STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1

ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1
INTIME SPORTS

Ούτε ανατροπές, ούτε θρίλερ αυτή τη φορά για τον ΠΑΟΚ, καθώς "καθάρισε" από το 13΄ (3-0) και τελικά επιβλήθηκε με 4-1 της Βέροιας. Δύο γκολ από τον Σαλπιγγίδη.

Πραγματικά άτυχοι ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ χθες, καθώς τη μέρα που αποφάσισαν να μπουν με σχετική καθυστέρηση στην Τούμπα (διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι οι συνοπαδοί τους που αποφυλακίστηκαν προσωρινά, είναι υποχρεωμένοι κάθε τρεις και λίγο να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του), η ομάδα τους... θυμήθηκε ότι τα παιχνίδια δεν αρχίζουν από το 70΄ και μετά.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 5΄ (με Ολίσε στα 25΄΄ και Μαντούρο στο 5΄) και έκανε το 3-0 με τον Σαλπιγγίδη την ώρα που οι πρώτοι φίλαθλοι μπήκαν στη θύρα 4. Τελικά, πήρε μία άνετη νίκη με 4-1 επί της ομάδας της Ημαθίας φτάνοντας τους 48 βαθμούς, και κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τι μπορεί κανείς να κρατήσει κανείς από το ματς;

  • Την πολύ καλή απόδοση του Σαλπιγγίδη που επιβραβεύτηκε και με δύο γκολ (σκόραρε μετά από περίπου 40 μέρες, όταν και είχε βάλει πάλι 2 γκολ κόντρα στην Καλλονή)
  • Την επιβεβαίωση της αλλαγής εικόνας της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ με την παρουσία του Κάτσε.
  • Το πρώτο γκολ του Μαντούρο και την παρουσία του για λίγα λεπΥά στο κέντρο της άμυνας παρέα με τον Κάτσε που πήρε κι αυτός βάπτισμα πυρός στο "Δικέφαλο" ως κεντρικός αμυντικός
  • Τέλος, τη νέα αξιοπρόσεκτη παρουσία του Ολίσε που ως δεύτερος φορ και σκοράρει και αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροια

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Γιάννης Σίπκας (Πέλλας), Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Κατσουράνης (72' Τζιόλης), Κίτσιου, Μαντούρο, Κάτσε, Ολίσε, Λούκας (72' Γεωργιάδης), Βούκιτς (78' Νίνης), Σαλπιγγίδης

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (71' Κομόλοφ), Μπαργκάν (46' Παυλίδης), Γεωργιάδης, Σιόντης (46' Γκονσάλβες), Καλτσάς, Σισοκό

Γκολ: Ολίσε 1', Μαντούρο 5', Σαλπιγγίδης 13',66'-Γκονσάλβες 56'

Κίτρινες κάρτες: Μαντούρο 22', Κατσουράνης 68'-Μπαργκάν 40', Μπεν 87'

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Σέκου Ολίσε με... φόρα από τον αγώνα με τον Ηρακλή σημείωσε με το καλημέρα το τρίτο πιο γρήγορο γκολ του φετινού πρωταθλήματος, ζεσταίνοντας την παγωμένη Τούμπα. Μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο ο Λιβεριανός τρύπωσε στην περιοχή της Βέροιας, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Σαλπιγγίδης είχε τραβήξει την προσοχή των αντίπαλων αμυντικών και με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Καντιμοίρη.

Υπερηχητικός ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε στροφές και στο 5' ο Μαντούρο με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα του "Δικεφάλου". Στο 9' η Βέροια έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της με ένα φάουλ του Καλτσά που απομάκρυνε με υπερένταση ο Γλύκος, αλλά ο "Δικέφαλος" συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 13 έπειτα από κόρνερ του Λούκας και γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Σαλπιγγίδης σκόραρε από κοντά με το κεφάλι για το 3-0. Μάλιστα, στο 20' λίγο έλειψε να σημειωθεί το 4-0, όταν ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ και ο Καντιμοίρης έδιωξε με δυσκολία στην γωνία του.

Παραλίγο το 3-1

Στο 26' η Βέροια έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Μπεν με κεφαλιά πάσα έβγαλε τον Καλτσά απέναντι από τον Γλύκο, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έσκαψε την μπάλα η οποία, όμως, δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε μόλις άουτ. Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα δίνοντας χώρους στην Βέροια και στο 36' μετά από σέντρα του Αμαραντίδη ο Κατσουράνης έδιωξε ριψοκίνδυνα σε κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στις ευκαιρίες στο 43', όταν ο Σαλπιγγίδης προσπέρασε στο σπριντ τον Βέρτζο, βγήκε απέναντι από τον Καντιμοίρη, πάσαρε παράλληλα με εστία αλλά ο Ολίσε δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε σαφώς σε πιο ήπιους ρυθμούς απ' ότι το πρώτο και η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 50', όταν ο Λούκας σέντραρε και ο Βούκιτς ανενόχλητος επιχείρησε χωρίς επιτυχία να πιάσει την γυριστή κεφαλιά. Στο 52' ο Λούκας σημάδεψε, σούταρε, όμως, ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 54' ο Ολίσε πήγε να εκμεταλλευτεί αναταραχή στα καρέ της Βέροιας, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή.

Μείωσε η Βέροια, αλλά μέχρι εκεί

Η Βέροια άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ και στο 56' κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γεωργιάδης έβγαλε με μακρινή μπαλιά τον Γκονσάλβες μόνο απέναντι από τον Γλύκο και αυτός πλάσαρε εύστοχα για το 3-1. Ο Σαλπιγγίδης, πάντως, στο 66'... επανέφερε την τάξη, γράφοντας με κοντινή προβολή μετά από γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη το 4-1.

Στο 69' ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στον Χουμπ Στέφενς να πειραματιστεί τοποθετώντας τον Μαντούρο και ως σέντερ μπακ, αλλά και να ξεκουράσει τον Λούκας αντικαθιστώντας τον στο 72' με τον Γεωργιάδη. Στις καθυστερήσεις απλώς ο Κάτσε με σέντρα σουτ ανησύχησε τον Καντιμοίρη, ο οποίος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

MVP

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επανήλθε μετά από 40 μέρες στα γκολ και με τα δύο τέρματα που σημείωσε σήμερα έδειξε στον ΠΑΟΚ το δρόμο για την άνετη επικράτηση

Απογοήτευση

Γενικώς η άμυνα της Βέροιας, αλλά κυρίως ο Βέρτζος που έχασε πολλές φορές σήμερα τον Σαλπιγγίδη και βρέθηκε εκτεθειμένος σε αρκετές φάσεις

Στατιστικά

4 Goal 1
2 Ασίστ 1
11 Τελικές Προσπάθειες 6
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 0
3 Αποκρούσεις 4
12 Επεμβάσεις 14
31 Κλεψίματα 23
13 Φάουλ 20
3 Οφσάιντ 3
8 Κόρνερ 3
49 Λάθη 40
5/19 Γεμίσματα 4/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ