STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρεμιέρα πρωταθλήτριας για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στα γκολ των Εσεκιέλ Πόνσε και Μάρκο Λιβάγια και μπήκε με το "δεξί" στη Super League, λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τη Βίντι για ρεβάνς των playoffs του Champions League.

Ούτε οι παγίδες που κρύβει μια πρεμιέρα πρωταθλήματος, ούτε οι απουσίες λόγω τραυματισμών, ούτε το ροτέισον (πέντε αλλαγές), ούτε η σκέψη της ρεβάνς με την Βίντι. Καμία απ' αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες, δεν εμπόδισε την ΑΕΚ να μπει ως…. πρωταθλήτρια στο νέο πρωτάθλημα.

Η Ένωση κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, παίζοντας όμορφο και χορταστικό ποδόσφαιρο. Με τον Αργεντινό Πόνσε να παίρνει την θέση του… Αραούχο στην επίθεση και να συνεργάζεται άψογα με τον Λιβάγια. Με τους δυο επιθετικούς να πετυχαίνουν τα δυο γκολ της ΑΕΚ. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Για κάθε παιχνίδι έτσι κι αλλιώς έχει μεγάλη σημασία η έκβαση στην "μάχη" της μεσαίας γραμμής. Όμως ειδικά σ’ αυτό το παιχνίδι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ακόμα περισσότερο το βλέμμα του στο κέντρο του γηπέδου, καθώς επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Σιμόες για να πάρει ανάσα.

Παρόλα αυτά τόσο ο Άλεφ, όσο και ο Γαλανόπουλος, που πήραν τις δυο θέσεις στα χαφ, ήταν ρυθμιστές του ρυθμού που πήρε το παιχνίδι από την αρχή. Αμφότεροι είχαν εξαιρετική παρουσία και έδωσαν στην ΑΕΚ απόλυτη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Κάτι που αφενός δεν επέτρεπε στον ΠΑΣ να μπορέσει να κρατήσει την μπάλα και να βγει μπροστά, αφετέρου έδινε στους γηπεδούχους, δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και υψηλό ποσοστό κατοχής. Άλλωστε από τους δυο χαφ της, η ΑΕΚ πήρε σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο τον ρόλο του απόλυτου αφεντικού μέσα στο γήπεδο.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

2. ΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ

Η ΑΕΚ από την αρχή του παιχνιδιού πήρε το πάνω χέρι στο ματς και ο ΠΑΣ περιορίστηκε πολύ στο δικό του μισό του γηπέδου. Και από την στιγμή που υπήρχε και καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπο να απειλούν. Είτε με τα σουτ του Μπακασέτα, ο οποίος στο 14' έστειλε την μπάλα άουτ και στο 29' υποχρέωσε τον Βελλίδη σ' απόκρουση, είτε με τον Πόνσε.

Ο Αργεντινός φορ προειδοποίησε πρώτη φορά στο 7' όταν εξ επαφής δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και δεύτερη φορά στο 20', όταν έκανε εντυπωσιακό κοντρόλ και σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Την τρίτη φορά, ο Πόνσε βρήκε δίχτυα. Την βαθιά μπαλιά του Μπακάκη υποδέχθηκε ο Λιβάγια μέσα στην περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο και έστρωσε στον Αργεντινό φορ. Και ο Πόνσε δεν αστόχησε για να ανοίξει λογαριασμό με την ΑΕΚ.

Όσο για τον ΠΑΣ, μέχρι και το 37' που δέχθηκε το γκολ, δεν είχε απειλήσει καθόλου την εστία του Μπάρκα και δεν είχε πάρει τίποτα περισσότερο επιθετικά, από δυο κερδισμένα κόρνερ. Ενώ μέχρι και το ημίχρονο, είχε μια καλή ατομική προσπάθεια του Ξυδά, το σουτ όμως του οποίου σταμάτησε στο τάκλιν του Τσόσιτς.

3. ΤΟ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ΝΩΡΙΣ

Θεωρητικά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν η αντίδραση του ΠΑΣ και η διαχείριση από την πλευρά της ΑΕΚ. Ωστόσο οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν άφησαν να εξελιχθεί μια τέτοια συνθήκη. Μόλις δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» την… έκρυψαν την μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπακάκη, από εκεί με μια πάσα στον Λιβάγια και από εκεί κατευθείαν στα δίχτυα του Βελλίδη. Η ΑΕΚ έκανε νωρίς το 2-0 και ουσιαστικά "τελείωσε" το παιχνίδι. Άλλωστε όσες αλλαγές και αν έκανε ο Πετράκης, ακόμα και με τον Μυστακίδη στην επίθεση, δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ με απόλυτη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Και ο ΠΑΣ δεν έγινε ούτε στιγμή επικίνδυνος.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

4. MVPΟ ΛΙΒΑΓΙΑ

Μπορεί το 2-0 αλλά και η εικόνα του ματς να επέτρεψε στον Ουζουνίδη να κάνει νωρίς αλλαγές… συντήρησης και να έφυγε από το γήπεδο ο Λιβάγια περίπου μισή ώρα πριν το φινάλε. Μπορεί και ο Άλεφ και ο Γαλανόπουλος και ο Πόνσε και ο Μπακάκης να έκαναν εξαιρετικό ματς. Όμως ο Λιβάγια έδωσε μια ασίστ και πέτυχε ένα γκολ. Ως εκ τούτου δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ματς. Έστω και αν δεν υπήρχε ουσιαστικά κανείς από την ΑΕΚ που να υστέρησε. Και ειδικά ο Άλεφ, έκανε τρομερά πράγματα στη μεσαία γραμμή.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Δημόπουλος (Φλώρινας)

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπακασέτας, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Πόνσε (68’ Γιακουμάκης), Λιβάγια (64’ Μάνταλος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Νικολιάς, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Ξυδάς, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Κακούμπα (64’ Μυστακίδης), Γιάκος (46’ Γκρίζμαν), Λίλα.


Γκολ: 37' Πόνσε, 47' Λιβάγια

Κάρτες: 15' Λίλα, 24' Πόνσε, 76' Τζημόπουλος, 79' Γκριζμάν, 81' Κλωναρίδης, 90' Νικολιάς.

Κόκκινες κάρτες: -

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ