STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-2

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-2
Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ νίκησε με 3-2 τον Πανιώνιο στην Τούμπα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Φωνάζουν για το ακυρωθέν γκολ οι φιλοξενούμενοι.

Πολλές συγκινήσεις, αρκετή ένταση και ένα παιχνίδι άκρως ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε του είχε η πρεμιέρα του ΠΑΟΚ για το 2015 στην Τούμπα. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε τελικά με 3-2 τον πολύ αξιόμαχο Πανιώνιο, αλλά για να το κάνει χρειάστηκε να δει δύο φορές την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να παίρνει προβάδισμα στο σκορ και να ξεπερνά τον εκνευρισμό των παικτών του και της κερκίδας, ελέω Δελφάκη.

Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν πολύ στα στημένα του Ρατς (σκόραραν δύο φορές και μάλιστα με Βίτορ και Μαντούρο που δεν είχαν βρει άλλη φορά δίχτυα φέτος), αλλά και στις επεμβάσεις του Ιτάνζ που σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχθηκε φύλακας άγγελος.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν έναν εξαιρετικά Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή αντεπιθέσεων (αδίκησε τον εαυτό του με την αποβολή) και πολύ επικίνδυνους τους Κολοβό και Γιάννου.

Δείτε τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (66' Γκολάσα), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (66' Παπαδόπουλος), Περέιρα (90' Σαββίδης), Αθανασιάδης

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής (86' Μασούρας), Οικονόμου, Παντίδος, Αργυρόπουλος (90+ Ρισβάνης), Σιώπης (76' Φούντας), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα, Γιάννου

Γκολ: 2' Γιάννου, 8' Μιγκέλ Βίτορ, 10' Κολοβός (πεν.), 30' Μαντούρο, 72' Αθανασιάδης (πεν.)

Κίτρινες Κάρτες: 24' Κολοβός, 36' Τασούλης, 45'+1' Ρατς, 45'+1' Παπαδόπουλος, 48' Μαντούρο, 71' και 88' Ιμπαγάσα, 71', Δ. Παπαδόπουλος, 89' Σκόνδρας, 90'+4' Γκολάσα

Κόκκινη Κάρτα: 88' Ιμπαγάσα

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Έσπασε το ρόδι ο Γιάννου...

Οι καιρικές συνθήκες στην Τούμπα ήταν άκρως χειμωνιάτικες, αφού ο δυνατός αέρας και οι 9 βαθμοί Κελσίου πάγωναν τα πάντα! Σε αυτά προσθέστε και το 0-1 που έκανε μόλις στο 2' ο Απόστολος Γιάννου, ύστερα από λάθος του Μαντούρο και ασίστ του Ιμπαγάσα. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ "σκότωσε" την πρώην ομάδα του με άψογο πλασέ βάζοντάς της δύσκολα με το καλημέρα...

...απάντησε ο Βίτορ!

Έξι λεπτά άντεξε ο Πανιώνιος στην θέση του οδηγού, αφού στο 8' ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ρατς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μιγκέλ Βίτορ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο φετινό του τέρμα.

"Βουτιά" Κολοβού και 1-2

Στην επόμενη φάση του αγώνα ο Δημήτρης Κολοβός έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έπεσε μόνος του, ο Δελφάκης κοντοστάθηκε, αλλά τελικά έδειξε το σημείο του πέναλτι, ίσως με την βοήθεια του βοηθού του. Πάντως, στη φάση, φαίνεται να κάνει χέρι ο Βίτορ. Ο Κολοβός εκτέλεσε σωστά κι έκανε το 1-2 μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οργή στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Η λανθασμένη απόφαση του Δελφάκη έφερε τρομερές αντιδράσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, λίγο μετά το γκολ του Κολοβού ο διαιτητής από την Αρκαδία απέβαλλε τον γενικό αρχηγό του "Δικεφάλου", Κώστα Λαγωνίδη. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν πως λίγο αργότερα και σε μία ακόμη λάθος απόφαση του Δελφάκη, ο Ζήσης Βρύζας λίγο έλειψε να μπει μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί!

Ευκαιρία με τον Μπουμάλ, νεύρα ο ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Αναστασιάδη ήταν φανερό ότι μετά το 1-2 έχασαν την ψυχραιμία τους. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Μπουμάλ δεν κατάφερε στο 22' από πολύ κοντά να κερδίσει τον Ιτάνζ. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ολοφάνερο, ότι δεν είχε απαντήσεις στις κάθετες πάσες του Ιμπαγάσα και στην ταχύτητα της επιθετικής τριάδας των "κυανέρυθρων".

Ισοφάριση με Μαντούρο

Μπορεί αρχικά ο ΠΑΟΚ να έδειχνε εκνευρισμένος κι εκτός αγώνα, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, ο "Δικέφαλος" έπαιρνε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η οποία οδήγησε και στην ισοφάριση του σκορ για δεύτερη φορά. Στο 30' ο Ράζβαν Ρατς εκτέλεσε φάουλ, βρήκε τον Μαντούρο στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με προβολή έφερε το ματς στα ίσα. Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του Ρατς στο παιχνίδι και το πρώτο φετινό γκολ του Ολλανδού μέσου.

Ευκαιρίες, αλλά...

Το 2-2 ήταν το τελικό σκορ του ημιχρόνου, αφού τα σουτ των Γιάννου στο 43' και Αθανασιάδη στο 44' σταμάτησαν στους τερματοφύλακες των δύο ομάδων. Αν και είδαμε ένα φανταστικό πρώτο μέρος από άποψης διακύμανσης του σκορ, πρωταγωνιστές δεν ήταν οι παίκτες, αλλά ο διαιτητής, Δελφάκης, ο οποίος αποχώρησε για τα αποδυτήρια εν μέσω εντονότατων αποδοκιμασιών.

Ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει εκνευρισμένος, κάτι που μεταφράζονταν συχνά-πυκνά σε εύκολα λάθη. Λάθη που εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και απείλησε δύο φορές μέχρι το 60'. Αρχικά μ'ένα σουτ του Κολοβού που πέρασε άουτ, αλλά κυρίως με το χαμένο τετ α τετ του Γιάννου, το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Σαρλ Ιτάνζ.

Οι αλλαγές του Αναστασιάδη "γύρισαν" το ματς

Στο 66' ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Παπαδόπουλο και Γκολάσα στις θέσεις των Σαλπιγγίδη και Τζανδάρη αντίστοιχα θέλοντας έτσι να "φρεσκάρει" την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών ήταν άμεσα. Στις πρώτες του επαφές με την μπάλα, ο Γκολάσα βρήκε τον Παπαδόπουλο στην περιοχή, εκείνος προσποιήθηκε, ο Τασουλής "έφαγε" την προσποίηση και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Στέφανος Αθανασιάδης, λίγα λεπτά αργότερα. Προηγήθηκε μία ένταση μεταξύ του Δημήτρη Παπαδόπολου και του Αριέλ Ιμπαγάσα, αφού ο Αργεντίνος έσπευσε να σηκώσει από το έδαφος τον παίκτη του ΠΑΟΚ, θεωρώντας ότι έκανε θέατρο. Το τηλεοπτικό ριπλέι, πάντως, αυτήν την φορά δικαιώνει τον Δελφάκη, αφού υπάρχει επαφή μεταξύ Τασουλή και Παπαδόπουλου.

Ακυρώθηκε γκολ του Πανιωνίου

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 79' βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι ο πολύ σταθερός, Σαρλ Ιτάνζ, απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουμάλ. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Καμερουνέζος πορτιέρο, είπε "όχι" στο δύσκολο σουτ του Κολοβού, κρατώντας το 3-2 υπέρ της ομάδας του. Μάλιστα, στο 89' ακυρώθηκε γκολ του Πανιώνιου, το οποίο πέτυχε ο Οικονόμου, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Έτσι, το 3-2 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, το οποίο χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η φάση του αγώνα

Οι δύο αποκρούσεις του Σαρλ Ιτάνζ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι οποίες όπως αποδείχθηκε χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη. Αν σκόραρε σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Πανιώνιος, πολύ δύσκολα ο "Δικέφαλος" θα απαντούσε.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ράζβαν Ρατς, αν και πήγαν καλά και ο Μαντούρο με τον Ιτάνζ. Ο Ρουμάνος έδωσε δύο ασίστ στα γκολ που ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, επιστρέφοντας την ηρεμία στην Τούμπα. Ωστόσο και οι άλλοι δύο βοήθησαν τον "Δικέφαλο" να φτάσει στη νίκη.

O διαιτητής

Ο Γιάννης Δελφάκης του Συνδέσμου Αρκαδίας. Ξεκίνησε πολύ άσχημα μ' ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου. Η Τούμπα, που τα είχε μαζί του από παλιά, ήταν έτοιμη να "εκραγεί". Στη συνέχεια και αυτός και οι βοηθοί του βελτιώθηκαν κάπως, έκαναν λάθη σε φάσεις πειθαρχικού ελέγχου και σε ορισμένες υποδείξεις φάουλ, αλλά ευτυχώς για την εξέλιξη του ματς κανένα άλλο μεγάλο λάθος όπως αυτό του πέναλτι. Η φάση του 89ου λεπτού δεν βαραίνει τον διαιτητή Δελφάκη, αλλά τον βοηθό του.

Μας άρεσε

Δύο στοιχεία ξεχωρίσαμε στην Τούμπα. Το ένα ήταν η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ όσο το σκορ ήταν 2-2. Η Τούμπα έδωσε ώθηση και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Το δεύτερο ήταν η απόδοση του... αειθαλή Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος έκανε φοβερή εμφάνιση, η οποία "χάλασε" με την αποβολή του στο τέλος του αγώνα.

Δεν μας άρεσε

Οι άμυνες των δύο ομάδων. Τα δύο γκολ δεν ήταν απόρροια μόνο των επιθετικών προσπαθειών των επιθετικών, αλλά κυρίως λαθών στις άμυνες των δύο ομάδων, οι οποίες από την αρχή της σεζόν έχουν δείξει πως δεν "πατάνε" καλά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ