STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ με Λιβάγια

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Μάνταλο και νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ χάρις σε γκολ του Λιβάγια στο 25'. Αποβολή με απευθείας κόκκινη για τον Αραούχο στο 8', στο 35' έξω με δεύτερη κίτρινη ο Σαμπράνο, στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μπίσεσβαρ.

Σε ένα ματς που είχε μεγάλη ένταση, αλλά ελάχιστες φάσεις, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο και να αμυνθεί σωστά μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός για μία ακόμα φορά μακριά απ'την Τούμπα και έμεινε χωρίς διπλό μετά από πέντε αγώνες εκτός έδρας.

Η Ένωση πήρε ένα ακόμα ντέρμπι στο "Σπύρος Λούης", εκεί που μετράει 10 νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα σε 12 ντέρμπι μετά την επιστροφή της στη Super League Σουρωτή.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, παρότι στο ζέσταμα ο Τσόσιτς ένοιωσε ενοχλήσεις. Ο Λαμπρόπουλος πήρε τη θέση του, Μπακάκης-Βράνιες ήταν οι άλλοι δύο, με τους Γκάλο-Λόπες να παίρνουν τις πλευρές.

Σιμόες και Γιόχανσον ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Λιβάγια να παίζει πίσω απ'το δίδυμο Αραούχο-Χριστοδουλόπουλου και την ΑΕΚ να αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Super League Σουρωτή χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο.

Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ με Λιβάγια

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διατήρησε εννέα απ'τους έντεκα που ξεκίνησαν στο τελευταίο ντέρμπι εκτός έδρας, αυτό με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ίδια τετράδα στην άμυνα και στο κέντρο ο Σάχοφ πήρε τη θέση δίπλα στον Τσίμιροτ, αντί του τραυματία Μαουρίσιο.

Ο Πέλκας πήρε φανέλα βασικού στη θέση του Μακ, παρότι στο "Καραϊσκάκης" δεν είχε αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή, με τους Ελ Καντουρί-Βιεϊρίνια να είναι οι άλλοι δύο πίσω απ'τον Πρίγιοβιτς.

Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ με Λιβάγια

Μεγαλη νίκη για την ΑΕΚ

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο "Σπύρος Λούης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (66' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Σάχοφ (46' Κάμπος), Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (69' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

Γκολ: 25' Λιβάγια

Κάρτες: 23' Χριστοδουλόπουλος, 67' Λόπες, 80' Γαλανόπουλος, 89' Ανέστης / 8'-35' Σαμπράνο, 28' Πρίγιοβιτς, 45'+3 Σάχοφ, 50' Ελ Καντουρί, 61' Τσίμιροτ, 63' Βιεϊρίνια

Κόκκινες: 8' Αραούχο / 35' Σαμπράνο, 90'+1 Μπίσεσβαρ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΔΕΚΑ Η ΑΕΚ

Το ματς πήρε φωτιά νωρίς, όχι από ευκαιρία, αλλά από αψιμαχία. Στο 7 ο Αραούχο προσπάθησε να παίξει με πλάτη στο κέντρο του γηπέδου, δίπλα στην πλάγια γραμμή, μπροστά στον τέταρτο διαιτητή, με τον Σαμπράνο "κολλημένο" στην πλάτη του. Ο Αργεντινός εκνευρίστηκε απ'το σπρώξιμο του Σαμπράνο και τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο Αρετόπουλος απέβαλε τον επιθετικό της Ένωσης και παρατήρησε με κίτρινη τον στόπερ του Δικεφάλου.

4-4-1 ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΛΙΒΑΓΙΑ Η ΕΝΩΣΗ

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει λίγο την ομάδα του. Η ΑΕΚ αμυνόταν με 4-4-1 στο μεσαίο μπλοκ: Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης ήταν η τετράδα της άμυνας και Λάζαρος, Σιμόες, Γιόχανσον, Λόπες οι τέσσερις πίσω απ'τον μοναδικό προωθημένο Λιβάγια.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο και η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε το προβάδισμα παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στο 25' ο Χριστοδουλόπουλος ανέβηκε από δεξιά και απ'το γύρισμά του ο Γκάλο σούταρε εκτός περιοχής. Η κόντρα πάνω στον Σάχοφ έφερε την μπάλα στον Σιμόες που γύρισε με τη μία απ'τα δεξιά και ο Λιβάγια με προβολή άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

ΚΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ, ΑΝΕΤΑ ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΜΕ ΔΕΚΑ Η ΕΝΩΣΗ

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ΑΕΚ αμυνύνθηκε με σχετική ασφάλεια με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει καν να την κλείσει στην περιοχή της. Το μοναδικό σουτ του ΠΑΟΚ εντός περιοχής ήρθε στο 24', όταν ο Πέλκας συνεργάστηκε με τον Ελ Καντουρί, άνοιξε δεξιά στον Βιεϊρίνια, που σούταρε πάνω σε αμυντικό.

Στο 30' η ΑΕΚ απείλησε ξανά, όταν από εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου ο Γιόχανσον βρέθηκε μόνος του στα αριστερά και σούταρε με τον Ρέι να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ Ο ΣΑΜΠΡΑΝΟ ΚΑΙ 10VS10

Στο 35' ο ΠΑΟΚ έχασε το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Ο Λιβάγια υποδέχθηκε την μπάλα στο κέντρο, έφυγε στον χώρο και ο Σαμπράνο τον έκοψε με καθαρό φάουλ που δικαιολόγησε απόλυτα τη δεύτερη κίτρινη του Αρετόπουλου.

Ο Λουτσέσκου περίμενε τέσσερα λεπτά και τελικά στο 42' έβαλε τον Κρέσπο στη θέση του Λέοβατς, με τον Βιεϊρίνια να παίζει αριστερό μπακ και τον Ελ Καντουρί να παίζει δεξιά, σε ένα 4-4-1 που "καθρέφτιζε" την διάταξη της ΑΕΚ.

Τα πρώτα 45' είχαν ελάχιστο ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ μεγάλη νικήτρια, αφού η ομάδα του Χιμένεθ κατάφερε να μην απειληθεί παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο για μισή ώρα και βρήκε το προβάδισμα στην μοναδική φορά που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δεύτερη αλλαγή από πλευράς ΠΑΟΚ. Ο Κάμπος μπήκε στον αγώνα αντί του Σάχοφ, με τον Ελ Καντουρί να έρχεται ξανά κεντρικά και να γίνεται παρτενέρ του Τσίμιροτ στον άξονα. Στο 48' ο Πέλκας βρήκε δίχτυα με υπέροχο πλασέ μετά από σέντρα του Μάτος, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κύλησαν στο ίδιο τέμπο και την ίδια εικόνα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά όχι μόνο δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός, αλλά ούτε καν να κλείσει την ΑΕΚ στην περιοχή της. Ταυτόχρονα, οι γηπεδούχοι κατάφερναν διαρκώς να ακουμπήσουν την μπάλα σε Χριστόδουλόπουλο και Λιβάγια, που έπαιζαν με πλάτη και κέρδιζαν κατοχές και ανάσες για τους συμπαίκτες τους.

ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ 68', ΑΠΕΙΛΗ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στο 65' ο Χιμένεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Μπακασέτα στη θέση του Λιβάγια, που ήταν εμφανώς κουρασμένος στη μοναξιά στην κορυφή της επίθεσης. Στο 68' από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έπεσε στον Βιεϊρίνια εκτός περιοχής με το σουτ του να φεύγει άουτ κι αυτή ήταν η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Ο Λουτσέσκου έκλεισε τις αλλαγές του στο 69', με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει στη θέση του Πέλκα. Ο Ολλανδός απείλησε αμέσως, με πλασέ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ στο 71'.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει αδυναμία να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ και στο 75' ο Χιμένεθ απέσυρε τον Χριστοδουλόπουλο για να ρίξει στον αγώνα τον Γαλανόπουλο, με σαφή διάθεση για περισσότερα τρεξίματα. Φαινόταν πως για την Ένωση το ζητούμενο δεν ήταν τόσο οι αντεπιθέσεις, αλλά να συνεχίσει να κρατάει τον ΠΑΟΚ μακριά απ'τα καρέ της.

ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΕΛΑ "ΔΕΚΑΡΙ" ΑΠ'ΤΟ 80' Ο ΠΑΟΚ

Ο Μπίσεσβαρ προσπάθησε να κάνει πιο κινητικό τον ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα και απ'το 80' ο Λουτσέσκου έστειλε τον Βαρέλα(!) ως παρτενέρ του Πρίγιοβιτς ψηλά στο γήπεδο. Ο Σέρβος είχε την μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία, αλλά στο 86' δεν κατάφερε να κάνει επαφή στην καλή σέντρα του Ελ Καντουρί από αριστερά.

Η ομάδα του Λουτσέσκου τελείωσε το ματς προσπαθώντας ανορθόδοξα να επιτεθεί και μεγάλο εκνευρισμό, που φανερώθηκε στην αποβολή του Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις. Το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε τους παίκτες της Ένωσης να πανηγυρίζουν μία μεγάλη και δύσκολη νίκη, στον πρώτο τους αγώνα χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Λιβάγια. Πριν καν τη σέντρα ξέραμε πως με Χιμένεθ-Λουτσέσκου στους δύο πάγκους το ντέρμπι θα είναι κλειστό, με λίγες φάσεις. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ είχε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία και το γκολ του Λιβάγια την έβαλε στη θέση του οδηγού και της έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει να αμύνεται χαμηλά. Αυτό μας έχει δείξει πως το κάνει καλά, το είδαμε σε 180' απέναντι στη Μίλαν.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστός σε όλες τις πειθαρχικές αποφάσεις του, ο Αρετόπουλος απέβαλε σωστά Αραούχο, Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ, ενώ ήταν κοντά σε όλες τις σκληρές μονομαχίες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μάρκο Λιβάγια. Εκτός απ'τον Αραούχο που "κρέμασε" νωρίς την ομάδα του, η ΑΕΚ δεν είδε κανέναν παίκτη να υστερεί. Ο τίτλος του MVP θα πάει στον Λιβάγια τόσο για το γκολ, όσο και για τις μονομαχίες που έδωσε σε έναν πολύ δύσκολο ρόλο, μακριά απ'τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Σιμόες (που είχε και την ασίστ) και ο Χριστοδουλόπουλος που έκανε πολλά μέτρα με την μπάλα, κέρδισε φάουλ και κατοχές.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η πίεση της ΑΕΚ στο κέντρο. Η ομάδα του Χιμένεθ πίεσε πολύ στη μεσαία γραμμή, με πολλή δουλειά απ'την τετράδαΛάζαρου, Σιμόες, Γιόχανσον, Λόπες, που κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά απ'την περιοχή της. Η αποβολή του Αραούχο έβαλε την Ένωση απ'την αρχή σε παθητικό ρόλο, τον οποίο όμως υπηρέτησε σωστά και με σιγουριά, απέναντι σε έναν απογοητευτικό ΠΑΟΚ, που τα περίμενε όλα απ'τις ατομικές ενέργειες του Πέλκα και δεν βοηθήθηκε καθόλου ούτε απ'το επιθετικό σχέδιο του Λουτσέσκου, ούτε απ'τις αλλαγές.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το δίδυμο Αραούχο-Σαμπράνο. Ο πρώτος έχει προσφέρει ελάχιστα στην επιστροφή του στην ΑΕΚ και την άφησε με δέκα παίκτες για χτύπημα στον Σαμπράνο στο 8'. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ "κρέμασε" τον Δικέφαλο για δεύτερο σερί ντέρμπι.

Κι αν στο Φάληρο μπορεί να επικαλεστεί την ατυχία για την καραμπόλα που έφερε το γκολ του Ένχελς, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για το αχρείαστο φάουλ στον Λιβάγια στο κέντρο του γηπέδου που του κόστισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή στο 35'.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ