STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Χ-αμένοι και πάλι οι γηπεδούχοι κόντρα στους εξαιρετικούς πράσινους

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παρά τις πολλές απουσίες που είχε σε ένα ακόμη ματς στάθηκε εξαιρετικά και στην Τούμπα για 65' και υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε νέα ισοπαλία, 0-0, αφήνοντας τον και άλλο πίσω στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα, 0-0, έληξε το παιχνίδι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι που είχαν και πάλι αρκετές απουσίες και έπαιξαν με αλλαγές και νέους ποδοσφαιριστές στη σύνθεση τους ήταν εξαιρετικοί για 60-65' λεπτά ενώ οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν στο τελευταίο μισαώρο απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έμεινε και άλλο πίσω στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

1. ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός στο ματς της Τούμπας παρατάχθηκαν με τριάδα στην άμυνα και με νεαρούς ποδοσφαιριστές που μέχρι πρόσφατα ήταν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League. Οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά αγωνίστηκαν με τριάδα στόπερ με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη να είναι στην άμυνα ενώ ο τελευταίος μαζί με τον Τζόλη ήταν οι δύο νεαροί που πήραν την ευκαιρία από τον Αμπέλ Φερέιρα να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη το τριφύλλι πήγε στην πεπατημένη του ντέρμπι. Παρέταξε τρεις στόπερ με τους Θεοχάρη, Σένκεφελντ και Κολοβέτσιο και τον πρώτο ως αριστερό στόπερ να είναι στην τριάδα ενώ έκανε την έκπληξη με τον Χατζηθεοδωρίδη δεξιά και τον Ζαγαρίτη αριστερά. Ο τελευταίος μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο ήταν οι δύο νέοι από πλευράς πράσινων.

Στο πρώτο μέρος όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό πριν τρεις μέρες ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ίσως αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ με τη διάταξη του αλλά και την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και οι γηπεδούχοι εκτός από το πρώτο λεπτό που πήγαν να εκμεταλλευτούν ένα λάθος του τριφυλλιού δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Διούδη. Το τριφύλλι πίεζε αρκετά, ψηλά, με πολλά τρεξίματα σε όλο το γήπεδο και έκλεβε μπάλες. Οι πράσινοι απειλούσαν είτε με τα στημένα, είτε από τα αριστερά απείλησε τον ΠΑΟΚ με τους Μπουζούκη και Καμπετσή να φτάνουν κοντά στο γκολ ενώ είχε δύο ακόμα καλές προϋποθέσεις χωρίς όμως καλή τελική προσπάθεια.

2. ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΚΡΙΝΑ ΣΟΥΤ ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους και μετά το 55' ήρθε η σταδιακή άνοδος του ΠΑΟΚ που εκμεταλλεύτηκε και την κούραση των πράσινων. Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 55' με τον Καντουρί αλλά το πλασέ του έφυγε έξω. Εν συνεχεία και μέχρι το τέλος η ομάδα του Φερέιρα που δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Διούδη απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ από τους Ροντρίγκο, Μαουρίσιο, Στοχ, Σβιντέρσκι τα οποία όμως δεν απείλησαν τον Διούδη.

Αρκετές από τις προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν βιαστικές και κάποιες αρκετά φιλόδοξες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Πορτογάλος έριξε στο ματς Λημνιό, Σβιντέρσκι, Μάτος αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά στην εικόνα του. Η άνοδος του οφειλόταν κυρίως στην πτώση των πράσινων.

3. ΕΠΕΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 60' ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο Παναθηναϊκός που για δεύτερο σερί ντέρμπι έπαιξε με τους ίδιους παίκτες ενώ εν γένει έχει... κοντό ρόστερ στα playoffs άρχισε να κουράζεται μετά το 60' και δεν μπορούσε να κάνει τα κλεψίματα και τις αντεπιθέσεις του πρώτου 45λεπτου. Και πάλι όμως στο πρώτο 15' του δευτέρου μέρους αν ο Αλεξανδρόπουλος σε δύο φάσεις είχε καλύτερη τελική πάσα, τα έκανε όλα σωστά μέχρι την πάσα, θα μπορούσε να είχε απειλήσει και ακόμα και να βρει κάποιο γκολ.

Η απόδοση του τριφυλλιού έπεσε μετά το 60-65' έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και φρόντισε να κλείσει καλά την άμυνα του. Κάτι που κατάφερε μέχρι το τέλος παρά τις αλλαγές και τα αρκετά νέα πρόσωπα και παρά το γεγονός πως για επτά λεπτά στο τέλος λόγω του τραυματισμού του Χατζηθεοδωρίδη έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS:

1. Ολυμπιακός 85

2. ΑΕΚ 65

3. ΠΑΟΚ 61

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (81' Μάτος), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Καντουρί (81' Τσιγγάρας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (61' Λημνιός), Τζόλης (61' Στοχ), Άκπομ (73' Σβιντέρσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης (80' Σερπέζης), Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (80' Μπεκ), Καμπετσής (65' Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (78' Περέα), Μακέντα (80' Κολοβός).

Σκόρερ: -

Κίτρινες: 35' Ελ Καντουρί, 60' Μπίσεσβαρ/7' Σένκεφελντ, 75' Ανουάρ

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Βοηθοί: Γιούρε Πραπρότνικ (Σλοβενία), Ρόμπερτ Βούκαν (Σλοβενία)

4ος: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Διαιτητής VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αθηνών)

Διαιτητής AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ