STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Προπονητές σε αναμμένα κάρβουνα

Προπονητές σε αναμμένα κάρβουνα

Η έκτη αγωνιστική πλησιάζει όπως και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής. Διαβάστε ποιοι προπονητές ίσως δεν προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά είναι φανερό πως κάποιες ομάδες είναι πιο αδύναμες από τις άλλες. Αυτό αποτυπώνεται και στο βαθμολογικό πίνακα της Super League. Το κακό ξεκίνημα βέβαια δεν συνδυάζεται πάντα με τη βαθμολογική συγκομιδή.

Υπάρχουν και περιπτώσεις ομάδων που αποδίδουν χαμηλού επιπέδου ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα ο κόσμος τους να... γκρινιάζει. Κάπως έτσι φτάσουμε στο θέμα μας. Πέντε προπονητές φαίνεται πως βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη θέση, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως θα αποχωρήσουν ή πως έχει γίνει κουβέντα για να φύγουν.

Με δεδομένο πάντως πως μετά την 6η αγωνιστική το πρωτάθλημα έχει διακοπή, δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να κουνήσουν μαντήλι. Ας δούμε τους έξι τεχνικούς που η θέση τους μοιάζει επισφαλής.

Παναιτωλικός - Λιονέλ Πόντες

Αν δεν υπήρχε αυτή η πεντάρα από την Καλλονή δεν θα μπαίναμε καν στη διαδικασία να μιλήσουμε για προπονητή. Το σκορ όμως είναι βαρύ (5-1), οπότε υπάρχει αναστάτωση μέσα στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Πορτογάλος είναι ο μοναδικός που φταίει (παρά την εμμονή του με τους Στεφανάκο, Κουτρομάνο). Εξάλλου και ο ίδιος ο Φώτης Κωστούλας άφησε να εννοηθεί πως φοβόταν γι αυτό το αποτέλεσμα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό και για τους παίκτες.

Δεν γνωρίζουμε αν θα παρθεί τώρα μία απόφαση να φύγει ο... σκληρός και σχολαστικός στις προπονήσεις Πόντες. Το ματς με τον Πανιώνιο που ακολουθεί στη συνέχεια, πάντως, αναμένεται να κρίνει πολλά. Μία νίκη πιθανότητα να αλλάξει το κλίμα σε διοικητικό επίπεδο τουλάχιστον. Βαθμολογικά πρέπει να πούμε πως ο Παναιτωλικός δεν έχει μείνει πολύ πίσω.

Επόμενο παιχνίδι: Παναιτωλικός - Πανιώνιος (3/10, 18:15)

Πλατανιάς - Γιώργος Παράσχος

Επίσημα δεν τίθεται καν θέμα προπονητή. Ανεπίσημα υπάρχει προβληματισμός. Παρά την καλή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ο Πλατανιάς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με έναν πόντο μετά από πέντε αγωνιστικές και στη συνέχεια θα πάει στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα.

Με δεδομένο πως στη συνέχεια υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις σε ενδεχόμενη ήττα. Και ο έμπειρος τεχνικός πάντως έχει τα παραπονάκια του. Ειδικότερα στο θέμα του επιθετικού.

Επόμενο παιχνίδι: Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς (5/10, 19:30)

Ηρακλής - Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Έλληνας τεχνικός ψάχνεται αγωνιστικά ( έχει δοκιμάσει 21 ποδοσφαιριστές σε πέντε ματς) και μαζί του ψάχνεται και ο Ηρακλής. Σίγουρα οι τραυματισμοί έχουν κοστίσει σε ένα μικρό σε ποιότητα ρόστερ, όμως υπάρχουν παράπονα που δεν αποκλείεται να γίνουν πιο έντονα σε ενδεχόμενη ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης βέβαια πολλές φορές έχει στηρίξει και ψυχολογικά την ομάδα του, λέγοντας πως πιστεύει σε όλους, όμως μην αποκλείσουμε μία αλλαγή αν έρθει κάποια βαριά ήττα. Ειδικότερα αν σκεφτούμε πως το πρόγραμμα δυσκολεύει αρκετά από εδώ και πέρα (ΠΑΣ - έξω, ΠΑΟΚ - μέσα, ΑΕΚ - έξω).

Επόμενο παιχνίδι: ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής (4/10, 18:15)

Ατρόμητος - Μιχάλης Γρηγορίου

Το δυνατό ξεκίνημα έχει μεταμορφωθεί σε αδύναμη συνέχεια. Ο Ατρόμητος μετρά έξι πόντους μετά από πέντε αγωνιστικές, κάτι που σίγουρα δεν δικαιολογείται αν σκεφτούμε το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα. Κάποιες επιλογές του Έλληνα τεχνικού έχουν προβληματίσει τους ανθρώπους του συλλόγου και δεν αποκλείεται την επόμενη αγωνιστική να έχουμε εξελίξεις.

Ο Ατρόμητος αγωνίζεται στο ιδιαίτερο ματς με την ΑΕΚ, οπότε μία βαριά ήττα μπορεί να τα φέρει όλα.. τούμπα. Πρέπει να τονίσουμε βέβαια πως η ομάδα του Περιστερίου είναι και άτυχη. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ειδικότερα αντί να γίνει το 2-1 στο χαμένο πλασέ του Ουσέρο, έγινε τελικά το 1-2 αργότερα.

Επόμενο παιχνίδι: ΑΕΚ - Ατρόμητος (4/10, 16:00)

Παναθηναϊκός - Γιάννης Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει στηριχθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο όσο κανένας τεχνικός στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος όμως μουρμουρίζει και δείχνει την δυσαρέσκεια του με αποδοκιμασίες στο γήπεδο. Αυτή η κατάσταση δεν επιδρά θετικά στον σύλλογο και δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση.

Αγωνιστικά πάντως στο πρωτάθλημα οι πράσινοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο Ολυμπιακό, κι αν έρθει το διπλό στην Ξάνθη την επόμενη αγωνιστική, είναι πιθανό να αλλάξει το κλίμα, έστω και ελάχιστα. Τα πάντα λοιπόν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το Σάββατο που μας έρχεται. Ο Γιάννης Αλαφούζος, πάντως, δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις.

Επόμενο παιχνίδι: Ξάνθη - Παναθηναϊκός (4/10, 20:30)

ΑΕΚ - Δέλλας

Το κακό για τον Έλληνα τεχνικό είναι πως από το ξεκίνημα της σεζόν οι απαιτήσεις ίσως και να έγιναν μεγαλύτερες από όσο θα έπρεπε. Για φέτος τουλάχιστον. Έτσι, ο κόσμος δικαιολογημένα ζητάει το καλύτερο και όταν δεν το έχει παραπονιέται. Το σημερινό (28/9) ματς με την Βέροια λοιπόν θα κρίνει πολλά.

Αν η ΑΕΚ ηττηθεί ή φέρει ισοπαλία, ο Τραϊανός θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το πως όπως και η διαχείριση του αγώνα που θα κάνει. Περιμένοντας λοιπόν το αποτέλεσμα...

Επόμενα παιχνίδια:

  • Βέροια - ΑΕΚ (28/9, 19:30)
  • ΑΕΚ - Ατρόμητος (4/10, 16:00)

Αστέρας Τρίπολης - Βεργέτης

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, η ισοπαλία στη Λέσβο με την Καλλονή και ήττα στη Βοιωτία από τον Λεβαδειακό ήταν εκτός προγράμματος αποτελέσματα. Ο Στάικος Βεργέτης αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα στο ξεκίνημα της Super League και αλλιώς του έχουν έρθει. Και να φανταστεί κανείς ότι τα ντέρμπι ακόμα δεν έχουν έρθει για την ομάδα της Αρκαδίας.

Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό με τους πολλούς βασικούς τραυματίες, αλλά αν συνεχίσουν έτσι οι "κυανοκίτρινοι", είναι σίγουρο πως δεν θα καταφέρουν να μπουν στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Επόμενο παοχνίδι: Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης (1/10, 20.00)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ