STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1

Ο Βούκιτς με φάουλ στις καθυστερήσεις λύτρωσε τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Εργοτέλη (2-1) και στέλνει τον "Δικέφαλο" αλώβητο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλή ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Ζβόνιμιρ Βούκιτς κρατά όρθιο τον ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου. Ο Σέρβος με άπιαστο φάουλ (που κέρδισε ο ίδιος) δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα του Κάκου, λύτρωσε την Τούμπα και έδωσε στον "Δικέφαλο" ένα ανέλπιστο, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας κόντρα στον Εργοτέλη, τρίποντο.

Ο Παρτιζάνος κράτησε ψηλά το ηθκό παικτών και οπαδών του ΠΑΟΚ μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα του Στέφενς είναι φτιαγμένη από σκληρό μέταλλο και έχει τρόπο να κερδίζει.

Η καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα από τα site Sport24.gr και Contra.gr, σας περιμένει για σχόλιο και ανάλυση πριν και μετά από το σπουδαίο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Ντέρμπι με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της Super BALL. To Σάββατο στις 21:30.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, καθώς, ο Εργοτέλης ήταν άριστα στημένος από τον Γιάννη Πετράκη και πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος και τα κενά του ΠΑΟΚ στην άμυνα (ειδικά από την ώρα που έφυγε τραυματίας ο Βίτορ).

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, προηγήθηκαν με τον Βερπακόφσκις, ο ΠΑΟΚ πίεσε, φτασε στην ισοφάριση με τον Κατσουράνη και στο φινάλε πήρε τους τρεις βαθμούς με τον Βούκιτς να κλέβει την δόξα του τερματοφύλακα Αθανασίου

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας),

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Γιάννης Σίπκας (Πέλλας)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσικάς, Βίτορ (35' λ.τ. Λόπεθ), Λάζαρ, Κατσουράνης, Νίνης (53' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75' Νέτσιντ)

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόζο (69' λ.τ Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81' Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74' Ρομάνο), Διαμαντάκος

Γκολ: Κατσουράνης (64', ΠΑΟΚ) Βούκιτς (94', ΠΑΟΚ)-Βερπακόφσκις (13', Εργοτέλης)

Κίτρινες κάρτες: Λίνο (65', ΠΑΟΚ)-Χαντί (9', Εργοτέλης), Κοιλιάρας (45', εργοτέλης), Καρντόσο (63', Εργοτέλης), Πελέ (67', Εργοτέλης), Μεχία (88', Εργοτέλης)

Κόκκινη κάρτα: Μεχία (Μετά το τέλος του αγώνα)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Χουμπ Στέφενς προτίμησε στην θέση του τιμωρημένου Τζιόλη να τοποθετήσει τον Κατσουράνη και να επιλέξει τον Κατσικά για παρτενέρ του Βίτορ στο κέντρο της άμυνας. Στο 3' ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από σέντρα του Νίνη ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αιφνιδιασμός με Βερπακόφσκις

Ο Εργοτέλης, πάντως, κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο 13'. Ο Μπουχαλάκης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του "Δικεφάλου", βγάζοντας με έξυπνη πάσα τον Βερπακόφσκις απέναντι από τον Χακόμπο. Ο Λετονός στράικερ δεν συγχώρεσε την ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ γράφοντας με πλασέ το 0-1.

Ακολούθησε στο 14' σουτ του Στοχ και ασταθής απόκρουση του Αθανασίου. Στο 16' ο Κατσουράνης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και στην ακριβώς επόμενη φάση ο Στοχ σέντραρε ο Κατσικάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η κεφαλιά του για λίγο δεν βρήκε στόχο.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ

Στο 18' ο Λούκας με τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αθανασίου, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Στοχ στο 21' γέμισε με φάουλ στην περιοχή του Εργοτέλη, ο Βίτορ βρέθηκε στην σωστή θέση, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, ενώ στο 23' ο Πελέ εκτέλεσε με δύναμη φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Χακόμπο.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε την άμυνα του Εργοτέλη και στο 25' ο Λούκας ελίχθηκε ωραία έξω από τα καρέ των φιλοξενουμένων, την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε, αλλά ο Αθανασίου κατάφερε να απομακρύνει με υπερένταση.

Ο Εργοτέλης προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ταχύτητας στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ και στο 29' ο Διαμαντάκος έφυγε κάθετα, βιάστηκε, όμως, να σουτάρει χάνοντας έτσι την ευκαιρία.

Κοντά στο 0-2 ο Εργοτέλης

Στο 38' ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Αθανασίου έδιωξε με τις γροθιές. Μετά την εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή του Εργοτέλη η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Νίνη, ο οποίος σούταρε, όμως, ο Αθανασίου απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 43' ασυνεννοησία Χακόμπο-Λόπεθ παραλίγο να φέρει το 0-2.

Ο Βερπακόφσκις, όμως, που προσπάθησε να κρεμάσει τον Χακόμπο δεν σημάδεψε σωστά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Διαμαντάκος χόρεψε τον Λόπεθ, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία εξαιρετική ενέργεια του Κίτσιου στο 48'. Ο νεαρός μπακ ντρίπλαρε δύο παίκτες του Εργοτέλη, σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη πέρασε άουτ.

Ο Νίνης στο 51' σούταρε συρτά από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 60', όταν ο Λούκας βρήκε τον Βούκιτς, ο Σέρβος σούταρε, αλλά η μπάλα έγλυψε το δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στημένο Λίνο και... γκολ

Στο 64' ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Κατσουράνης με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά σε ισοφάρισε σε 1-1. Σέντρα του Λίνο στο 66', ο Γιοβάνοβιτς με υπερένταση πέταξε σε κόρνερ.

Ο Χακόμπο μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Μπουχαλάκη στο 68', ενώ στο 70' δυνατό σουτ του Πελέ, απομακρύνει ασταθώς ο Χακόμπο και προ του επερχόμενου Διαμαντάκου ο Κατσικάς πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 79' σουτ του Βούκιτς πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 86' ο Νέτσιντ ελίχθηκε έξω από την περιοχή, όμως, το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός γηπέδου.

Ο Χαντί στις καθυστερήσεις μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Χακόμπο, αλλά ο Ισπανός πορτιέρος κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ του.

Ο Βούκιτς πάλι μίλησε τελευταίος

Στην τελευταία φάση του ματς ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Βούκιτς απομάκρυνε τους συμπαίκτες του γύρω από την μπάλα και με αριστοτεχνική εκτέλεση χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 2-1.

MVP

Ο Βούκιτς στο 93' έκλεψε την δόξα του γκολκίπερ του Εργοτέλη, Αθανασίου, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε.

Απογοήτευση

Ο Στοχ εξακολουθεί να είναι ντεφορμέ. Σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ χρειαζόνταν τις εμπνεύσεις του πέρασε ξανά απαρατήρητος.

Στατιστικά

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
19 Τελικές Προσπάθειες 8
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
12 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
4 Κεφαλιές 0
3 Αποκρούσεις 6
6 Επεμβάσεις 33
17 Κλεψίματα 23
9 Φάουλ 11
2 Οφσάιντ 0
14 Κόρνερ 2
34 Λάθη 32
13/49 Γεμίσματα 1/8
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ