STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-4: Άλλαξε και… ξέσπασε η Ένωση

ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αλλαγή συστήματος στην ΑΕΚ έφερε αλλαγή εικόνας και ξέσπασμα με νίκη 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους "Ζωσιμάδες". Μάνταλος (5' πεν.), Μιχαήλ (21' αυτ.) και Πόνσε (45', 45+3') τα γκολ του αγώνα.

Ένα ξέσπασμα ακριβώς όπως το είχε ανάγκη, έκανε η ΑΕΚ στα Γιάννενα στο ματς με τον ΠΑΣ. Η Ένωση κέρδισε με 4-0, έχοντας πετύχει και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τελειώνοντας το ματς και με τρια δοκάρια. Κλειδί γι αυτή την νίκη και κυρίως την αλλαγή της εικόνα της ΑΕΚ, το διαφορετικό σύστημα που επέλεξε ο Ουζουνίδης.

Σ’ αυτό το διαφορετικό σύστημα, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βρει απαντήσεις. Οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν καμία αντίδραση, στην εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ

Ο Ουζουνίδης την σκεφτόταν την αλλαγή σχηματισμού, την είχε δουλέψει πολύ στο διάστημα της διακοπής, όπως διαβάσατε στοSport24 και την υλοποίησε στο ματς στα Γιάννενα. Παρέταξε την ΑΕΚ μ’ ένα σύστημα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, με μια τετράδα στη μεσαία γραμμή και τον Πόνσε, τον Μπακασέτα και τον Λιβάγια να αλλάζουν θέσεις στην επίθεση. Αυτός ο σχηματισμός φάνηκε να ταιριάζει γάντι στην ΑΕΚ και να λειτουργεί εξαιρετικά.

Κυρίως διότι ο Μάνταλος έδειξε πως η θέση στα χαφ, δίπλα στον «κόφτη» (που ήταν ο Άλεφ), είναι αυτή που του ταιριάζει καλύτερα από κάθε άλλη. Και η απόδοση του αρχηγού της ΑΕΚ, ήταν αυτή που καταρχήν έκανε την διαφορά στα Γιάννενα. Έκοβε, ανέβαζε την ομάδα και έδωσε και την ασίστ για την φάση του πέναλτι που ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΣ, μόλις στο 5λεπτό.

Ο Μάνταλος έβγαλε την μπαλιά στον Πόνσε μέσα στην περιοχή, ο Αποστολόπουλος του πάτησε το πόδι και σωστά ο Κουμπαράκης υπέδειξε το πέναλτι. Όμως η ΑΕΚ, κυρίως λόγω του τρόπου που λειτουργούσε στη μεσαία της γραμμής, ακόμα και μετά το γκολ που πέτυχε, συνέχιζε να λειτουργεί εξαιρετικά. Και ο ΠΑΣ συνέχιζε να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο Μάνταλος άπλωνε το παιχνίδι και ο Λιβάγια και ο Μπακασέτας έβρισκαν τρόπους για να δημιουργούν απειλές για την άμυνα των γηπεδούχων.Και στο 20’ ο Μπακασέτας άπλωσε αντεπίθεση, άνοιξε στον Γκάλο που ανέβηκε από την δεξιά πλευρά. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε την σέντρα, ο Λιβάγια δεν βρήκε την μπάλα, αλλά ο Μιχαήλ προσπαθώντας να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη.

2. ΜΕ ΤΡΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 16

Η ΑΕΚ εκτός από δυο γκολ μέσα στο πρώτο 20άλεπτο, είχε και δυο δοκάρια. Δείγμα της απόλυτης κυριαρχίας των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη και της αδυναμίας του ΠΑΣ να διαχειριστεί την πίεση και την ανάπτυξη του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων.

Στο 17λεπτό ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη πάσα στον Λιβάγια, εκείνος πλάσατε, ο Βελλίδης ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα, η οποία κτύπησε στο αριστερό του δοκάρι. Και ένα λεπτό μετά, ο Μπακασέτας έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα «τράνταξε» την συμβολή των δυο δοκαριών.

Όμως το… κακό με τα δοκάρια για την ΑΕΚ, τρίτωσε. Ήταν ο Χουλτ αυτός που με σουτ στο 49’, πέτυχε ξανά δοκάρι. Και η ΑΕΚ έφτασε συνολικά τα 16 στο φετινό πρωτάθλημα.

3. ΤΟ… ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ

Αν πάντως ο τρόπος που ο Μάνταλος συμμετείχε στην δημιουργία του παιχνιδιού της ΑΕΚ, ήταν καταλυτικός για την αλλαγή στην εικόνα της Ένωσης, εκείνο που έκανε την διαφορά (στο σκορ) και οδήγησε στην εύκολη νίκη των «κιτρινόμαυρων», ήταν η αποτελεσματικότητα του Πόνσε.

Δυο εντυπωσιακά γκολ πέτυχε ο Αργεντινός φορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Πρώτα στο 45’ από κόρνερ του Γκάλο και κεφαλιά με εντυπωσιακό άλμα. Και κατόπιν, πάλι με κεφαλιά στο 47’, μετά από σέντρα του Λιβάγια. Ενώ ο Πόνσε ήταν αυτός που είχε κερδίσει και το πέναλτι για το 1-0 της ΑΕΚ.

4. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ… ΔΟΚΑΡΙ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΣ αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή σχηματισμού με την οποία εμφανίστηκε η ΑΕΚ. Και επί της ουσίας δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε καμία στιγμή. Ακόμα και όταν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πετράκης άλλαξε και το δικό του σύστημα, προσπαθώντας το προσαρμόσει με δική του τριάδα στο κέντρο της άμυνας.

Όμως η μοναδική αντίδραση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι, ήταν ένας συνδυασμός του Κριζμάν με τον Νικολιά, που κατέληξε σε σουτ στο δοκάρι του τελευταίου.

Εξ ου και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς να συμβεί το παραμικρό… ιδιαίτερο. Χωρίς να υπάρξει απειλή ούτε από τους γηπεδούχους, ούτε από τους φιλοξενούμενους. Εξαίρεση το πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις ο Κριζμάν από τον Τσιγκρίνσκί.

Με τον Μπάρκα ωστόσο, να αποκρούει την εκτέλεση του Αθανασιάδη. Στα αξιοσημείωτα του δεύτερου ημιχρόνου, το ντεμπούτο του Νέναντ Κρίστιτσιτς. Με τον Σέρβο να παίρνει θέση στην μεσαία γραμμή και να πιστώνεται αποτελεσματική διαχείριση της μπάλας, όταν είχε την κατοχή.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί: Γεώργιος Χατζηνάκος (ΕΠΣ Δράμας), Χρήστος Τζιώτζιος (ΕΠΣ Θράκης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Γιάκος (83' Ξύδας), Νικολιάς (76' Νάουμετς), Παμλίδης (46' Σιόντης), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69' Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80' Μπογέ).

Γκολ: / 5' πεν. Μάνταλος, 21 αυτ. Μιχαήλ, 45' & 45+3' Πόνσε

Κάρτες: 4' Αθανασιάδης, 11' Κρίζμαν / 7' Μπακασέτας, 43' Οικονόμου

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ