STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 5-1: Με πεντάρα μόνος πρώτος στην κορυφή

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-1 του Ατρόμητου, πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, και έκλεισε το 2019 όντας μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας πανέμορφα επικράτησε με 5-1 του Ατρόμητου στο τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής, εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα του Ολυμπιακού στο Βόλο και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League.

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα παίζοντας σοβαρά από το πρώτο λεπτό και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις στατικές φάσεις που κέρδισαν δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν επί της ομάδας του Περιστερίου και να κλείσουν ιδανικά το 2019.

Ο ΠΑΟΚ έγινε έτσι η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που έκλεισε ένα ημερολογιακό έτος, το 2019, χωρίς ήττα και το πέτυχε μετά από 46 χρόνια και το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός το 1973.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε ως κορυφαίους τους Μίσιτς και Ίνγκασον με τον Ισλανδό μάλιστα να πετυχαίνει δύο τέρματα κόντρα στον Ατρόμητο.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το παιχνίδι της Τούμπας:

1. ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο προήλθαν από την εκτέλεση στατικών φάσεων. Αρχικά ο Βιεϊρίνια με φάουλ έγραψε το 1-0 στο 13' και εν συνεχεία ανάλαβε δουλειά ο Ίνγασον ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στο 34 και 41' από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ αντίστοιχα. Ενώ και το 4-0 διαμορφώθηκε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Σβιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ έστω και στο τελείωμα του 2019 θυμίζει κάτι από πέρυσι και τη δύναμη που είχε στις στατικές φάσεις έχοντας ένα ακόμη όπλο στη μάχη που δίνει για να παραμείνει και φέτος στο θρόνο του πρωταθλητή.

2. ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΜΙΣΙΤΣ

Οι Ίνγκασον και Μίσιτς ήταν οι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στην επικράτηση επί του Ατρόμητου. Ο πρώτος πέτυχε δύο γκολ, ίσως επειδή ήταν στις καίριες θέσεις όταν έπρεπε, αλλά ο Κροάτης μέσος ήταν απλά τρομερός. Είχε δύο ασίστ στο δεύτερο και το τρίτο γκολ ενώ πέτυχε ένα τέρμα ο ίδιος στο 5-1 σε φάση που ξεκίνησε από τον ίδιο.

Σε όλο το παιχνίδι ο Κροάτης με τις πάσες του και τις εκτελέσεις των στημένων, κόρνερ και φάουλ, ήταν πραγματικά απειλητικός προς την εστία του Ατρόμητου και τον Μέγιερι.

3. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Με την εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο έδωσε την ευκαιρία στον Αμπέλ Φερέιρα να ρίξει στο ματς και τον Λάζαρο Λάμπρου. Ο 22χρονος εξτρέμ είχε αποκτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στις 29 Δεκεμβρίου 2016 και κόντρα στον Ατρόμητο έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα από τη στιγμή που σηκώθηκε για ζέσταμα ο κόσμος της Τούμπας τον χειροκρότησε "ζεστά" ενώ στα 20 λεπτά που έπαιξε ο Λάμπρου μπόρεσε να δημιουργήσει δύο φάσεις και να γίνει αισθητός για την άμυνα του Ατρόμητου.

4. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ

Ο Ατρόμητος μπήκε στο ματς της Τούμπας με ένα αρκετά αμυντικογενές πλάνο και θέλοντας να κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο το μηδέν στην άμυνα. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς μόλις στο 13' ο Βιεϊρίνια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τέλος σε όποιο πλάνο είχε ο Ατρόμητος.

Εν συνεχεία και με τα δύο ακόμη γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Περιστερίου στο πρώτο 45λεπτο αναγκάστηκε να αλλάξει άρδην το πλάνο της στο δεύτερο μέρος, έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μπόρεσε τουλάχιστον να απειλήσει και να πετύχει και το γκολ της τιμής.

Ένα γκολ στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη και ο Ζίβκοβιτς που είδε τη μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του σε ένα φάουλ το οποίο δεν ήταν τόσο δυνατό.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ