STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

Σε ντέρμπι-θρίλερ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Παναθηναϊκό με πέναλτι του Στοχ και σούπερ γκολ Κλάους. Προηγήθηκαν οι πράσινοι με τον Μπεργκ, που ήταν και μοιραίος καθώς έχασε πέναλτι για την ισοφάριση.

Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στην κατάμεστη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν αξιόμαχο Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη καθώς οι πράσινοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ στο 21' με όμορφη κεφαλιά του Μπεργκ, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, όμως, άμεσα, έκανε την ανατροπή στο σκορ με πέναλτι του Στοχ, το οποίο κέρδισε ο Σαλπιγγίδης και πανέμορφη κεφαλιά του Κλάους.

Οι πράσινοι όμως είχαν σπουδαία ευκαιρία λίγα λεπτά πριν το φινάλε, όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κίτσιου μέσα στην περιοχή, με τον Μπεργκ να αστοχεί και να γίνεται ο μοιραίος παίκτης.

Οι δύο ομάδες είχαν κενά στις άμυνές τους, ανά διαστήματα κέρδιζαν κάθε μία την μάχη του κέντρου, ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς.

Δεν το έκανε και παραλίγο να την πληρώσει. Πήρε πάντως το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και δείχνει αποφασισμένος να μην έχει απώλειες στο κρίσιμο διάστημα που διανύει με τα συνεχή ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών),

Βοηθοί: Χασάν Κουλά (Ξάνθης), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81' Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης (89' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 78' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς

Γκολ: Στοχ (27' πεν. ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (48', ΠΑΟΚ)- Μπεργκ (21', Παναθηναϊκός)

Κίτρινες κάρτες: Τζιόλης (65', ΠΑΟΚ), Κατσουράνης (68', ΠΑΟΚ) Κωνσταντινίδης (78', ΠΑΟΚ)-Ρισβάνης (26', Παναθηναϊκός), Μπεργκ (38', Παναθηναϊκός), Φιγκερόα (88', Παναθηναϊκός), Ατζαγκούν (90+', Παναθηναϊκός)

Ανασκόπηση αγώνα

Αναγνωριστικού χαρακτήρα παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον χώρο του κέντρου.

Η πρώτη καλή φάση άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν στο 8' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Καπίνο έχασε τον έλεγχο της μπάλας, ο Σαλπιγγίδης την πήρε μπροστά του, πλάσαρε, αλλά ο Ρισβάνης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 18' ο Στοχ γέμισε στην περιοχή των "πρασίνων", ο Κατσουράνης έκανε κεφαλιά προς τα πίσω η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Τζιόλη σε θέση βολής, όμως, ο Έλληνας μέσος έπιασε αέρα.

Μπεργκ, ο μόνιμος σκόρερ του Παναθηναϊκού

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Λάζαρ έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του αφύλακτου Κλάους, αλλά η κεφαλιά του φορ του ΠΑΟΚ ήταν άψυχη, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Παναθηναϊκός έριξε προειδοποιητική βολή.

Ο Νάνο σέντραρε, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως, ο Χακόμπο δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Οι φιλοξενούμενοι πήραν, πάντως, το προβάδισμα στο 21' μετά από σέντρα του Ζέκα και κεφαλιά του Μπεργκ στην γωνία του Χακόμπο.

Γρήγορη απάντηση από τον ΠΑΟΚ

Ακολούθησε διαμαρτυρία των παικτών του ΠΑΟΚ για χέρι του Ρισβάνη μετά από κεφαλιά του Βίτορ και στο 25' ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Ρισβάνη μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στοχ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στο 27'.

Στο 35' ο Στοχ σέντραρε, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 38' ο Νίνης έκανε συρτή σέντρα, ο Αθανασιάδης για ελάχιστα εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα, η οποία πέρασε παράλληλα από την εστία του Καπίνο. Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 40'.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Ο Νίνης γέμισε στα καρέ των "πρασίνων", ο Σαλπιγγίδης επιχείρησε να κρεμάσει στην κίνηση τον Καπίνο, αλλά ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού κατάλαβε την σκέψη του επιθετικού του ΠΑΟΚ και μπλόκαρε την μπάλα.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Νίνης σέντραρε, όμως, ο Αθανασιάδης δεν βρέθηκε στο σωστό σημείο με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από πάνω του και να φύγει άουτ.

Μίλησε ο Κλάους

Στο 47' ο Νίνης πέρασε την κάθετη για τον Σαλπιγγίδη, ο διεθνής επιθετικός προχώρησε, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Καπίνο έκλεισε σωστά την γωνία του.

Ο Αθανασιάδης, πάντως, στο 48' εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την σέντρα του Λίνο και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ πήρε μπρος και στο 50' ο Στοχ σούταρε, όμως, ευτυχώς για τον Καπίνο που έμεινε απλώς θεατής στην φάση, η μπάλα πέρασε άουτ.

Γρήγορος ρυθμός, μεγάλες ευκαιρίες

Στο 54' ήταν η σειρά του Σαλπιγγίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Καπίνο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Τραγικό λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού στο 57', ο Αθανασιάδης επωφελήθηκε, βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, όμως, πλάσαρε πάνω στον πορτιέρο του Παναθηναϊκού και δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπεργκ έπαιξε το ένα δύο με τον Ζέκα, ο Σουηδός φορ βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Χακόμπο.

Ο Σαλπιγγίδης στο 66' πέρασε την μπάλα στον Κίτσιου στην μικρή περιοχή, όμως, ο νεαρός μπακ δεν πρόλαβε να πλασάρει όπως θα ήθελε.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 69'. Ο Στοχ έβγαλε τον Σαλπιγγίδη τετ α τετ, ο διεθνής επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και να τον προλάβουν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων προ κενής εστίας.

Στο 75' ο Στοχ έπαιξε το ένα δύο με τον Νίνη, ο Σλοβάκος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν ευστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Αστόχησε σε πέναλτι ο Μπεργκ

Στο 79' ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Τριανταφτυλλόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βίτορ, έγλυψε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 80' οι "πράσινοι" κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Κίτσιου. Ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

MVP

Ο Σαλπιγγίδης που ήταν δραστήριος και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άλλαξε η ροή του αγώνα. Ο Στέφενς βιάστηκε να τον αντικαταστήσει

Απογοήτευση

Ο Ρισβάνης που πέρα από το πέναλτι που έκανε, ήταν γενικώς κίνδυνος θάνατος στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στατιστικά

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
18 Τελικές Προσπάθειες 9
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
6 Κεφαλιές 3
3 Αποκρούσεις 12
13 Επεμβάσεις 25
46 Κλεψίματα 46
13 Φάουλ 18
2 Οφσάιντ 2
4 Κόρνερ 4
48 Λάθη 62
11/37 Γεμίσματα 6/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ