ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Τα συμπεράσματα από τα φιλικά στο Έρμελο

Τα συμπεράσματα από τα φιλικά στο Έρμελο
INTIME SPORTS

To Sport24.gr βρέθηκε στο Ερμέλο, παρακολούθησε από κοντά τα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα. Η κατάσταση των "παλιών", τα νέα πρόσωπα κι η γενική εικόνα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει δυνατά φιλικά προετοιμασίας και η διοίκηση δεν του χάλασε χατίρι. Τέσσερα δυνατά φιλικά έδωσε ο Ολυμπιακός μέσα σε 8 ημέρες, και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός συγκέντρωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες που του έλειπαν για να ολοκληρώσει το χτίσιμο της ομάδας του.

Μαζί του βέβαια βγάλαμε κι εμείς τα δικά μας συμπεράσματα. Καταρχήν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παλιοί παίχτες της ομάδας.

Τζιμπούρ: Κινήθηκε σε ρηχά νερά. Σκόραρε βέβαια μια φορά, αλλά τις περισσότερες φορές απογοήτευσε όντας επιπόλαιος στα τελειώματά του.

Φετφατζίδης: Ασταθής ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είχε και πολύ καλές στιγμές αλλά και άλλες πιο μέτριες. Χρειάζεται να αποκτήσει σταθερότητα για να καθιερωθεί στους πρωταθλητές.

Φουστέρ: «Όταν παίζει ο Φουστέρ στο κέντρο, είναι σαν να παίζει η ομάδα με τρεις παίχτες». Τάδε έφη Βαλβέρδε. Εμείς τι άλλο να πούμε;

Χολέμπας: Απέδειξε σε όλους μας γιατί ο Βαλβέρδε τον προορίζει για βασικό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Έχει μάθει να παίζει με το Ριέρα και τον βοηθάει να ανέβει. Τα πήγε πολύ καλά στα φιλικά (με μικρή εξαίρεση το φιλικό με τη Χέρενφεν).

Ουρτάδο: Ελαφρώς βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν, αλλά μάλλον όχι τόσο όσο χρειάζεται για να παραμείνει στην ομάδα.

Ιμπαγάσα: Όσο άντεχε ήταν απλά αναντικατάστατος. Άλλωστε το δήλωσε και ο Βαλβέρδε: «Τη δουλειά που κάνει ο Ιμπαγάσα μέσα στο γήπεδο, δεν την κάνει κανένας άλλος».

Μέλμπεργκ: Κακή η παρουσία του στα φιλικά. Έδειχνε κουρασμένος και αργός όπως και όλη η άμυνα των ερυθρόλευκων.

Μιραλάς: Λίγα πράγματα από το Βέλγο, ο οποίος έκανε μια καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε από γκολ. Ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από το Βέλγο.

Μοντέστο: Τα πήγε καλά. Αν δεν γίνουν άλλες μεταγραφές (που θα γίνουν) θα είναι αναντικατάστατος στο κέντρο.

Πάντελιτς: Ο γνωστός Πάντελιτς. Μπορεί να ήταν επιπόλαιος στα τελειώματά του στα πρώτα ματς, αλλά στο φιλικό με τη Χέρενφεν απέδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος. Ο Βαλβέρδε σαφώς και περιμένει πολλά περισσότερα από το Σέρβο.

Παπαδόπουλος: Δεν ξέφυγε από τη μετριότητα της ερυθρόλευκης άμυνας. Ήταν ωστόσο ο λιγότερο αρνητικός.


Ριέρα: Το πεντάλεπτο τετ α τετ με το Βαλβέρδε μετά το πρώτο φιλικό τον «ξύπνησε». Τα πήγε πολύ καλά, αλλά μπορεί και ακόμα καλύτερα.

Τοροσίδης: Δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Θετικά ξεχώρισε μόνο στο πρώτο φιλικό όπου όλη η υπόλοιπη ομάδα ήταν αρνητική.

Γκαλίτσιος: Προσπαθεί πάντα να κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά δεν αρκεί.

Μανιάτης: Τα πήγε καλά στα φιλικά.

Μέγερι: Δεν μπορεί να κριθεί.

Πέρα από τους παλιούς παίχτες της ομάδας που κινήθηκαν στα γνωστά τους πάνω κάτω επίπεδα, τα μάτια μας ήταν φυσικά στραμμένα στα νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού. Τι μας έδειξαν στα 4 φιλικά;

Βαλεριάνος: Τον βάζω στους καινούριους γιατί δεν τον είχαμε ξαναδεί σε τέτοιες συνθήκες. Όπως και ο Φετφατζίδης έκανε και καλά, αλλά και λιγότερο καλά παιχνίδια. Για να βρει τη θέση του στο ρόστερ των πρωταθλητών όμως θα πρέπει να πιάσει μια σταθερά καλή απόδοση. Έδειξε καλά στοιχεία.

Κοστάντσο: Το μεγάλο ερωτηματικό. Προς το παρόν δεν εμπνέει σιγουριά με αποτέλεσμα να αγχώνει και την άμυνα.

Σουμπίνιο: Αξιοπρεπής η παρουσία του μικρού αλλά δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ. Πιάνει εξάλλου και θέση ξένου.

Δασκαλάκης: Τα πήγε πολύ καλά. Σταθερός και με καλές επεμβάσεις. Σίγουρα δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία αλλά θα πάρει ευκαιρίες.

Γκρμπιτς: Τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Θα πρέπει όμως να αποδείξει ότι μπορεί να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και να βελτιωθεί.

Κάταϊ: Έκανε μόνο ένα (πολύ) καλό αγώνα: Τον τελευταίο με τη Χέρενφεν. Θα πρέπει να δείξει περισσότερα αν θέλει να πάρει ευκαιρίες.

Μαρκάνο: Λάθη, αργές επιστροφές, ασυνεννοησία. Στα φιλικά είχε ελάχιστες θετικές στιγμές. Πρέπει να προσαρμοστεί στην ομάδα.

Χαβίτο: Η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας κατά την προσωπική μου άποψη. Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά μέρα με τη μέρα βελτιώνεται.

Παπάζογλου: Προσπάθησε όσο λίγοι και περιμένει να επιβραβευθεί.

Φέισα - Γέστε: Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους δούμε, ούτε εμείς, ούτε ο προπονητής τους.

Γενική εικόνα: Κάθε μέρα και καλύτερος, αλλά…

Η γενική εικόνα του Ολυμπιακού βελτιωνόταν από φιλικό σε φιλικό. Η ομάδα έστω και για μικρά διαστήματα έβγαζε στο χορτάρι κάποια από τα πράγματα που ζητάει ο προπονητής της. Αυτό μάλιστα το έκανε για όλο και περισσότερο χρόνο σε κάθε ένα από τα τέσσερα φιλικά: 15 λεπτά στο φιλικό με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, 30 λεπτά στο φιλικό με τη Βέρντερ, 45 λεπτά στο φιλικό με τη Μπρέντα και 60 λεπτά στο φιλικό με τη Χέρενφεν. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι η καλή απόδοση του Ολυμπιακού, σε κανένα από τα τέσσερα φιλικά δεν πέρασε το εξηκοστό λεπτό. Σαφώς είναι νωρίς ακόμα για να παίζει καλά η ομάδα για 90 λεπτά, ωστόσο θα πρέπει να δούμε, κατά πόσο ακόμα και στο μέλλον οι παίχτες των πρωταθλητών θα αντέχουν να ασκούν ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους τους για 90 λεπτά. Δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Πολύ μεγάλο πρόβλημα φάνηκε να υπάρχει και με την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ειδικά στις στημένες φάσεις, επικρατούσε μια πρωτοφανής (για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε) αναρχία. Ο Ισπανός δήλωσε ωστόσο ότι από αύριο θα ξεκινήσουν προπονήσεις ειδικά πάνω στις στημένες φάσεις. Είναι ένα πρόβλημα που με σωστή προπόνηση μπορεί να επιλυθεί.

Και λίγα λόγια για το Βαλβέρδε: Ο Ισπανός δε μασάει τα λόγια του και δεν κρύβεται μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλάνο και το εφαρμόζει χωρίς να επηρεάζεται από μουρμούρες και γκρίνιες. Ο ίδιος, παρά τα όσα προβλήματα εμφάνισε η ομάδα, είπε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα φιλικά. Όχι από την απόδοση της ομάδας του σε αυτά, αλλά από το τι πρόσφεραν στην ομάδα του και στον ίδιο τα τέσσερα φιλικά. Στον ένα μήνα που απομένει μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας του, τα όσα είδε σίγουρα θα τον βοηθήσουν να παρουσιάσει ένα σύνολο καλύτερο από το περσινό στην Ελλάδα.

Όσο για την Ευρώπη; Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με θέματα τακτικής για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Στα τέσσερα φιλικά, η ομάδα του έπαιζε όπως θα παίζει στην Ελλάδα και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Δεν θα βγούμε να πιέζουμε τόσο ψηλά στην Ευρώπη», είπε ο Ισπανός. «Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα». Υπομονή λοιπόν. Η προετοιμασία έχει ακόμα πολύ δρόμο.

TAGS ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ