STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο... ελπίδας με τον Μάνο για τους Ηπειρώτες

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Χρυσό" αποδείχθηκε το γκολ του Μάνου στο 6' για τον ΠΑΣ, που πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο (1-0) στο ματς με τον Απόλλωνα, στην μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Λάθος η αποβολή του Βάσιτς στο 74'.

Παιχνίδι για γερά νεύρα αυτό μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης στους Ζωσιμάδες, για την 18η αγωνιστική της Super League, με φόντο την μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι με το γκολ του Μάνου στο 6' πήραν το τρίποντο στο τελικό 1-0, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την αποβολή του Βάσιτς στο 74'.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρησης στους Ζωσιμάδες:

1. ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΠΑΣ

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 6', ο Μάνος πήρε την κάθετη πάσα του Μπουκουβάλα από δεξιά, έβαλε στην πλάτη του τον Κύργια, πάτησε περιοχή και με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού νίκησε τον Βάσιτς για το 1-0 στους Ζωσιμάδες.

Εξέλιξη που δεν μπόρεσε να διώξει το άγχος από το μυαλό και τα πόδια των παικτών του Πετράκη, με τον Απόλλωνα να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΠΑΣ να χάνει συνεχώς μέτρα στο γήπεδο. Στο 18' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μπεντινέλι με το δεξί από το ύψος της περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Βελλίδη και στο ριμπάουντ ο Οριχουέλα με κεφαλιά από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων!

Εκπληκτική επέμβαση του Βάσιτς στο 31', με τον Κρίζμαν να πιάνει την κεφαλιά - ψαράκι από σέντρα του Μπουκουβάλα και τον Σέρβο γκολκίπερ να σώζει την εστία του.

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο... ελπίδας με τον Μάνο για τους Ηπειρώτες

Με τον ΠΑΣ να έχει το μινίμουμ προβάδισμα αλλά και μπόλικο άγχος, πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

2. ΜΕ ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΒΛΕΨΙΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλωνα να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, τον ΠΑΣ να καλύπτει χώρους και να μην παίρνει ρίσκα, ελπίζοντας να τελειώσει το ματς σε κάποια κόντρα επίθεση. Στο 74' άλλαξε η αριθμητική ισορροπία της αναμέτρησης, όταν ο Ζαχαριάδης απέβαλλε λανθασμένα τον Βάσιτς.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αθανασιάδης έβγαλε τον Μάνο στην πλάτη της άμυνας, ο φορ του ΠΑΣ προσπάθησε να πλασάρει τον εξερχόμενο Βάσιτς, που απέκρουσε με το κεφάλι. Ο Ζαχαριάδης είδε χέρια και απέβαλλε τον Σέρβο γκολκίπερ, με τον Οριχουέλα να παίρνει τα γάντια του συμπαίκτη του, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους.

3. ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΣ

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Απόλλων δεν είχε να χάσει τίποτα, έτσι συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση, ανεβάζοντας παίκτες ψηλά. Ο Νικολιάς σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να "σκοτώσει" το παιχνίδι, ο Βελλίδης δεν αιφνιδιάστηκε στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεφεντερίκο στο 89', έτσι το τρίποντο έμεινε στα χέρια των γηπεδούχων, που πήραν βαθιά ανάσα στην μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τρίποντο... ελπίδας με τον Μάνο για τους Ηπειρώτες

Ο ΠΑΣ πηγαίνει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (30/1, 17:15) στην εμβόλιμη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ο Απόλλων δοκιμάζεται στην έδρα της Λαμίας (30/1, 16:00).

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (ΕΠΣ Ζακύνθου), Νικόλαος Σάββας (ΕΠΣ Σερρών)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85' Ξύδας), Μάνος (91' Λεό), Κρίζμαν (72' Αθανασιάδης).

ΑΠΟΛΛΨΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46' Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντερίκο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63' Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (73' Βάρκας).

Γκολ: 6' Μάνος / -

Κάρτες: 8' Μιχαήλ, 53' Σκόνδρας, 66' Λίλα / 4' Μπεντινέλι, 74' Βάσιτς (απευθείας κόκκινη)

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ