STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρεμιέρα με αλλαγές και νίκη ο Ολυμπιακός, 4-1 την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 την ΑΕΛ στην κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση του "Γ. Καραϊσκάκης" για την 1η αγωνιστική της Super League. Δύο γκολ ο Φορτούνης, ένα ο Ανσαριφάρντ, γκολ και αυτογκόλ ο Φιγκέιρας.

Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να είχαν το μυαλό στη Ριέκα και τη ρεβάνς με τους Κροάτες - όπως ενδεχομένως να "προδίδει" η ενδεκάδα του Μπέσνικ Χάσι - αλλά έφεραν εις πέρας την αποστολή τους για την πρεμιέρα της Super League. Στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης" νίκησαν 4-1 την ΑΕΛ και ξεκίνησαν με το "δεξί" τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι στην πρεμιέρα των "ερυθρολεύκων" στη Super League. Λογικό, καθώς ακολουθεί η ρεβάνς με τη Ριέκα (22/8, 21:45) για τα playoffs του Champions League.

Μόλις τρεις παρέμειναν στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς με την κροατική ομάδα (16/8), οι Καπίνο, Ρέτσος και Σεμπά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καπίνο υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, οι Ρέτσος και Βούκοβιτς αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας εκ δεξιών κι εξ' αριστερών τους αντίστοιχα, τους Φιγκέιρας και Μίλιτς.

Ζντιέλαρ και Ανδρούτσος συνέθεσαν το "δίδυμο" των αμυντικών χαφ, με τον Πάρντο να είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Σεμπά αριστερός και ο Φορτούνης σε επιτελικό ρόλο. Μοναδικός προωθημένος των γηπεδούχων ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Πρεμιέρα με αλλαγές και νίκη ο Ολυμπιακός, 4-1 την ΑΕΛ

Στην ΑΕΛ, οι επιλογές του Αντρέ Πάους δεν ξέφυγαν από το προβλεπόμενο, ειδικά από τη στιγμή που ο Αγκάνοβιτς έμεινε εκτός αποστολής. Ο Μπόζοβιτς υπερασπίστηκε την εστία της θεσσαλικής ομάδας, Φάρκας και Ζίζιτς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ρέντζα δεξιά τους και τον Γουάλας αριστερά τους.

Φατιόν κι Ανδρεόπουλος κινήθηκαν στο χώρο των αμυντικών χαφ, ο Λεοζίνιο ήταν ο οργανωτής, οι Κουτσιανικούλης και Ντέλετιτς σε θέση αριστερού και δεξιού εξτρέμ και ο Περόνε στην κορυφή της επίθεσης.

Πρεμιέρα με αλλαγές και νίκη ο Ολυμπιακός, 4-1 την ΑΕΛ

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Γιάννης Καραγκιζόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς (77' Νικολάου), Ρέτσος, Μίλιτς, Ανδρούτσος, Ζντιέλαρ, Πάρντο, Φορτούνης (81' Μαρτίνς), Σεμπά (71' Σιώπης), Ανσαριφάρντ.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Ανδρεόπουλος (68' Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κουτσιανκούλης (79' Κριζμάν), Περόνε (79' Ναζλίδης).

Γκολ: 33' πέν., 76' Φορτούνης, 67' Ανσαριφάρντ, 74' Φιγκέιρας / 71' αυτ. Φιγκέιρας

Κάρτες: 83' Μίλιτς, 90'+3΄Νικολάου / 51' Ανδρεόπουλος, 82' Αναστασόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με Φορτούνη, Ανσαριφάρντ και το "δεξί"

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Φορτούνης επιχείρησε να νικήσει με φιλόδοξη ενέργεια τον Μπόζοβιτς από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μαυροβούνιου γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Πάρντο (με σουτ) και Ανσαριφάρντ (με κεφαλιά) δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, ενώ στο 31ο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ανδρούτσος έκανε μια εξαιρετική μπαλιά, ο Φορτούνης μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε κι απομάκρυνε την μπάλα.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο 32ο λεπτό, ο Σεμπά κινήθηκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Φάρκας χρησιμοποίησε το χέρι του για να ανακόψει την πορεία της, με τον Δημήτρη Καραντώνη σωστά να υποδεικνύει το πέναλτι.

Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αυτή ήταν καλή και ο Μπόζοβιτς παρά το γεγονός ότι έπεσε σωστά, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του και τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ.

Από το 2000 είχε να πετύχει με πέναλτι το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ο Τζόρτζεβιτς στο 6-0 με τον Εθνικό Αστέρα.

Με χαμηλό τέμπο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με χαμηλό ξεκίνησε και το δεύτερο. Στο 58ο λεπτό, ο Σεμπά επέμεινε και δεν παράτησε μια φάση, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση ήταν άστοχο.

Ένα λεπτό αργότερα (59'), ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ σούταρε με τη μία στο δεξί δοκάρι, αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν στη θέση του κι απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 68ο λεπτό, οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν στο δεύτερο γκολ τους και δεύτερο της αναμέτρησης. Ο Φορτούνης άνοιξε προς τα δεξιά την μπάλα στον Πάρντο, ο οποίος πήρε μερικά μέτρα και γύρισε προς την περιοχή, όπου ο Ανσαριφάρντ προ κενής εστίας "τσίμπησε" την μπάλα για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Στο 70', ο Μπόζοβιτς απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Φορτούνη και στο αμέσως επόμενο λεπτό (71') η ΑΕΛ μείωσε στο σκορ. Ο Λεοζίνιο γύρισε από τα δεξιά και ο Φιγκέιρας στην προσπάθειά του να φθάσει να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Καπίνο.

Αλλά, ο Πορτογάλος δεξιός μπακ ήταν αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για το λάθος του. Στο 74ο λεπτό, επιχείρησε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Μπόζοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση και είδε ακούνητος την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Ύστερα από δύο λεπτά (76'), ήρθε και το 4-1, όταν ο Πάρντο βρήκε τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός τροφοδότησε με τακουνάκι τον Φορτούνη κι εκείνος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο της ομάδας του. Αυτό ήταν το 2300ο που πετυχαίνουν οι "ερυθρόλευκοι" εντός έδρας στην πρώτη κατηγορία.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απόκρουση του Καπίνο στο 73ο λεπτό. Δύο λεπτά νωρίτερα (71') η ΑΕΛ είχε μειώσει σε 2-1 και τότε ο Ζίζιτς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από πολύ κοντά, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε και απέτρεψε την ισοφάριση. Ύστερα, ο Φιγκέιρας διαμόρφωσε το 3-1 και ο Φορτούνης το 4-1. Εξίσου όμορφη ήταν και η φάση του τέταρτου γκολ του Ολυμπιακού με τον Ανσαριφάρντ να τροφοδοτεί με τακουνάκι τον Φορτούνη για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστή η υπόδειξη του Δημήτρη Καραντώνη για πέναλτι στη φάση που ο Πάβολ Φάρκας χρησιμοποίησε το χέρι του για ν' ανακόψει την πορεία της μπάλας στην προσπάθεια του Σεμπά. Κακώς δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο Σλοβάκος αμυντικός των "βυσσινί" γι' αυτήν την ενέργειά του.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κώστας Φορτούνης, δίχως αμφιβολία, γιατί αυτός άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" ανέλαβε την εκτέλεση μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Σεμπά και ήταν εύστοχος. Αλλά και το δεύτερο γκολ, ξεκίνησε από τα πόδια και το "άνοιγμα" στα δεξιά προς τον Πάρντο (για να δώσει εκείνος την ασίστ στον Ανσαριφάρντ). Στο 76ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο της ομάδας του. Αλλά και πέρα από τα γκολ. Λίγες δημιουργικές στιγμές είχε η αναμέτρηση, όλες (σχεδόν) από τα πόδια του Φορτούνη.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, όχι μόνο για την ωραία ενέργεια με το τακουνάκι στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και για τη γενική του παρουσία. Ο Ιρανός προσπάθησε να δείξει στον Μπέσνικ Χάσι τα πράγματα που ο δεύτερος θα ήθελε ενδεχομένως να δει. Έπαιζε απλά, κυνήγησε τις φάσεις. Πέτυχε και το γκολ που ήθελε.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ΑΕΛ ναι μεν στάθηκε καλά στο αμυντικό κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά δεν κατόρθωσε σε κάποιο σημείο να αποβεί απειλητική για τους γηπεδούχους. Σε... ρηχά νερά οι τριάδα των Ντέλετιτς - Λεοζίνιο - Κουτσιανικούλη, σχεδόν δεν "ενόχλησε" την άμυνα των γηπεδούχων ο Εμανουέλ Περόνε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ