STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Υπομνήματα το μεσημέρι της Παρασκευής

SUPERLEAGUE / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έπειτα από περίπου 4,5 ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την πιθανή πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ - Ξάνθης και θα κατατεθούν υπομνήματα την Παρασκευή στις 14:00. Τι συζητήθηκε απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η πολύκροτη υπόθεση για την πιθανή πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/2) και έπειτα από περίπου 4,5 ώρες συνεδρίασης η πρωτοδίκης, Μαρία Τσαγκιά, έδωσε προθεσμία ως την Παρασκευή προκειμένου τα νομικά επιτελεία να καταθέσουν τα υπομνήματάτους.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ήταν ξεκάθαρες ως προς αυτό που ζήτησαν. "Μπείτε στην ουσία της υπόθεσης, αλλιώς δώστε αναβολή", μιας και οι δυο ΠΑΕ έχουν ζητήσει προσωρινή διαταγή από το διοικητικό εφετείο και το ΣτΕ.

Οι ασπρόμαυροι και οι ακρίτες, στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους, προσπαθούσαν να αποδομήσουν τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ, τονίζοντας πως δεν προκύπτει καμία περίπτωση πολυιδιοκτησίας και ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη.

Οι δύο πλευρές ζήτησαν από την αθλητική δικαστή να εξετάσει την υπόθεση στην ουσία και να μην σταθεί απλά στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Παράλληλα, τόνισαν πως δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η πρόσθετη παρέμβαση ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ.

Από την δική του πλευρά, ο Ολυμπιακός ανέλυσε όλη τη σύνδεση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, το ρόλο του κ. Καλπαζίδη και των εταιρειών RFA, Vialand και όχι μόνο, θεωρώντας ότι τα όσα προκύπτουν από τα στοιχεία, φανερώνουν ότι υπάρχει σχέση εξάρτησης και ως εκ τούτου πρέπει να επιβληθούν ποινές στις δυο ομάδες, που βάσει ΚΑΠ είναι ποινή υποβιβασμού.

Το ίδιο ανέφερε και ο κ. Κούγιας, ο οποίος τόνισε στην πρωτοδίκη πως δεν είναι αρμοδιότητα του πειθαρχικού της οργάνου να μπει στην ουσία της υπόθεσης, πως το πόρισμα της ΕΕΑ είναι εκτελεστέο και έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ότι εκείνη πρέπει απλά να επιβάλει τις ποινές.

Υπήρξαν και κάποιες στιγμές έντασης, όπου ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στα νομικά επιτελεία των τεσσάρων ομάδων που εκπροσωπήθηκαν στην διαδικασία, ενώ υπήρξαν και ορισμένες ωραίες ατάκες, ειδικά ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩόλα όσα συζητήθηκαν. Το Sport24.gr έδωσε το παρών στην εκδίκαση στα γραφεία της Super League.
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ