STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πήρε... Σβάρνα την επιστροφή στην ΑΕΚ

Πήρε... Σβάρνα την επιστροφή στην ΑΕΚ
Σβάρνας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στράτος Σβάρνας αναγεννήθηκε στην Ξάνθη και κομβικό ρόλο στην επιστροφή του στην ΑΕΚ έπαιξε ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Το story πίσω από τη μεταγραφή στους ακρίτες και το comeback στον Δικέφαλο.

Το καλοκαίρι του 2016 η ΑΕΚ έχει επιστρέψει από την Πολωνία, όπου έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια. Η Ξάνθη έψαχνε για κεντρικό αμυντικό και έκανε κρούση στον Δικέφαλο για να αποκτήσει τον Στράτο Σβάρνα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε τη συγκατάθεσή του στον Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε τσεκάρει τον Σβάρνα από τις εμφανίσεις του στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Ο επί σειρά ετών τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα και έκλεισε τον 19χρονο τότε αμυντικό. Την επομένη μετά το τηλεφώνημα, ο παίκτης ήταν στη Βουλγαρία όπου προετοιμαζόταν η Ξάνθη.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Παπαδημητρίου EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη χρονιά του Σβάρνα στην Ξάνθη ήταν μεταβατική. Ο Λουτσέσκου τελειομανής, ήθελε όλα να γίνονται με τον δικό του τρόπο. Μπορεί να μην έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Σβάρνα, αλλά ο ίδιος ο παίκτης παραδέχεται ότι ο Ρουμάνος κόουτς τον βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε θέματα τακτικής.

Το καλοκαίρι του 2017 η Ξάνθη προσέλαβε τον Μίλαν Ράσταβατς, ο Σβάρνας είχε προσαρμοστεί και εξελιχθεί, ο Σέρβος προπονητής τον πίστεψε και ο 20χρονος στόπερ έφτασε να καταγράψει 18 συμμετοχές στη Super League και μέσα από τις εμφανίσεις του ανάγκασε την ΑΕΚ να ολοκληρώσει την επιστροφή του.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σβάρνας EUROKINISSI

Ο ίδιος ο Σβάρνας παραδέχεται ότι ρόλο - κλειδί στην "αναγέννησή" του έπαιξε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος αποτελεί το δεξί χέρι του Χρήστου Πανόπουλου και "τρέχει" τον μεταγραφικό σχεδιασμό των Θρακιωτών, έχοντας την πλήρη υποστήριξη του μεγαλομετόχου.

Η Ξάνθη βγήκε ωφελημένη από τον Σβάρνα. Του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Super League αποκτώντας τον δίχως χρήματα, αυτός δικαίωσε εκείνους που τον πίστεψαν και τώρα η Ένωση έδωσε χρήματα στην Ξάνθη για να τον πάρει πίσω.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ