STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ποδαρικό με… τεσσάρα για την ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο απ' το Αγρίνιο, επικρατώντας 4-1 του Παναιτωλικού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα. Έφτασε τους 34 βαθμούς η Ένωση που ισοβαθμεί στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ.

Όπως ακριβώς έκλεισε η ΑΕΚ το 2017, έτσι άνοιξε και το 2018. Με εντυπωσιακή νίκη μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Πριν από τα Χριστούγεννα ήταν για το κύπελλο και τώρα ήταν για το πρωτάθλημα, με την Ένωση να κάνει και πάλι έναν υγιεινό περίπατο, με εντυπωσιακή εμφάνιση.

Νίκησε με 4-1 ένα ματς στο οποίο ήταν αφεντικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με μπροστάρη τον Τάσο Μπακασέτα, αλλά και με εξαιρετική λειτουργία τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο, ενώ προφανώς και ο Μανόλο Χιμένεθ θα έμεινε ικανοποιημένος και απ’ όσα είδε στο ντεμπούτο του Μασούντ.

Η αλήθεια είναι πως η έκπληξη που έκανε ο Ισπανός στην επιλογή της βασικής ενδεκάδας, ήταν η παρουσία του Μπακασέτα στο αριστερό άκρο. Κάτι που είχε δοκιμάσει για λίγο στην χθεσινή (5/1) προπόνηση, όπως διαβάσατε στοSport24.gr, αλλά δεν ήταν βέβαιο πως θα υλοποιήσει.

Ποδαρικό με… τεσσάρα για την ΑΕΚ

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε και το σχήμα της ΑΕΚ σε 4-2-3-1, ακολουθώντας ουσιαστικά τον Παναιτωλικό ο οποίος επίσης τελευταία στιγμή πήγε σε σχήμα με τετράδα στην άμυνα και όχι με πεντάδα. Πάντως όπως και να έχει, η επιλογή του Χιμένεθ αποδείχθηκε το κλειδί για την εξέλιξη του ματς.

Ποδαρικό με… τεσσάρα για την ΑΕΚ

Με φόρα και... Μπακασέτα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί:Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλέξανδρος Γρέβενης (Χαλκιδικής)

4ος:Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69’ Μαρινάκης), Ρότσα (60’ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάσουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46’ Κλέζιο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος, Αραούχο (71’ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (51’ Μασούντ), Χριστοδουλόπουλος (60’ Λόπες), Λιβάγια

Γκολ: 68' πεν. Μοράρ / 6' Μπακασέτας, 36' πεν. Χριστοδουλόπουλος, 45 +1' Αραούχο, 60' Λόπες

Κάρτες: 37' Μπεχαράνο, 82' Μιχάι / 43' Τσιγκρίνσκι, 67' Κονέ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ήταν περίπου ένα προσωπικό σόου του Μπακασέτα. Καταρχάς, ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, με μια εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ, μόλις στο 6ο λεπτό. Με λίγα λόγια εξαιρετικά νωρίς, άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι και ουσιαστικά απελευθέρωσε τους συμπαίκτες του.

Η ΑΕΚ από την στιγμή που μπήκε μπροστά στο σκορ, έγινε και το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο με τον Μπακασέτα μπροστάρη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0 στο 12ο λεπτό, όταν μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά πρώτα ο Κυριακίδης και μετά το δοκάρι, σταμάτησαν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επτά λεπτά αργότερα, ένα δυνατό σουτ του Μπακασέτα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 35ο λεπτό, ο "Μπάκα" άνοιξε τον δρόμο για να κάνει η ΑΕΚ το 2-0. Με προσποίηση πάνω στον Μύγα μέσα στην περιοχή, υποχρέωσε τον αμυντικό του Παναιτωλικού να τον ανατρέψει. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Χριστοδουλόπουλος, όπως και στο ματς του κυπέλλου με τρεις εβδομάδες και έκανε το 2-0.

Η αντίδραση του Παναιτωλικού ήρθε μετά το γκολ του Λάζαρου. Ένα σουτ του Ρόσα στο 41’ χτύπησε στο δοκάρι, ενώ μια κεφαλιά του Μοράρ, ο Τσιντώτας την "έβγαλε" σε κόρνερ. Όμως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, είχε και πάλι την υπογραφή του Μπακασέτα. Με ένα εντυπωσιακό τακουνάκι έφερε μπροστά του την μπάλα μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Αραούχο και εκείνος "έγραψε" το 3-0.

ΜΕ… ΤΣΙΝΤΩΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Η αλήθεια είναι πως ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Κυρίως διότι εκμεταλλεύτηκε το μουδιασμένο και ενδεχομένως… εφησυχασμένο ξεκίνημα που έκανε η ΑΕΚ. Όμως σ’ αυτή την αντίδραση των γηπεδούχων, η Ένωση είχε απάντηση με τον τερματοφύλακά της. Ο Τσιντώτας έκανε τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις, μέσα σε διάστημα τριών λεπτών.

Πρώτα στο 49’, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε "όχι" στον Μοράρ και μετά σε σουτ του Μύγα, ενώ δυο λεπτά αργότερα, απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά, πλασέ του Μοράρ σε τετ α τετ. Κι αφού δεν κατάφερε να μειώσει ο Παναιτωλικός σ’ αυτές τις δυο φάσεις, στη συνέχεια υποτάχθηκε πλήρως στην απόλυτη ανωτερότητα της ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Άλλωστε η Ένωση βρήκε και τέταρτο γκολ, μόλις 37 δευτερόλεπτα από την στιγμή που μπήκε αλλαγή ο Λόπες. Στο 61’ ο Πορτογάλος έπιασε σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Και το μόνο… αξιοσημείωτο μέχρι και το φινάλε, ήταν το τραβηγμένο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στο 68’ και το έκανε γκολ ο Μοράρ για να μειώσει σε 4-1, αλλά και μια κεφαλιά του Λιβάγια στο 72’, την οποία εξουδετέρωση δύσκολα ο Κυριακίδης.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΝΤ

Σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν το ντεμπούτο του Σοτζέι Μασούντ με την φανέλα της ΑΕΚ. Χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο στο 51’, όταν λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει ο Μπακασέτας. Αρχικά ο Ιρανός μεσοεπιθετικός πήρε έναν ανάλογο ρόλο με τον Μπακασέτα, ξεκινώντας τις προσπάθειες από τα άκρα. Και κατόπιν μετακινήθηκε στον άξονα. Ο Μασούντ έδωσε την ασίστ στο γκολ του Λόπες, ενώ γενικώς έψαχνε συνέχεια τις μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Καταρχάς στη δημιουργία του από τον Μπακασέτα, ο οποίος με τρομερή προσπάθεια μπήκε στην περιοχή. Αλλά και κατά δεύτερον στην εκτέλεση του Αραούχο. Και φυσικά αυτό το τρίτο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου, ουσιαστικά "σφράγισε" τη νίκη της ΑΕΚ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καραντώνης είδε σωστά τη φάση της ανατροπής του Μπακασέτα μέσα στην περιοχή από τον Μύγα και ορθώς έδωσε το πέναλτι στην ΑΕΚ. Αντίθετα το πέναλτι που καταλογίστηκε στη σύγκρουση του Κονέ με τον Μάσουρεκ υπέρ του Παναιτωλικού, ήταν τραβηγμένο. Από εκεί και πέρα ήταν κοντά στις φάσεις. Στην αρχή του ματς έχασε κάποια φάουλ, αλλά χωρίς αυτό να επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη, για τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης στο Αγρίνιο. Πέτυχε ένα γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και έδωσε μια ασίστ, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Τι άραγε περισσότερο να μπορούσε να κάνει ο Τάσος Μπακασέτας, για να βοηθήσει την ΑΕΚ να φύγει με τη νίκη από το Αγρίνιο. Και παρόλο που χρειάστηκε να φύγει στο ημίχρονο, αυτός ήταν ο πολυτιμότερος της Ένωσης

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η παρουσία του Παναγιώτη Κονέ σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ, ήταν καθοριστική για την έκβαση του ματς. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Και η παρουσία του Κονέ κατά πρώτο λόγο και του Γαλανόπουλου κατά δεύτερο, στη μεσαία γραμμή, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εύκολη νίκη της ΑΕΚ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η έκταση του σκορ αλλά και συνολικά η εικόνα που είχε το παιχνίδι, φανερώνει και τα τεράστια προβλήματα που είχε ο Παναιτωλικός. Τόσο στην ανασταλτική του λειτουργία, όσο και στη δημιουργική. Ήταν εξαιρετικά κακή η εικόνα της ομάδας του Μάκη Χάβου, σ’ όλες τις γραμμές της.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ