STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πληρώνει 13.000 ευρώ ο ΠΑΟΚ

Πληρώνει 13.000 ευρώ ο ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ, οπαδοί ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να πληρώσει 13.000 για την συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στο ποσό των 63.000 ευρώ τα πρόστιμα του "δικέφαλου" μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Μπορεί η συμπεριφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μην είχε καμία σχέση με άλλα ντέρμπι όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια, ο Δικέφαλος όμως, δεν γλύτωσε το πρόστιμο. Τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League με χρηματική ποινή 13.000 ευρώ και το... κοντέρ σε πέντε αγώνες στους οποίους έχει απολογηθεί (με Ξάνθη, Βέροια, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό), έχει φτάσει στις 63.000 ευρώ.

Στο κατηγορητήριο του ΠΑΟΚ γίνονταν λόγος μεταξύ άλλων για άναμμα 124 πυρσών, παράπτωμα που από φέτος στην τρίτη υποτροπή προβλέπει τιμωρία έδρας! Η πειθαρχική επιτροπή πάντως, μέχρι στιγμής επικαλείται την αρχή της αναλογικότητας και δεν εφαρμόζει τις εξοντωτικές ποινές του πειθαρχικού κώδικα.

"Πρώτη φορά σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχουμε τέτοιο πειθαρχικό κατηγορητήριο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας προσθέτοντας ότι "εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να αποτρέψουμε επεισόδια" και στάθηκε στην πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη στον Βαγγέλη Μαρινάκη να παρακολουθήσει το παιχνίδι και στην επιπλέον ασφάλεια που χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι.

"Το κατηγορητήριο είναι δίκαιο" σχολίασε η αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής, πρωτοδίκης Μαρία Σκολαρίκη. Με πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τέσσερις πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί του στον αγώνα της Ξάνθης. " Θα καταλήξουμε στη συνέχεια να παίζουν οι ομάδες χωρίς φιλάθλους. Αν δεν εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας, θα φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις" διαμαρτυρήθηκε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Κάρμης

Η ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League:

"Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄ αριθμ. 2247/15/1800386 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄αριθμ. 3592/15/1805499 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της»: συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ