STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πολύτιμο βαθμό στα Γιάννινα η Λαμία, 1-1 με τον ΠΑΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Λαμία, ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίο τον Νίκο Μελίσσα που έκανε ντεμπούτο, η Λαμία "τσίμπησε" βαθμό στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1). Αήττητη για 7η διαδοχική αγωνιστική η ομάδα της Φθιώτιδας, 4η σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ για τους Ηπειρώτες. (VIDEO).

Πήγε αποδεκατισμένη στα Γιάννινα, και όμως πανηγύρισε σπουδαίο βαθμό. Η αναφορά στη Λαμία, η οποία για την 14η αγωνιστική της Super League Σουρωτή απέσπασε 1-1 από τον ΠΑΣ και έμεινε αήττητη για έβδομη διαδοχική αγωνιστική, με απολογισμό έξι ισοπαλίες και μία νίκη.

Εντυπωσιακό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα για τέταρτη σερί "στροφή" μένει ισόπαλος με το ίδιο σκορ. Οι Ηπειρώτες είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά "έπεσαν" επάνω σε έναν εξαιρετικό γκολκίπερ, τον Νίκο Μελίσσα, ο οποίος με καταπληκτικές αποκρούσεις στο ντεμπούτο του, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον βαθμό.

Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι 8ος με 17 βαθμούς, ενώ η Λαμία είναι 10η με 16.

Έπαιζε... Μελίσσα η Λαμία

Με 3-4-3 ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Σολτάνι - Μανθάτης πλαισίωναν τον Κόντε, που έπαιζε στη γραμμή κρούσης. Από την άλλη η Λαμία με το κλασικό 4-2-3-1. Παρά τις σημαντικές απουσίες (τιμωρημένοι οι Παντελιάδης, Παπαδόπουλος, Ακόστα, πειθαρχικό παράπτωμα ο Βάντερσον), οι Φθιωτοί στάθηκαν αξιοπρεπώς στο πρώτο μέρος.

Πολύτιμο βαθμό στα Γιάννινα η Λαμία, 1-1 με τον ΠΑΣ
Πολύτιμο βαθμό στα Γιάννινα η Λαμία, 1-1 με τον ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν το ματς έχοντας αυτοί την πρωτοβουλία, αλλά πολύ γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και μάλιστα απείλησαν πρώτοι με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος είναι δεξί μπακ, τις περισσότερες φορές αγωνίζεται δεξί χαφ και στα Γιάννινα αγωνίστηκε αριστερό χαφ. Είχε σουτ στο 13', στο 14', στο 29' και στο 39'.

Ο μοναδικός παίκτης της Λαμίας τον οποίο "ένιωσε" η άμυνα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δυσκολευόταν να παράξει ευκαιρίες, όταν όμως έβγαλε αυτοματισμούς, υποχρέωσε τον Μελίσσα σε δύσκολες επεμβάσεις. Στο 29' και στο 33' Κόντε και Γιάκος συνεργάστηκαν άψογα και έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά απέτυχαν εξαιτίας του γκολκίπερ των Φθιωτών, που έκανε μάλιστα ντεμπούτο.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Άγγελος Πήττας (Ηλείας), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου)

4ος: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης):Βελλίδης, Αποστολόπουλος (72' Μπουκουβάλας), Μιχαήλ (46' λ. τρ. Σκόνδρας), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι (λ. τρ. Χαλκιαδάκης), Κόντε.

Λαμία (Μπ. Τεννές):Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Παπαργυρίου (57' Καραγιάννης), Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Αναστασόπουλος, Μπουλούλης (75' Φράγκος), Βουό (69' Τσούκαλος).

Γκολ: 64' Μαυροπάνος / 77' Τσούκαλος

Κάρτες: 69' Σκόνδρας, 84' Χαλκιαδάκης - 52' Παπαργυρίου

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με πέντε τελικές για τον ΠΑΣ, έξι για τη Λαμία. Οι γηπεδούχοι είχαν 52% ποσοστό κατοχής μπάλας, 48% η ομάδα του Τεννέ. Με αναγκαστική αλλαγή άρχισε το δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ, αφού ο Μιχαήλ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και ο Πετράκης έβαλε στο ματς τον Σκόνδρα. Μάλιστα ο Τεννές έδωσε εντολή να γίνει παιχνίδι στη μεριά του νεοεισελθόντα. Δύο πέναλτι ζήτησαν στα λεπτά που ακολούθησαν οι Ηπειρώτες. Το ένα στο 49' για χέρι του Ασίγκμπα σε κεφαλιά του Μαυροπάνου και στο 60' για χέρι του Κουκόλη σε σουτ του Λίλα.

Λίγο νωρίτερα, στο 57', ο Παπαργυρίου που είχε κάρτα βγήκε εκτός και τον αντικατέστησε ο Καραγιάννης. Έτσι, ο τελευταίος πέρασε αριστερό χαφ και ο Βασιλαντωνόπουλος μπακ. Η υπεροχή του ΠΑΣ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 64'. Ο Βουό έχασε τον Μαυροπάνο από την εκτέλεση κόρνερ του Ναδάλες και ο νεαρός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά (1-0). Η αλλαγή του 69' για τη Λαμία αποδείχθηκε κομβική. Ο Βουό δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω κόπωσης και ο Τσούκαλος που τον αντικατέστησε ισοφάρισε σε 1-1 στο 77' με κεφαλιά, από εκτέλεση φάουλ του Πίτι.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Σολτάνι, Μπλάζιτς EUROKINISSI SPORTS

Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο ΠΑΣ Γιάννινα αύξανε την πίεση στα καρέ της Λαμίας. Από τα άκρα, από τον άξονα και από στατικές φάσεις επιχειρούσε να "χτυπήσει" η ομάδα της Ηπείρου, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν οπισθοχωρήσει πλήρως και ήταν κλεισμένοι στο μισό γήπεδο για να κρατήσουν την ισοπαλία. Σπουδαία η ευκαιρία του 90', όταν ο Ναδάλες από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Μαυροπάνος το πλασέ στην κίνηση και ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά και δύσκολα. Τελευταία φάση του αγώνα η απίθανη επέμβαση του γκολκίπερ της Λαμίας στο γυριστό του Γιάκου. Με νύχια και με δόντια διατήρησε το 1-1 η ομάδα της Φθιώτιδας και πήρε τον βαθμό που μοιάζει σαν νίκη...

Πολύτιμο βαθμό στα Γιάννινα η Λαμία, 1-1 με τον ΠΑΣ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τελευταία της αναμέτρησης. Η εξαιρετική απόκρουση του Μελίσσα στο γυριστό του Γιάκου. Ο κίπερ της Λαμίας κράτησε το 1-1.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύο δύσκολες φάσεις είχε ο Ευαγγέλου, τα δύο πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι, στο 49' και στο 60'. Κατά τα άλλα, και αυτός και οι βοηθοί του πήραν σωστές αποφάσεις.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Νίκος Μελίσσας. Στο ντεμπούτο εφέτος στη Super League, ο 24χρονος έκανε τη διαφορά. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Λαμία κατέκτησε τον βαθμό στους Ζωσιμάδες είναι αυτός.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ψυχωμένη Λαμία. Οι απουσίες δεν της κόστισαν και όσοι αγωνίστηκαν, έβγαλαν πάθος και ψυχή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δημιούργησε αρκετές τελικές στο δεύτερο μέρος, αλλά τις άφησε αναξιοποίητες. Όπως παραδέχτηκε και ο Γιάννης Πετράκης, κάτι δεν δείχνει να δουλεύει σωστά και πρέπει αυτός και η ομάδα του να βρουν τι φταίει...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ