STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0, με Πριγιογκόλ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ(Α) ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ(Α) ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε δυναμικά και μαζί με τον Δημήτρη Πέλκα έδωσαν ώθηση στον κακό ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη (1-0) επί του Παναιτωλικού με γκολ- "σφραγίδα" του εκτελεστή Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αποκαρδιωτικός. Με ελάχιστες φάσεις, χωρίς εμπνεύσεις και ταχύτητα. Ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου, καλά στημένος, έδειχνε ικανός να πάρει αποτέλεσμα.

Οι σκέψεις σταμάτησαν όταν πέρασαν στο παιχνίδι ο Δημήτρης Πέλκας και λίγο αργότερα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια (επέστρεψε στην Τούμπα μετά από 2102 μέρες και έγραψε την 100η συμμετοχή του στην Α’ νΕθνική). Οι δύο σουπερ… κοντοί του Δικεφάλου έδωσαν την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία και τελικά στο 75’ ήρθε και το γκολ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το πέτυχε ο εξαφανισμένος μέχρι εκείνο το σημείο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς που με μία άψογη γυριστή κεφαλιά, δείγμα της κλάσης του, νίκησε τον Κυριακίδη, λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και αγκάλιασε τον τίτλο τουMVPτης αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ έκανε το «2 στα 2» στην άδεια Τούμπα, φανέρωσε όμως και πάλι πολλά κενά κόντρα σε μία αξιόλογη φέτος ομάδα όπως είναι ο Λεβαδειακός.

Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, όμως, για να βελτιωθεί συνολικά η εικόνα της ομάδας που ακόμη δεν θυμίζει σύνολο που μπορεί να χτυπήσει τίτλο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ και πάλι χωρίς Έλληνα στην αρχική ενδεκάδα. Ο σχηματισμός που προτίμησε ο Ρουμάνος ήταν ξανά 4-2-3-1, με τον Ρέι στην εστία και την τετράδα της άμυνας να μην αλλάζει, αποτελούμενη από τους Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο και Βαρέλα. Στη μεσαία γραμμή άλλαξε το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Κάτσε και Τσίμιροτ να παίρνουν θέσεις στο αρχικό σχήμα. Μπροστά τους ως επιτελικός μέσος ήταν ο Ελ Καντουρί, με τον Κάμπος δεξιά και τον Μακ αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0, με Πριγιογκόλ

Για τον Παναιτωλικό, ο Μάκης Χάβος επέλεξε σχηματισμό 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, με τους Μόρα και Μιχάι να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Αριστερός μπακ ήταν ο Ρότσα και δεξιός ο Μαρινάκης. Αμυντικοί μέσοι οι Μπεχαράνο και Πάουλο, με κεντρικό μέσο τον Λόπες. Δεξιά ήταν ο Κλέσιο. και αριστερά ο Ρόσα, με μοναδικό προωθημένο στην επίθεση τον Ντίας.

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0, με Πριγιογκόλ

Με "σφραγίδα" Πρίγιοβιτς

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος(Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας(Μεσσηνίας) & Δημήτρης Γκάγκας(Λάρισας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάτσε (63΄ Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μακ (53΄ Πέλκας), Πρίγιοβιτς (80΄ Κουλούρης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (72΄ Μπράβο), Ρόσα, Λόπες (77΄ Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ντίας (71΄ Μαρκόφσκι).

Γκολ: 75' Πρίγιοβιτς

Κάρτες: 71' Πέλκας / 36' Μπεχαράνο, 54' Κλέζιο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 5ο λεπτό για τον Παναιτωλικό, με ένα σουτ του Ντίας από δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, που έφυγε ψηλά άουτ. Στο πρώτο 15λεπτο το ματς δεν είχε ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο κυκλοφορώντας την μπάλα και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις για να απειλήσουν.

Το μόνο ενδιαφέρον στο ανιαρό ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν οι... κραυγές του Ρέι προς τους συμπαίκτες του, που ακούγονταν σε όλο το γήπεδο. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στο 17΄, με τον Κλέσιο να "κουβαλά" την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, αλλά το σουτ του λίγο έξω από την περιοχή κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Ρέι.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δυσκολευόταν να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες στα καρέ της ομάδας του Αγρινίου.

Φάσεις μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε φάσεις για γκολ μόο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Η πρώτη απειλητική φάση για τον "Δικέφαλο" στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 35ο λεπτό. Μακ και Λέοβατς συνδυάστηκαν ωραία από αριστερά στην περιοχή παίζοντας το "ένα-δύο", με τον Σλοβάκο όμως να μην βρίσκει καλά την μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε και τον Κυριακίδη να μπλοκάρει έπειτα από κόντρα στο πόδι του Ρότσα.

Η δεύτερη έγινε στο 45΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε με πάσα στην περιοχή, σουτ στην κίνηση του Μάτος που κόντραρε και νέο σουτ του Λέοβατς που κόντραρε και πάλι με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, με ελάχιστες καλές στιγμές. Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στη δημιουργία, ενώ ο Παναιτωλικός στεκόταν καλά αμυντικά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με μέτριο θέαμα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε νωρίς τις αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τον Πέλκα αντί του Μακ στο 53ο λεπτό. Έτσι, ο Ελ Καντουρί πέρασε στην αριστερή πλευρά και ο Πέλκας έπαιξε ως "δεκάρι", με τον Ρουμάνο να προσπαθεί να αλλάξει έτσι την εικόνα της ομάδας του μεσοεπιθετικά. Στο 55΄ ο Μάτος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά στην περιοχή ταλαιπωρώντας τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, με τον Κυριακίδη να αποκρούει την σέντρα-σουτ που επιχείρησε έξυπνα με δύναμη από πλάγια θέση ο Βραζιλιάνος.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία του για να σκοράρει στο 61ο λεπτό και μάλιστα διπλή. Ο Ελ Καντουρί έβγαλε "γλυκιά" σέντρα από δεξιά, ο Μάτος έκανε την καρφωτή κεφαλιά στην "καρδιά" της άμυνας του Παναιτωλικού με τον Κυριακίδη να αποκρούει δύσκολα και στην επαναφορά ο Πέλκας έπιασε ένα δυνατό βολέ στην κίνηση, με τον Μόρα να απομακρύνει την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Στο 63ο λεπτό ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς τον Βιεϊρίνια στη θέση του Κάτσε, με τον Πορτογάλο να επιστρέφει και να φτάνει τις 100 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική. Ο Πορτογάλος πέρασε στο αριστερό άκρο με τον Ελ Καντουρί να επανέρχεται στον άξονα, ενώ μέχρι την είσοδο του Βιεϊρίνια άλλαζαν συνεχώς πλευρές οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ. Η πρώτη φάση του Πορτογάλου σημειώθηκε στο 67΄, με μία κεφαλιά υπό πίεση που κατέληξε στα χέρια του Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια είχε νέα ευκαιρία, όταν έπιασε-όχι όπως θα ήθελε- σκαστό σουτ από αριστερα μετά από σέντρα, με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία και να καταλήγει λίγο δίπλα από το δοκάρι καθώς δεν την πρόλαβε ο επερχόμενος Μάτος.

Μάννα εξ ουρανού για τον ΠΑΟΚ

Στο 75' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ένα γκολ που ήρθε σαν... μάννα εξ ουρανού. Ο Τσίμιροτ έκανε γέμισμα στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Πρίγιοβιτς, στην μοναδική φορά που πήρε την μπάλα όπως θα ήθελε και ξέφυγε από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, έπιασε εξαιρετικά μια γυριστή κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα με τον Κυριακίδη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να πάρει μέτρα στο γήπεδο για να αναζητήσει την ισοφάριση. Ένα μακρινό σουτ του Μάζουρεκ στο 83΄ δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ρέι, καθώς η μπάλα έφυγε αρκετά ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν όσο μπόρεσαν στο φινάλε, όμως δεν ήταν αρκετό για να φύγουν με βαθμό από την Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το 1-0 και να παίρνει τους τρεις βαθμούς επιστρέφοντας στις νίκες με αρκετή δόση άγχους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τρομερή διπλή ευκαιρία του 61ου λεπτού ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, αρχικά με την καρφωτή κεφαλιά του Μάτος που απέκρουσε ο Κυριακίδης και στην επαναφορά με το βολέ στην κίνηση του Πέλκα που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Μόρας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πολύ καλή διαιτησία από τον Διαμαντόπουλο. Ο διαιτητής από την Αρκαδία διαχειρίστηκε σωστά όλες τις περιπτώσεις πειθαρχικού έλεγχου που προέκυψαν και απέφυγε μαζί με τους βοηθούς του τα λάθη που μπορούν να εκθέσουν κάθε ρέφερι.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Παρότι δεν φάνηκε καθόλου στο παιχνίδι, η εκτέλεση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς με το κεφάλι στην φάση του γκολ του χαρίζει τον τίτλο του MVP και αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το δίδυμο των Πέλκα και Βιεϊρίνια οι οποίοι ερχόμενοι από τον πάγκο έδωσαν στον ΠΑΟΚ ενέργεια, ζωντάνια και την ταχύτητα που έψαχνε για να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα του Παναιτωλικού.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Δικεφάλου ήταν απόλυτα στατική, με εξαίρεση μία φάση στο 35΄, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς ταχύτητα, χωρίς κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί σε ομαδικό επίπεδο την ποιότητα για την οποία ο Σαββίδης έχει δαπανήσει πολλά χρήματα φέτος.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ