STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέρασε κι από τη Λάρισα ο Ατρόμητος, 2-1 την ΑΕΛ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Eurokinissi Sports / ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)
Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε με 2-1 την ΑΕΛ, στη Λάρισα για τη 13η αγωνιστική της Super League, χάρη στα γκολ των Λημνιού (πρώτο σε επαγγελματικό επίπεδο) και Λε Ταλέκ. Ισοφάρισε προσωρινά ο Μαρουκάκης για τους "βυσσινί".

Λίγες ημέρες μετά τη φανταστική ανατροπή και νίκη (3-4) στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος προχώρησε και σε δεύτερη εκτός έδρας νίκη στη Super League. Αυτή τη φορά στη Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΛ. Η ομάδα του Περιστερίου άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό με εκπληκτικό γυριστό σουτ του Δημήτρη Λημνιού, γκολ το οποίο ήταν και το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο Σάκης Τσιώλης πέρασε τον Ματθαίο Μαρουκάκη στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτός τον δικαίωσε βρίσκοντας δίχτυα στο 47ο λεπτό με προβολή από κοντά μετά από προσπάθεια του Ναζλίδη.

Τελικά ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ του Αντονί Λε Ταλέκ. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Γάλλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με εξαιρετικό σουτ - παρά την προσπάθεια του Κόντορ - έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο.

Δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη Super League στον πάγκο της ΑΕΛ ο Σάκης Τσιώλης. Δύο ήττες (από Παναιτωλικό και Ατρόμητο) και μία ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Βέβαια νίκησε τον Πανελευσινιακό μεσοβδόμαδα, αλλά ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Τελευταίο θετικό αποτέλεσμα για τους "βυσσινί" σε επίπεδο πρωταθλήματος στις 29 Οκτώβρη με τη νίκη επί του Πανιωνίου στο τελευταίο ματς του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο.

Τρία ματς αήττητος ο Ατρόμητος με μία ισοπαλία και δύο διαδοχικές νίκες. Όλα αυτά τα ματς, εκτός έδρας. Εκτός έδρας σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει να γνωρίσει την ήττα η ομάδα του Περιστερίου από τις 11 Σεπτέμβρη. Τότε ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει στα Ιωάννινα με 3-0. Έκτοτε, μετρά δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες.

Διπλό "χτύπημα" από το "αστέρι"

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ναζλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκορμπούνοβ με ανάποδο χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (9'), πάλι ο Ναζλίδης έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Πάλι με κεφαλιά - μετά από σέντρα του Ναβάρο - με την μπάλα αυτή τη φορά να περνά ελάχιστα έξω από την εστία του Λευκορώσου γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Στο 12ο λεπτό, ο Μπρίτο άλλαξε την μπάλα με τον Λε Ταλέκ, την ξαναπήρε έκανε και το σκαστό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Ξενοδόχοβ ήταν σε ετοιμότητα.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Ατρόμητος έφθασε στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαρτίν Τόνσο υποδέχθηκε την μπάλα στο κέντρο της "βυσσινί" άμυνας μετά τη σέντρα του Μπρίτο από τα αριστερά, αν και είχε μπροστά του Κόντορ και Φάρκας, κατάφερε να βρει τη λύση κάνει το σουτ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει την προσπάθειά του.

Ένα τέταρτο παιχνιδιού αργότερα (35'), ο Αργεντινός υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, την κουβάλησε, συνέκλινε προς το κέντρο και επιχείρησε ένα καλό σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, ο Λημνιός είχε διαφορετική άποψη στο 45ο λεπτό.

Ο Μπρίτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φάρκας έπιασε την κεφαλιά για να απομακρύνει, η μπάλα έθφασε στον Λημνιό κι αυτός με εξαιρετικό γυριστό σουτ, άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ.

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Γεώργιος Καλφόγλου

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Ναβάρο (63' Καπός), Ποτουρίδης, Φατιόν, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ντοντό (46' Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοβ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Ούμπιδες, Μπάγκα, Λημνιός (66' Κεϊτά), Τόνσο (88' Ζησόπουλος), Μπρίτο (78' Κατράνης), Λε Ταλέκ.

Γκολ: 47' Μαρουκάκης /45' Λημνιός, 56' Λε Ταλέκ

Κάρτες: 11' Φάρκας, 26' Φατιόν, 79' Γκόλιας / 32' Φυτανίδης, 84' Κοντοές

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ έφθασε στην ισοφάριση με τον Μαρουκάκη, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό πριν.

O Ναζλίδης υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, έκανε "ποδιά" στον Φυτανίδη, πρόλαβε και κάνει τη σέντρα πριν το τάκλιν του Ούμπιδες, κι ο Μαρουκάκης από κοντά με προβολή έκανε το 1-1.

Στο 56ο λεπτό, ο Ατρόμητος ανέκτησε το προβάδισμα που είχε. O Ούμπιδες έγινε αποδέκτης της μπάλας στη γραμμή της σέντρας και προς τα δεξιά, έβγαλε στον Τόνσο, αυτός πιο αριστερά "'άνοιξε" στον Μπρίτο, ο Βραζιλιάνος γύρισε πίσω στον Λε Ταλέκ και ο Γάλλος με εξαιρετικό σουτ παρά την κοινή προσπάθεια Ξενοδόχοβ και Κόντορ για απομάκρυνση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64ο λεπτό ο Μαρουκάκης υποδέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε χωρίς δεύτερες σκέψεις το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ύστερα από ένα λεπτό (65'), ο Ναζλίδης ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά ο Γκορμπούνοβ ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 76ο λεπτό, ο Ρέντζας προωθήθηκε από τα δεξιά έκανε και το σουτ στην κλειστή γωνία του Λευκορώσου κίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας. Αυτός, αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να απομακρύνει.

Δέκα λεπτά μετά (86'), ο Ναζλίδης έπιασε ακόμη μια κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των Περιστεριωτών αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του τρίτου γκολ της αναμέτρησης και δευτέρου του Ατρομήτου. Υποδειγματική αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Ούμπιδες να βγάζει εξαιρετικά στον Τόνσο, αυτός να ανοίγει σωστά στον Μπρίτο κι εκείνος να γυρίζει εύστοχα στον Λε Ταλέκ. Εύστοχο ήταν και το "τελείωμα" του Γάλλου φορ. Εξαιρετικά σχεδιασμένη φάση από την αρχή μέχρι το τέλος. Φάση, η οποία επιβραβεύθηκε και από το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός σε γενικές γραμμές ο Γιώργος Κομίνης και οι βοηθοί του Χρυσούλα Κουρομπύλια, Γεώργιος Καλφόγλου. Θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το θέμα των καρτών. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Τόνσο πριν η μπάλα φθάσει στον Λημνιό στη διεκδίκηση με τον Φάρκας. Άδικες οι διαμαρτυρίες, όπως φάνηκε από το ριπλέι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Δημήτρης Λημνιός. Για το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική του καριέρα, για τον όμορφο τρόπο με τον οποίον πέτυχε αυτό. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός είχε γενικά καλή παρουσία - πέρα από το γκολ - και είναι σίγουρα ένα παιδί που ανταποδίδει με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιώργος Κορακάκης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μαρτίν Τόνσο και Θωμάς Ναζλίδης ήταν ίσως οι δύο κορυφαίοι του αγωνιστικού χώρου. Ο Αργεντινός ήταν ο "εγκέφαλος" του Ατρομήτου από τη στιγμή που ο συμπατριώτης του, Χαβιέρ Ούμπιδες, μπλοκαρίστηκε από τα πλάνα του Σάκη Τσιώλη. Ο,τι καλό έκανε η ΑΕΛ προήλθε από τα πόδια του Ναζλίδη. Ακόμη και το γκολ της ισοφάρισης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ντοντό δεν βοήθησε και δικαίως ο Σάκης Τσιώλης τον έβγαλε από το γήπεδο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βραζιλιάνος ήταν κινητικός, πέρασε δύο-τρεις φορές από τα πλάγια, αλλά οι σέντρες και τα γυρίσματά του δεν είχαν στόχο. Σίγουρα ακόμη μια εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών που είχαν οι Θεσσαλοί όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ