέσυρε από το ματς τους Μαρίν, Φορτούνη και πέρασε τους Ελιουνούσι, Ντομίνγκες. Δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΣ έπαιζε ελεύθερα αλλά δεν υστερούσε στην δημιουργία και έτσι οι φάσεις λιγόστεψαν συγκριτικά με το πρώτο μέρος.

Ο Πασχαλάκης στο 60' ενήργησε σωτήρια για πολλοστή φορά στην αναμέτρηση, όμως αυτό δεν ανησυχούσε τους Πειραιώτες όσο το γεγονός ότι τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντα Κόστα έφυγε αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας τη θέση του στον Καμπιάσο.

Η ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο γυρόφερνε στο μυαλό του Λεμονή και των παικτών του, που σταδιακά έριχναν ρυθμούς στην αναμέτρηση.

Παρ' όλα αυτά, στο 71' οι Ντομίνγκες, Ανσαριφάρντ και Ελιουνούσι έκρυψαν την μπάλα και αυτή εμφανίστηκε στα πόδια του Ντε λα Μπέγια, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (καταλογίστηκε για χέρι του Μιχαήλ σε γύρισμα του Σεμπά, κατόπιν συνεννόησης επόπτη - διαιτητή) του Ντομίνγκες στο 81' έγινε το 5-0, σκορ που έκλεισε και το παιχνίδι.

Με τη λήξη οι "ερυθρόλευκοι" φόρεσαν μπλουζάκια με τον αριθμό "44", πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου με τους οπαδούς τους υπό τους ήχους "της θάλασσας του Πειραιά" και πλέον ετοιμάζονται για την μάχη με την ΑΕΚ στη ρεβάνς του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν η αποθέωση της ομαδικότητας και του απλού ποδοσφαίρου. Τρεις παίκτες, οι Ντομίνγκες, Ανσαριφάρντ και Ελιουνούσι, συνδυάστηκαν καταπληκτικά και στο γύρισμα του Νορβηγού στο δεύτερο δοκάρι ο Ντε λα Μπέγια ήταν αυτός που σκόραρε με το αριστερό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Από τη στιγμή που μάλλον πέρασε μάλλον απαρατήρητος, η διαιτησία του Τζήλου κρίνεται επιτυχημένη. Ανούσια τα λάθη του, άφησε το ματς να εξελιχθεί. Μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ του Ανσαριφάρντ στο 14' από τον δεύτερο βοηθό, σε φάση τετ-α-τετ για τον Ιρανό φορ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Όταν ο αριστερός μπακ της νικήτριας ομάδας πετυχαίνει δύο γκολ, δύσκολα μπορεί κάποιος να του κλέψει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Ο Ντε λα Μπέγια βρήκε χώρους επιθετικά και ανέβηκε πολλές φορές την πλευρά, κατάφερε να πάρει σωστές τοποθετήσεις στην περιοχή και να σκοράρει δις, ενώ και ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μπορεί να δέχτηκε πέντε τέρματα όμως άλλες τόσες, μπορεί και περισσότερες, ήταν οι σωτήριες επεμβάσεις του Πασχάλακη στο ματς. Αν είχε την βοήθεια της άμυνας του στο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους όταν και δέχτηκε τρία γκολ, τότε ο ΠΑΣ θα είχε γλιτώσει σίγουρα τα δύο από αυτά. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων επιβεβαίωσε στο Φάληρο ότι δικαίως θεωρείται από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Χωρίς τον απαιτούμενο ρυθμό και δίχως σωστές επιλογές ο Κώστας Φορτούνης στο παιχνίδι, έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό και βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό. Είναι κομβικός παίκτης για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, όμως ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ μοιάζει εκτός φόρμας.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ