STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1
Τετέ Ινκούμ INTIME SPORTS

Ο Πλατανιάς παίζοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση.

Οι συνεχόμενες νίκες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με 12 γκολ μάλιστα στα τρία τελευταία ματς, καθώς και το εντυπωσιακό ντεμαράζ στις μεταγραφές, είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στον ΠΑΟΚ. Όπως φάνηκε στα Χανιά, αυτό είχε περάσει και στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο των Χανίων με την πεποίθηση ότι αρκούσε ένα γκολ, που το πέτυχαν νωρίς με τον Αθανασιάδη, για να να πάρουν το παιχνίδι.

Την υπεροπτική στάση τους, την πλήρωσαν, αφού οι γηπεδούχοι τους πλήρωσαν με ένα.. δικό τους νόμισμα (τις ανατροπές στο σκόρ, πανηγυρίζοντας την πέμπτη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Η μεγάλη πληγή του ΠΑΟΚ ήταν η ανασταλτική του λειτουργία, καθώς σχεδόν όλοι οι παίκτες που έπαιξαν από το κέντρο και πίσω ήταν σε πολύ κακή μέρα και δέχθηκαν δύο γκολ από μία ομάδα που στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της δεν είχε σκοράρει.

Στα αξιοσημείωτα για τον ΠΑΟΚ, το ντεμπούτο του Νάτχο που έδειξε ότι μόλις βρει ρυθμό θα δώσει πολλά στην ομάδα, η παρουσία-απουσία του Μάρτενς που ακόμα δεν μπορεί να εγκλιματιστεί και τα γαλλικά του Στοχ (f... off) προς τον Στέφενς όταν ο τελευταίος του έκανε έντονες παρατηρήσεις στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Όσο για τους γηπέδούχους, παρουσίασαν ένα πολύ σφιχτό και διαβασμένο σύνολο και με μπροστάρη τον Κατάϊ, πέτυχαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους επί του ΠΑΟΚ φτάνοντας έτσι τους 22 βαθμούς.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1 όπως το περιέγραψε ο συντάκτης Γιώργος Χριστοφόρου.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Περιβολίων

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνα)

Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθήνα), Στέλιος Τσολάκης (Αθήνα)

Πλατανιάς ( Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Φάισκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (Γιαχία 86'), Τέτε, Γουνδουλάκης (46' Μενδρινός), Κατάι, Μπέλιτς, Τόρες (77' Σιαλμάς)

ΠΑΟΚ ( Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (62' Λίνο), Μαντούρο (59' Νάτχο), Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Μάρτενς (68' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Γκολ: Κατάι 36, Τόρες 67'-Αθανασιάδης 10'

Κίτρινες κάρτες: Καζναφέρης 34', Τέτε 80'-Κίτσιου 5', Σπυρόπουλος 51', Κάτσε 79'

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Οι παίκτες του Πλατανιά μπήκαν με περισσότερη όρεξη στο γήπεδο και στα πρώτα λεπτά έφταναν πιο εύκολα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος", πάντως, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή του στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Κατσουράνης με εξαιρετική μπαλιά σημάδεψε το κεφάλι του Αθανασιάδη, ο οποίος νίκησε τον Γεωργαλλίδη από το ύψος της μικρής περιοχής και άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι έφτασε στο 20', με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του ματς και να μην νιώθει ιδιαίτερη πίεση από τον Πλατανιά. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς οι δύο ομάδες να εμφανίζονται απειλητικές και την μπάλα να παίζεται, κυρίως, στον χώρο του κέντρου. Σε φάση μετά από αρκετά λεπτά απραξίας, ο Στοχ στο 32' σέντραρε, αλλά ο Γεωργαλλίδης πρόλαβε να μπλοκάρει πριν οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ πλησιάσουν την μπάλα.

Ισοφάρισε με Κάταϊ

Στο 36', ωστόσο, ο Πλατανιάς κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα... φθηνό γκολ. Και λέμε φθηνό γκολ γιατί ο Κάταϊ πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, προχώρησε με ευθύνη του Σπυρόπουλου που του έδωσε χώρο και σκόραρε με ένα χλιαρό, συρτό πλασέ, εκμεταλλευόμενος την αργή αντίδραση του Γλύκου.

Στο 44', μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-1. Ο Μπέλιτς σέντραρε, αλλά ο Τόρες ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Παραλίγο το 2-1, επικίνδυνος ο Πλατανιάς

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι "υπνωτισμένος" στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη. Πάντως, ο "Δικέφαλος" είχε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μετά από ώρα στο 55'. Ο Στοχ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Αγκιλέρα και ο Γεωργαλλίδης απέκρουσε ενστικτωδώς.

Δικαιώθηκαν οι γηπεδούχοι

Στο 61' ο Πλατανιάς έγινε επικίνδυνος, όταν μετά από σέντρα ο Κάταϊ αφύλακτος έπιασε το μονοκόματο σουτ, όμως, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 63' ο Κατσουράνης επενέβη τελευταία στιγμή και έδιωξε παράλληλη σέντρα του Μπέλιτς, ενώ στο 67' ο Πλατανιάς δικαιώθηκε και πήρε το προβάδισμα με τέρμα του Τόρες.

Ο Κάται βρήκε τον Τόρες μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ στην γωνία του Γλύκου έγραψε το 2-1. Ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά αύξησε την πιεσή του και στο 71' ο Νάτχο επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κλάους για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα. Ο Σιαλμάς στο 82' με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Γλύκου, ενώ μοναδική ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ στο 89', όταν ο Λίνο σέντραρε και ο Αγκιλέρα έδιωξε πάνω στην γραμμή.

MVP

Ο Κάταϊ ήταν όλα τα λεφτά και με ένα γκολ και μία ασίστ οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Πλατανια στη νίκη

Απογοήτευση

Πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ... διεκδικούν τον τίτλο του χειρότερου, όπως ο Σπυρόπουλος, ο οποίος, όμως, αντικαταστάθηκε νωρίς, ο Γλύκος που δεν θύμισε σε τίποτα τον ευατό του, αλλά εμείς επιλέξαμε τον Στέλιο Κίτσιου γιατί ήταν απογοητευτικός, σε μία εμφάνιση που δεν μας έχει συνηθίσει

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
11 Τελικές Προσπάθειες 7
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
4 Κεφαλιές 2
1 Αποκρούσεις 3
31 Επεμβάσεις 8
19 Κλεψίματα 12
13 Φάουλ 18
2 Οφσάιντ 0
2 Κόρνερ 6
45 Λάθη 44
4/8 Γεμίσματα 7/37

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ