ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-2: "Παρέλαση" στους Ζωσιμάδες με Μάζουρεκ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό στους "Ζωσιμάδες" απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2 χάρη σε ισάριθμα γκολ του Μάζουρεκ. Στους 11 βαθμούς πλέον η ομάδα του Αγρινίου έπειτα από επτά αγωνιστικές.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Παναιτωλικός, ο οποίος μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-1 πριν δυο εβδομάδες στο Αγρίνιο, πέρασε και από τους "Ζωσιμάδες", επικρατώντας 0-2 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική της Super League με ισάριθμα γκολ του Μάζουρεκ στο 43ο και στο 95ο λεπτό, φτάνοντας τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης δεν μπορεί παρά να προβληματίζεται, βλέποντας την ομάδα του να χάνει για τρίτο σερί παιχνίδι, έχοντας να γευτεί τη χαρά της από το εντός έδρας 1-0 απέναντι στον Άρη. Ο ΠΑΣ έχει μείνει στους έξι βαθμούς και παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-2: "Παρέλαση" στους Ζωσιμάδες με Μάζουρεκ
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-2: "Παρέλαση" στους Ζωσιμάδες με Μάζουρεκ

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός:

1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΠΑΣ

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Παναιτωλικός φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Έφτανε πιο εύκολα στα καρέ του Βελλίδη και στο 11' θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ, αν ο Μοράρ νικούσε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, έφταναν με δυσκολία στην εστία του Κυριακίδη, την ώρα που οι Αγρινιώτες είχαν πιο επικίνδυνες τελικές. Στο 43' σφράγισαν την καλή τους εικόνα με ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Μπαρμπόσα έκανε καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάζουρεκ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε τον Βελλίδη για το 0-1.

2. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙΣ Ο ΠΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι η ομάδα του απειλούσε τον Κυριακίδη. Φάσεις με το σταγονόμετρο από τον ΠΑΣ, ο Παναιτωλικός κρατούσε εύκολα το προβάδισμα και ο τρομερός Μάζουρεκ σφράγισε την εκπληκτική του εμφάνιση με ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Αφού πρώτα στο 91' νικήθηκε από τον Βελλίδη, στο 95' εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μάνα από τα αριστερά και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα των Ιωαννίνων ηττήθηκε για τρίτο σερί ματς, οι Αγρινιώτες πέτυχαν δεύτερη σερί νίκη και πραγματοποιούν αντίθετη πορεία. Από τη μια πλευρά κατήφεια και προβληματισμός και από την άλλη χαμόγελα για την αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο.

3. ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ "ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ"

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι ο Παναιτωλικός έσπασε μια κατάρα ετών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του νίκησε μέσα στα Γιάννινα για τη μεγάλη κατηγορία. Σε οκτώ αγώνες, η ομάδα του Αγρινίου μετρούσε τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ είχε πετύχει ένα μόλις γκολ. Απόψε έβαλε περισσότερα τέρματα απ' ό,τι σε άλλα τα προηγούμενα παιχνίδια και έφυγε με ένα σπουδαίο τρίποντο. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι, είχε ισορροπία σε όλες τις γραμμές του, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που ό,τι και αν έκανε, δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και πρέπει να αλλάξει πολλά, για να φανεί πιο ανταγωνιστικός στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης

Τέταρτος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας (46' Αποστολόπουλος), Κακούμπα, Νικολιάς, Γιάκος, Κούζικ (60' Βιντάλ), Κριζμάν, Ξύδας (68' Αθανασιάδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Πάουλο, Μάζουρεκ, Μοράρ (79' Καμαρά), Ντίας, Ρότσα, Μαλής, Άργκους (73' Χαντάκιας), Λουσέρο, Μπαρμπόσα (68' Μανά)

Γκολ: 43', 95' Μάζουρεκ

Κάρτες: 75' Ρότσα, 80' Αθανασιάδης, 81' Μαλής, 87' Λίλα, 89' Χαντάκιας, 95' Γιάκος

Θυμηθείτε εδώ το Live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ