STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-0: Διατήρησαν το +4 με 10 παίκτες οι βυσσινί

SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι, ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την ΑΕΛ και στο -4 από τους "βυσσινί". Αποβλήθηκε στο 74' ο Νούνιτς για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για κόκκινη που δεν βγήκε στον Αθανασιάδη.

O ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 25η αγωνιστική της Super League το Σάββατο (16/3), είχε δοκάρι, πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι έμεινε στο 0-0 με τους Θεσσαλούς, στην 13η θέση (οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League βάσει αναδιάρθρωσης) και στο -4 από την ομάδα της Λάρισας.

Θα είναι τουλάχιστον σε απόσταση μίας νίκης από τη 12η θέση μετά το πέρας της 25ης "στροφής" (στο καλύτερο για τον ΠΑΣ σενάριο, εάν δηλαδή η Ξάνθη νικήσει τον Πανιώνιο). Η ΑΕΛ τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μάρκο Νούνιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σωστά διαμαρτύρεται για κόκκινη που δεν βγήκε στο πρώτο ημίχρονο σε αγκωνιά του Στέφανου Αθανασιάδη στον Αλεκσάνταρ Γκόικοβιτς. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΠΑΣ ήταν φανερά ανώτερος της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης των Ιωαννίνων. Ίσως οι Ηπειρώτες να έκαναν και το καλύτερο πρώτο ημίχρονό τους την τρέχουσα σεζόν, τουλάχιστον εντός έδρας.

Κι όμως αυτή η υπεροχή δεν απέφερε καρπούς. Κάποιο γκολ δηλαδή. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε ν' απειλεί ήδη δύο λεπτά έπειτα από την έναρξη του ματς. Ο Λεό κινήθηκε κεντρικά, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Κρίστινσον ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 11' ο Πάντελιτς κινήθηκε παρομοίως εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον. Ύστερα από πέντε λεπτά (16') οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Νικολιάς μπήκε αριστερά εντός περιοχής, κέρδισε τις κόντρες, έκανε το σουτ, ο Ισλανδός γκολκίπερ απομάκρυνε ξανά.

Τρεις σημαντικές ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Σέρβου, αλλά μηδέν εις το πηλίκο ως προς το σκοράρισμα.

2. Ο ΣΙΚΑΒΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Η ΑΕΛ πορεύθηκε στο ματς και το σχεδιασμό αυτού χωρίς τον Μίλος Ντέλετιτς. Ο Αλέξης Κούγιας έθεσε εκτός ομάδας τον 24χρονο Σέρβο επιθετικό από την Καθαρά Δευτέρα, καθώς απέρριψε τρεις προτάσεις ανανέωσης, ενώ επέμεινε στην εκτίμησή του ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι άλλον Ντέλετιτς δεν έχει σε αυτό το ρόστερ η ομάδα της Λάρισας. Η απουσία του ήταν και με το παραπάνω αισθητή, καθώς στα προηγούμενα ματς κάλυπτε και την αγωνιστική κοιλιά που κάνει ο Μάρκο Νούνιτς.

Οι "βυσσινί" ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο κι ο Τζανλούκα Φέστα το αντιλήφθηκε. Προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του με την είσοδο του Εβγένι Σικάβκα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Λευκορώσος ήταν κινητικός, δημιούργησε αναστάτωση - ειδικά στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου - αλλά τίποτα περισσότερο.

Δεν είναι Ντέλετιτς, τουλάχιστον στο εκτελεστικό κομμάτι, κι όσο κι αν προσπάθησε να υποδυθεί αυτό το ρόλο, στις λεπτομέρειες αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν δυνατό.

3. Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ

Η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ το ματς παιζόταν. Δεν είναι η πρώτη φορά, πιθανότατα όχι και η τελευταία. Οι Θεσσαλοί σωστά διαμαρτύρονται για τη φάση του Αθανασιάδη με τον Γκόικοβιτς.

Ο επιθετικός του ΠΑΣ χτύπησε με τον αγκώνα τον αμυντικό της ΑΕΛ με ξεκάθαρη πρόθεση όπως φάνηκε κι από το ριπλέι. Η φάση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, σωστά διαμαρτύρονται για αποβολή οι φιλοξενούμενοι.

Τελικά ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα. Δεύτερη κίτρινη για την ακρίβεια. Ίσως ολίγον αυστηρή στον Μάρκο Νούνιτς στο 74ο λεπτό. Ο Σλοβένος άνοιξε μεν το χέρι, όχι όμως για να δικαιολογεί την κάρτα. Βέβαια, προκαλούσε με τα νεύρα και τη συμπεριφορά του σε όλο το ματς. Άλλωστε και η πρώτη κίτρινη για διαμαρτυρία ήταν.

4. Ο ΠΑΜΛΙΔΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς εκτός κλίματος, ενώ μετά προστέθηκαν και τα νεύρα, τα οποία μόνο σύμμαχός του δεν στάθηκαν. Ο Δημήτρης Μάνος προτίμησε το εντυπωσιακό αντί του ουσιαστικού. Ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στο 77' τον Γιώργο Παμλίδη.

Ήταν ο μόνος που είχε καθαρό μυαλό από τους γηπεδούχους. Που προσπάθησε να κάνει το εύκολο, το αυτονόητο, να προσπαθήσει να σκοράρει ορθολογικά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έπιασε σκαστή κεφαλιά, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 83' ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα, έπιασε νέα κεφαλιά μετά την άστοχη έξοδο του Κρίστινσον, η μπάλα πάλι λίγο έξω. Ξανά στο 84' - πάλι με κεφαλιά - ο Ισλανδός μπλόκαρε. Αυτός ήταν που κέρδισε το φάουλ στην τελευταία φάση του ματς, έστω κι αν δεν προέκυψε ευκαιρία για την ομάδα του. Μάλλον η είσοδός του άργησε ένα ημίχρονο...

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος, Κάστρο (81' Γιάκος), Ζαν-Μπαπτίστ Λεό (62' Μάνος), Πάντελιτς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Σκόνδρας (77' Παμλίδης)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς (89’ Γκόλιας), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα), Ζίβκοβιτς, Νούνιτς .

Γκολ: -

Κάρτες: 36' Νούνιτς, 39' Μπράλιτς

Κόκκινη κάρτα: 74' (δεύτερη κίτρινη) Μπράλιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ