ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1: Πρώτος κι ας "έχασε" ένα ημίχρονο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πετάει... φωτιές νίκησε τον Παναιτωλικό στην Τούμπα με 2-1 και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Αυτογκόλ πέτυχε ο Μαρινάκης, σκόραρε ο Άκπομ. Μείωσε στο 71' ο Καμαρά (VIDEO).

Έπειτα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Ατρόμητο και Βίντι, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες.

Οι "ασπρόμαυροι" επιβλήθηκαν του Παναιτωλικού με 2-1, γεγονός που τους άφησε μόνους πρώτους στον βαθμολογικό πίνακα της Super League την 10η αγωνιστική με 26 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ατρόμητο που έκανε "διπλό" στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης "πάγωσε" το ρυθμό, βασίστηκε στην ατομική ποιότητα κάποιων παικτών και πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί.

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1: Πρώτος κι ας "έχασε" ένα ημίχρονο
MOTIONTEAM

ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν καθολική. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τον Παναιτωλικό να πάρει ανάσα, τον έκλεισαν στα καρέ του και σφυροκοπούσαν συνεχώς ψάχνοντας το γκολ. Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς έγιναν... εφιάλτες των φιλοξενούμενων αμυντικών, ωστόσο αδυνατούσαν να βρουν ουσία στο παιχνίδι τους.

Το γκολ δεν ερχόταν, όμως και ο Παναιτωλικός ήταν εντελώς άτολμος. Οι Αγρινιώτες ακόμη κι όταν είχαν την ευκαιρία να βγουν στην κόντρα, ήταν ξεκάθαρο από τον τρόπο τους πως σκεφτόντουσαν πρώτα την άμυνα για να μην πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που προσπαθούσαν να στήσουν στους πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή την κόντρα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA) MOTIONTEAM

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ

Αυτός που κρατούσε τον Παναιτωλικό στο ματς ήταν αναμφισβήτητα ο γκολκίπερ Δημήτρης Κυριακίδης. Πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η τύχη τον πρόδωσε.

Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ο Έλληνας κίπερ νικήθηκε από την... πλάτη του Μαρινάκη στο 63' (μετά από σέντρα του Λημνιού), ενώ στο δεύτερο αφού απέκρουσε το πολύ δυνατό σουτ του Σάκχοφ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, έπειτα στο σώμα του και κατέληξε στον Άκπομ στο 66' που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 2-0.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA) MOTIONTEAM

ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΑΚΠΟΜ

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτος κυρίαρχος, αλλά στο δεύτερο "έκατσε". Βέβαια, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Άκπομ αποδείχθηκε πως η κίνησή του ήταν πολύ πετυχημένη.

Ο Άγγλος επιθετικός έδωσε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα του, όχι μόνο με τις μονομαχίες του στην περιοχή του Παναιτωλικού, περισσότερο περιφερειακά, γιατί έπαιξε πίσω από τον Πρίγιοβιτς κι έβγαλε ενέργεια. Έτρεξε τους αντίπαλους αμυντικούς, δημιούργησε ρήγματα και σκόραρε.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ

Εκ των σημαντικότερων εξελίξεων στο αποψινό ματς της Τούμπας ήταν η επιστροφή του Μαουρίτσιο στη δράση. Ο Βραζιλιάνος έλειψε αρκετά από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο τώρα ο Ρουμάνος θα τον έχει στη διάθεσή του και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει δείξει ότι όταν ανεβάζει ρυθμούς, η παρουσία του είναι καταλυτική στη μεσαία γραμμή των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Φίλος

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου (84' Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (72' Μαουρίτσιο), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (57' Άκπομ), Πρίγιοβιτς.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (85' Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (73' Ρότσα), Καμαρά, Μάζουρεκ.

Γκολ: 63' Μαρινάκης (αυτ.), 65' Άκπομ / 71' Καμαρά

Κάρτες: 51' Σάκχοφ, 84' Κίτσιου, 90+1' Πέλκας / 52' Μάζουρεκ, 56' Μαρινάκης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ