STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρεμιέρα με γκέλα για τον ΠΑΟΚ, 0-0 με τον Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ICON

"Κόλλησε" ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά και έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Λεβαδειακό που θα μπορούσε να ήταν και ήττα αν ο Ρέι δεν σταματούσε σε δύο καίριες φάσεις Γιουσούφ και Γιακουμάκη.

Αυτή τη φορά δεν έφτανε στον ΠΑΟΚ η ατομική ποιότητά του. ‘Κόλλησε» στη Λιβαδειά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μάλιστα θα μπορούσε να είχε χάσει κιόλας από τους γηπεδούχους που είχαν ευκαιρίες με κορυφαία το σουτ στο δοκάρι (μετά από απόκρουση του Ρέι) από τον Γιουσούφ στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά και έναν τετ-α-τετ του Γιακουμάκη με τον Αργεντινό στο φινάλε του αγώνα

Ο Δικέφαλος ήταν αποκαρδιωτικός στην ανάπτυξή του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ροτέισιον που έκανε, αλλά και τις επιλογές παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις (Κρέσπο ως δεξιός μπακ , Μακ ως που επιτελικός), αλλά και κάποιες αλλαγές όπως η χρησιμοποίηση του Σάχοβ από νωρίς που δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Δικέφαλος. Μάλιστα, στο φινάλε του αγώνα που έγινε στη σκιά του τραγικού χαμού του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, οι περίπου 500 οπαδοί του Δικεφάλου αποδοκίμασαν την ομάδα τους

Αντίθετα, ο Λεβαδειακός του Ανιγκό ήταν πολύ καλά στημένος και έδειξε στοιχεία ενός πολύ οργανωμένου συνόλου. Στα αξιοσημείωτα και η αποβολή Λουτσέσκου

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης, Βασίλειος Καραβασίλης

4ος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Αντιλέχου, Μητρόπουλος, Νιάς, Ζαραδούκας (86΄Αμαράλ), Μεντί, Τσαμπούρης, Γιουσούφ (87΄Καψάσκης), Μπραντάο (82΄Σίλβα), Γιακουμάκης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (57' Σάχοβ), Λημνιός (63΄Μπίσεσβαρ), Μακ, Ενρίκε (68' Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Γκολ:

Κάρτες: 2΄Μαλεζάς, 52' / 26΄Νιάς, 32΄Τριποτσέρης, 45΄Αντιλέχου, 65΄Μπραντάο


Ο ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ντεμπουτάρει μετά το Europa League και στη Super League ως προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάταξη 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, και από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας οι Λέοβατς, Μαλεζά, Βαρέλα και Κρέσπο (αρχηγός). Στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στις θέσεις των χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Κάτσε, με τους Λημνιό-Ενρίκε στις πτέρυγες και τον Μακ πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν Επασί και από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας οι Ζαραδούκας, Μεντί, Τριποτσέρης και Αντιλέχου.

Στη μεσαία γραμμή κεντρικός χαφ ήταν ο Μητρόπουλος με τους Τσαμπούρη-Νιάς να τον πλαισιώνουν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα ενώ στις πτέρυγες της επίθεσης βρέθηκαν οι Γιακουμάκης-Γιουσούφ με αιχμή του δόρατος, τον Μπραντάο.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (CONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (CONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον Λεβαδειακό όταν στο 6΄ο Γιουσούφ έκλεψε τη μπάλα από τον Βαρέλα αλλά υπό την πίεση του Καποβερντιανού στόπερ πλάσαρε άουτ. Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ απειλώντας κατά βάση με σέντρες όπως αυτή του Τσαμπούρη στο 9΄που ανάγκασε τον Βαρέλα να διώξει την τελευταία στιγμή προ του Μπραντάο.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα οι Βοιωτοί έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τριποτσέρης πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Νιάς να πιάνει δεύτερη κεφαλιά αστοχώντας εξ’΄επαφής με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να ανεβάσει στροφές χάνοντας δύο ευκαιρίες στο διάστημα 17’ – 19’ με τον Ζαραδούκα να σταματά τον Πρίγιοβιτς ενώ ο Επασί δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Λημνιός.

Στο 28' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Μακ τροφοδότησε τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος στην προσπάθεια να σουτάρει έχοντας δίπλα του τον Μητρόπουλο βρέθηκε στο έδαφος. Ακολούθησε λογομαχία Ανιγκό και Λουτσέσκου και με υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή Αρετόπουλου ο Μάνταλος τους απέβαλε και τους δύο προπονητές.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΒΟΛΗ
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΒΟΛΗ ICON

Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή αν και παρέμεναν στατικοί με αποτέλεσμα να μην φανούν ιδιαιτέρως απειλητικοί μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Τα σουτ των Βαρέλα, Λημνιού και Μακ δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον Επασί ενώ η καλύτερη στιγμή των «ασπρόμαυρων» ήταν αυτή που χάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Βαρέλα πέρασε εκτός εστίας.

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ενρίκε έκανε προβολή και η μπάλα κατευθύνονταν προς τα δίχτυα του Επασί αλλά ο Ζαραδούκας παρενέβη σωτήρια διώχνοντας τη μπάλα.Ο Λεβαδειακός απάντησε στις ευκαιρίες στο 53΄όταν ο Ρέι ακούμπησε όσο χρειάστηκε τη μπάλα μετά το σουτ του Γιουσούφ, ώστε να τη στείλει στο δοκάρι σώζοντας την εστία του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα τους περνώντας στο γήπεδο τους Σάχοβ-Μπίσεσβαρ αντί των Κάτσε-Λημνιού και οι «ασπρόμαυροι» πλησίασαν για δεύτερη φορά κοντά σε ένα γκολ όταν στο 67΄ο Πρίγιοβιτς σέντραρε με τον Ενρίκε να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός έκλεισε της αλλαγές του ΠΑΟΚ βάζοντας στο γήπεδο τον Κάμπος αντί του Ενρίκε, με την ομάδα να γυρνά στο βασικό της σύστημα. Στο 78’ , ο Κάμπος έκανε ωραία προσπάθεια περνώντας τους αντιπάλους του από τα δεξιά αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στο φινάλε όταν στο 3ο των καθυστερήσεων, ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ με τον Ρέι όμως ο Αργεντινός πορτιέρε του ΠΑΟΚ επενέβη και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Η φάση του αγώνα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ, αν δεν εκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση ο Ρέι στο σουτ του Γιουσούφ (βρήκε τη μπαλα όσο έπρεπε για να πάει στο κάθετο δοκάρι). Προφανώς στη συνέχεια θα βλέπαμε άλλο ματς.

Ο διαιτητής

Ο Μάνταλος είχε μπόλικη δουλειά στο παιχνίδι και με τα σφυρίγματά του, χωρίς να αποφύγει τα λάθη, κατάφερε να μην γίνει πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Κυριως τα λάθη του εντοπίζονται στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ στον ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για πέναλτι στη φάση του Πριγιοβιτς στο πρώτο μέρος

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Νιας στη μεσαία γραμμή. Ο μέσος του Λεβαδειακού έκανε πολλή δουλειά τόσο ανασταλτικά, όσο και στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βγει γρήγορα σε αντεπιθέσεις. Ωστόσο, ο Ρέι του πήρε τη δόξα με τις δύο επεμβάσεις στα σουτ του Γιουσούφ στην αρχη και του Γιακουμάκη στο τέλος του αγώνα

Μας άρεσε

Το στήσιμο και η συνολική λειτουργία του Λεβαδειακού Ήταν μία ομάδα με σωστές αποστάσεις στις γραμμές της, συνεχή κίνηση και μαχητικότητα που δημιούργησε και επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ρέι. Πολύ ικανή ομάδα στο ψηλό παιχνίδι.

Δεν μας άρεσε

Η στατικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Υπήρχαν φορές που η μπάλα απλά γύριζε από τους μέσους, αφού δεν έβλεπαν κανένα συμπαίκτη τους να κάνει κίνηση να απελευθερωθεί. Φάνηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δουλέψει μεσοεπιθετικά στην φετινή προετοιμασία του με Στανόγεβιτς. Δεν βγήκαν στο ΛΟυτσεσκου και οι επιλογές του Λουτσέσκου με τον Κρέσπο ως δεξί μπακ και τον Μακ ως επιτελικό μέσο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ