STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: Δικέφαλος πρώτου δεκαλέπτου και γιορτή για Βιεϊρίνια

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τη Λαμία στην Τούμπα με τα γκολ να μπαίνουν από Μίσιτς, Λημνιό και Σβιντέρσκι στα πρώτα 11 λεπτά. Επιστροφή Βιεϊρίνια στη δράση, πέρασε στο 84' στη θέση του Λημνιού.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική της Super League 1 και με ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο νίκησε 3-0 την ομάδα της Φθιώτιδας. Με τα γκολ των Μίσιτς (2'), Λημνιού (6') και Σβιντέρσκι (11') ο Δικέφαλος δεν είχε πρόβλημα να πάρει το τρίποντο.

Μετά το γρήγορο και ευρύ προβάδισμα κατέβασε ταχύτητα, ενώ η Λαμία των δυο όλων κι όλων τελικών προσπαθειών δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Η γιορτή που στήθηκε στην Τούμπα δεν ήταν για την τριάρα. Είχε ονοματεπώνυμο. Ο Βιεϊρίνια πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 84', αποθεώθηκε και έπαιξε στη θέση στην οποία θα τον συνηθίσουμε: Αριστερός εξτρέμ, καθώς μπακ παρέμεινε ο Γιαννούλης. Αναλυτικά τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν είναι από τη φύση του ένας υπερβολικά αισιόδοξος άνθρωπος. Ακόμη κι αν ήταν, δεν θα φανταζόταν ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τόσο εύκολα το τρίποντο στο ματς με τη Λαμία. Ο Δικέφαλος πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Έντεκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς το σκορ ήταν 3-0 υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Εκεί ουσιαστικά τελείωσε κάθε συζήτηση για το ματς. Το σκορ άνοιξε μόλις δυο λεπτά μετά από την έναρξή του. Ο Μίσιτς έκανε το σουτ από μακριά, ο Βελλίδης εκτίμησε λάθος τη φάση, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Μέσα από τα χέρια του γκολκίπερ της Λαμίας έφυγε η μπάλα.

Ο Δημήτρης Λημνιός διεύρυνε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ ύστερα από τέσσερα λεπτά. Στο έκτο ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα, ο Λημνιός στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά - νίκησε κατά κράτος τον Σκαρντοβέλι - ο Βελλίδης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και η μπάλα ξανά στα δίχτυα.

Το τρίτο γκολ ήλθε στο 11ο λεπτό. Ο Στοχ βγήκε από αριστερά, έχει το χώρο, μπήκε προς τα μέσα, έβγαλε παράλληλη μπαλιά και ο Σβιντέρσκι με το τακουνάκι διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα.

2. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧ, Ο VALUE ΜΙΣΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΛΗΜΝΙΟΣ-ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Δεν έκρυβε κάποια έκπληξη η ενδεκάδα του Πορτογάλου τεχνικού του ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς παρέμεινε υπερασπιστής της εστίας του Δικεφάλου, ο Σβέριρ Ίνγκασον όπως ήταν αναμενόμενο αντικατέστησε τον τραυματία, Φερνάντο Βαρέλα, ενώ χρόνο πήρε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Πρώτη συμμετοχή για τον Σλοβάκο, ο οποίος δεν είναι βασικός και καλείται να (απο)δείξει πράγματα στον Αμπέλ Φερέιρα για να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα. Κόντρα στη Λαμία είχε μία ασίστ - στο τρίτο γκολ - στον Σβιντέρσκι.

Δεν έβγαλε... μάτια με την απόδοσή του, όμως, δεν ένα μας που προσφερόταν καθώς τα τρία γκολ είχαν αποβάλει το οποιοδήποτε άγχος από το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Μίσιτς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς.

Περισσότερο για το γκολ ευθύνεται ο Βελλίδης, ο οποίος υπέπεσε σε γκάφα. Αυτό δεν αναιρεί τη διαπίστωση ότι ο Κροάτης - μαζί με τον Ελ Καντουρί που απουσίαζε λόγω τραυματισμού - είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΠΑΟΚ επί εποχής Αμπέλ Φερέιρα.

Τα άλλα δυο γκολ ήλθαν από Λημνιό και Σβιντέρσκι. Και οι δυο πλέον λογίζονται ως βασικοί, αν και δεν ξεκίνησαν υπό αυτές τις συνθήκες τη σεζόν.

3. ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΛΟΙ

Πέραν του αποτελέσματος, εάν περίμεναν κάτι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν να δουν τη μεγάλη επιστροφή. Αυτή του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του Δικεφάλου μετά τον τραυματισμό στη Λάρισα και το ματς με την ΑΕΛ την περυσινή σεζόν - είχε πατήσει χορτάρι τιμητικά στη φιέστα με το Λεβαδειακό - πέρασε στο 84ο λεπτό.

Πανικός και χειροκροτήματα για τον Πορτογάλο - συνθήματα με το όνομά του - τόσο κατά την προθέρμανση, όσο και κατά την είσοδό του. Ο Κρέσπο έσπευσε να του δώσει το περιβραχιόνιο. Ο Βιεϊρίνια πέρασε και στο ρόλο, στον οποίον θα πρέπει πρώτα να τον συνηθίσουμε.

Ως αριστερός εξτρέμ αγωνίστηκε, καθώς ο Γιαννούλης παρέμεινε ως μπακ.

4. ΛΑΜΙΑ: ΒΑΡΕΤΗ, ΚΑΚΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

Η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο ματς. Δεν μας έδειξε τίποτα. Δύο όλες κι όλες οι τελικές της, η μία εξ αυτών προς την εστία. Δεν χρειαζόταν να δούμε το ματς της Τούμπας για να καταλάβουμε ότι για την ομάδα της Φθιώτιδας είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αυτή αρμενίζει.

Με αμυντικό προσανατολισμό, με έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα και τον Μέσι να έχεις μπροστά - δεν τον έχει - δεν μπορείς να πετύχεις. Χωρίς έμπνευση, χωρίς ένταση, είναι από τις χειρότερες ομάδες στην κατηγορία.

Ο Σωτήρης Αντωνίου όσο κι αν έχει προσπαθήσει, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα ν' αλλάξει την εικόνα της οιμάδας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ