STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παράσταση για ένα ρόλο στη Νέα Σμύρνη, 4-1 ο Πανιώνιος την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Φωτιά" ο Πανιώνιος όποτε βρήκε χώρους, κέρδισε κατά κράτος την απογοητευτική ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας με σκορ 4-1 των "βυσσινί" για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Πανιώνιος υποδέχθηκε την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, με τις δύο ομάδες να αναζητούν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα έστω και για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή και οι φιλοξενούμενοι για να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας.

Σιώπης και Ντουρμισάι ήταν τραυματίες και εκτός πλάνων για τον Μιχάλη Γρηγορίου, όπως επίσης και οι Οικονόμου, Μπαντής. Αντίθετα και σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ξανά διαθέσιμος ο Μασούντ που εξέτισε την τιμωρία του. Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι "κυανέρυθροι".

Παράσταση για ένα ρόλο στη Νέα Σμύρνη, 4-1 ο Πανιώνιος την ΑΕΛ

Πέρνα του Αντνάν Αγκάνοβιτς, που εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του, ο Τζάκι Ματάισεν δεν είχε άλλα σημαντικά προβλήματα πριν την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης και επέλεξε να παρατάξει τους "βυσσινί" με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο.

Παράσταση για ένα ρόλο στη Νέα Σμύρνη, 4-1 ο Πανιώνιος την ΑΕΛ

Το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους γηπεδούχους "αφεντικά" στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Λάμπρου, Γεσίλ και Σπιριντόνοβιτς ταλαιπώρησαν αφάνταστα την γραμμή άμυνας των φιλοξενούμενων, σκοράροντας από ένα γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Μασούρας ερχόμενος από τον πάγκο. Στις καθυστερήσεις ο Φατιόν με εκτέλεση πέναλτι μείωσε για το τελικό 4-1 υπέρ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Πανιώνιος για φίλημα

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Β. Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος (79' Πινιώτης), Σαββίδης, Μασούντ, Λάμπρου, Γεσίλ (64' Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς.

ΑΕΛ (Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17' λ.τ. Κούσας), Κριζμάν (83' Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46' Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.

Γκολ: 33' Λάμπρου, 50' Γεσίλ, 68' Σπιριντόνοβιτς, 77' Μασούρας / 90+1' πεν. Φατιόν

Κάρτες: 90' Κότνικ / 4' Φατιόν, 62' Ναζλίδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τις προθέσεις του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φανέρωσε ο Πανιώνιος, που μπήκε στο ματς σε ρόλο αφεντικού και κατάφερε γρήγορα να επιβάλλει τον ρυθμό του. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και διαρκή κίνηση στον χώρο, οι "κυανέρυθροι" πατούσαν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για γκολ.

Η ΑΕΛ υπέφερε στο πρώτο μέρος, έχασε γρήγορα τον Λαγό και έδειχνε δυσκολία στο να υπηρετήσει το 4-4-2 σε ρόμβο που επέλεξε ο Ματάισεν. Υστερούσαν οι φιλοξενούμενοι τόσο στο κράτημα της μπάλας, όσο και στο κομμάτι της αναχαίτισης των επιθέσεων του αντιπάλου. Το χειρότερο ήταν πως πήγαιναν δεύτεροι στις μονομαχίες, δείχνοντας αναποφασιστικότητα.

Μασούντ, Χατζισαφί, Γεσίλ και Σπιριντόνοβιτς δημιουργούσαν προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ΑΕΛ, ωστόσο μια σέντρα του Βλάχου ήταν αυτή που έφερε τον Λάμπρου σε θέση βολής για το 1-0 στο 33'. Φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στο κοντρόλ του σκόρερ.

Μπόζοβιτς και Φατιόν έσωσαν την ΑΕΛ από δεύτερο γκολ στο 42' και ο Κότνικ τους μιμήθηκε δύο λεπτά αργότερα, νικώντας από τα δύο μέτρα τον Γιοβάνιτς, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να διατηρήσουν το προβάδισμα τους. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Μπόζοβιτς. Η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο μετά το αρχικό 45λεπτο αποτυπώνεται στα νούμερα της στατιστικής.

Παράσταση για ένα ρόλο στη Νέα Σμύρνη, 4-1 ο Πανιώνιος την ΑΕΛ

Ό,τι δεν πήρε ο Πανιώνιος στο τέλος του πρώτου μέρους, το πήρε με το ξεκίνημα του δεύτερου. Ο Γεσίλ βρήκε χώρο και ελίχθηκε ανάμεσα σε Γιοβάνοβιτς και Φάρκας, εκτέλεσε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπόζοβιτς για το 2-0 στο 50'. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι πλέον και ήταν πολύ δύσκολο για τους "βυσσινί" να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Αυτό το κάτι έγινε... τίποτα όταν στο 68ο λεπτό ο Σπιριντόνοβιτς ολοκλήρωσε ιδανικά την κόντρα των γηπεδούχων και την κάθετη του Σαββίδη, πλασάροντας ψύχραιμα τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 3-0 στο 68'. Εννέα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μασούρα να πει "ευχαριστώ" στην ασίστ του Λάμπρου, σκάβοντας καταπληκτικά την μπάλα στην έξοδο του Μπόζοβιτς για το 4-0 των "κυανέρυθρων"!

Ο Ντέλετιτς κέρδισε πέναλτι στο 90' από τον Κότνικ, ο Φατιόν εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και μείωσε για το τελικό 4-1 υπέρ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Παράσταση για ένα ρόλο στη Νέα Σμύρνη, 4-1 ο Πανιώνιος την ΑΕΛ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τέταρτο γκολ του Πανιωνίου ήταν ενδεχομένως το ωραιότερο στην αναμέτρηση. Κόντρα επίθεση, ιδανικό πέρασμα του Λάμπρου στον Μασούρα και καταπληκτικό πλασέ του τελευταίου προ του Μπόζοβιτς, σε ένα τέρμα πανέμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η παρουσία του πέρασε μάλλον απαρατήρητη και αυτή είναι η επιτυχία του. Στη φάση του 1-0 είναι εξαιρετικό δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά αν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λάμπρου επάνω στο κοντρόλ. Δεν είναι ξεκάθαρο ούτε από τα ριπλέι, φανταστείτε σε κανονική ροή αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μασούντ, Σαββίδης, Γεσίλ, Σπιριντόνοβιτς και Λάμπρου έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Ένα κλικ στον τελευταίο που άνοιξε το σκορ αλλά και σέρβιρε το τέταρτο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που εκμεταλλεύθηκε ο Πανιώνιος τους κενούς χώρους, τιμωρώντας κάθε λάθος των αντιπάλων του. Οι "κυανέρυθροι" φανέρωσαν την ικανότητα τους στην κόντρα, σκοράροντας με αυτό τον τρόπο τρία από τα τέσσερα γκολ τους στην αναμέτρηση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Απογοητευτική συνολικά η εικόνα της ΑΕΛ, που "πνίγηκε" σε αυτό το 4-4-2 με ρόμβο που επέλεξε ο Ματάισεν, αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι υστέρησαν σε διάθεση και αποφασιστικότητα, καταρρέοντας μετά το 2-0.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ