STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: Στην κορυφή χωρίς να ενθουσιάσει ο Δικέφαλος

ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: Στην κορυφή χωρίς να ενθουσιάσει ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του αξιόμαχου Βόλου για την 21η αγωνιστική της Super League 1, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι το γκολ του Δικεφάλου. (VIDEO)

Στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έπιασε υψηλή απόδοση απέναντι στον αξιόμαχο Βόλο, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να επικρατήσει 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 60ό λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά μέσα στην Τούμπα, έβαλαν δύσκολα στον Δικέφαλο, αλλά δεν μπόρεσαν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα, παραμένοντας χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

1. Ο ΒΟΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΠΑΟΚ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχασε δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων με τους Γιόσιπ Μίσιτς (8') και Κάρολ Σβιντέρσκι (9'). Ωστόσο, στην πρώτη φάση η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Θανάση Γκαραβέλη, ενώ στη δεύτερη ο γκολκίπερ του Βόλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα. Οι παίκτες του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν καλές αλληλοκαλύψεις, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Αποτέλεσμα, η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων να είναι ένα σουτ του Μάριου Τσαούση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο πέρασε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γκαραβέλης δεν αισθάνθηκε κίνδυνο, μπλοκάροντας σταθερά την μπάλα.

2. ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΪΑΝΤ ΣΤΟ 24'

Στο 24ο λεπτό, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη χαμένη ευκαιρία του Τσαούση, οι φίλοι του ΠΑΟΚ απέτισαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ και την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά από πτώση και συντριβή του ιδιωτικού ελικοπτέρου του. Για ένα λεπτό εμφανίστηκε στα μάτριξ του γηπέδου μία φωτογραφία των δυο τους, με τους φιλάθλους να τους χειροκροτούν θερμά.

ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: Στην κορυφή χωρίς να ενθουσιάσει ο Δικέφαλος

3. ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ 0-0

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα ανέβασαν εκ νέου την απόδοσή τους και ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά στο 33ο λεπτό η κεφαλιά του Ντόουγκλας Αουγκούστο πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το πλασέ του Σβιντέρσκι δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού ο Τσίκα πρόλαβε και έδιωξε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Πάρα την πίεση του ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0, με τον Βόλο να κλέβει τις εντυπώσεις.

4. ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΜΙΣΙΤΣ ΚΑΙ... ΠΕΝΑΛΤΙ

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, ο Δικέφαλος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με ηγέτη τον Μίσιτς έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών. Στο 51' ο Κροάτης μέσος έδωσε υπέροχα στον Βιεϊρίνια, αλλά το δυνατό σουτ του αρχηγού του ΠΑΟΚ πέρασε άουτ, ενώ στο 54' ο Μίσιτς έκανε μία υπέροχη κίνηση, βρέθηκε απέναντι στον Γκαραβέλη, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο μεσοδιάστημα, ο Βόλος είχε μία αξιόλογη φάση για να "παγώσει" την Τούμπα, αλλά το διαγώνιο σουτ του Μάντζη στο 52ο λεπτό κατέληξε άουτ.

ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: Στην κορυφή χωρίς να ενθουσιάσει ο Δικέφαλος

Τελικά, στο 58' ο εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ την εφετινή σεζόν, Δημήτρης Λημνιός μπήκε απ' τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, με τον Τσαούση να τον σπρώχνει και τον Αριστομένη Κουτσιαύτη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του γκολκίπερ του Βόλου για το 1-0 στο 60ό λεπτό. Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά ο Φερνάντο Βαρέλα έβαλε την κόντρα στο δυνατό μακρινό σουτ του Τσοκάνη και παραχώρησε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του, καθώς η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΣΤΟ "9"

Οι γηπεδούχοι, βλέποντας πως δεν βρίσκονται σε καλή ημέρα, προσπάθησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Φερέιρα κυκλοφορούσαν την μπάλα και αναζητούσαν χώρους προς την αντίπαλη εστία, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 71ο λεπτό ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη μάχη τον Λάζαρο Λάμπρου αντί του Σβιντέρσκι, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης ελλείψει κι άλλης επιλογής.

Ωστόσο, μετά το 80ό λεπτό και για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει αλλαγή, ο Φερέιρα χρησιμοποίησε και τον Βιεϊρίνια στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λάμπρου να μετακινείται στα αριστερά. Στα τελευταία λεπτά, ο Βόλος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το "τρίποντο" έστω και δύσκολα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ