STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 3-0: Ασταμάτητος για το αήττητο!

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 3-0: Ασταμάτητος για το αήττητο!

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνεχίζει απτόητη για την κατάκτηση του τίτλου, κυνηγώντας μάλιστα να το πετύχει αήττητη. Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει και τον Ατρόμητο με 3-0 χάρη στα γκολ των Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Ποιος θα σταματήσει αυτόν τον ΠΑΟΚ; Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακός και ΠΑΣ είναι οι ομάδες που απομένουν από εδώ και πέρα για να φρενάρουν την προσπάθεια των "ασπρόμαυρων" προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα!

Ο Ατρόμητος των πολλών απουσιών το πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ που έφυγε νικητής από την Τούμπα με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ του Ολιβέιρα στο 49', του Μπίσεσβαρ με πέναλτι στο 45+3' και του Σβιντέρσκι στο 81'.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, επιθετικά, στο β' ημίχρονο και στο 72' ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ στον Μπρούνο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι στη φάση που ίσως να έβαζε τους Περιστεριώτες πιο δυνατούς στην προσπάθεια να κάνουν ζημιά στον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα, πάντως, η διαχείριση που έκανε ο ΠΑΟΚ στο ρυθμό του παιχνιδιού παίρνει πάνω από τη βάση.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

Ο ΠΑΟΚ αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 6' με τον Ενσικουλού που αστόχησε μπροστά από τον Πασχαλάκη, δεν απειλήθηκε. Οι "ασπρόμαυροι" κυριάρχησαν στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με επτά τελικές και όλες στην εστία!

Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 39' για να βρει δίχτυα η πρωτοπόρος ομάδα της Super League. Ο Βιεϊρίνια που στο 16' δεν κατάφερε να σκοράρει στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, από επίδοξος εκτελεστής έγινε δημιουργός, αφού με εξαιρετική σέντρα βρήκε το κεφάλι του Ολιβέιρα που έκανε το 1-0. Η πορτογαλική συνεργασία λειτούργησε και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το δρόμο προς την εστία του Θεοδωράκη.

Η ποιότητα του Βιεϊρίνια, γνωστή, γι' αυτό θα σταθούμε περισσότερο στον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο έτερος Πορτογάλος δείχνει την ποιότητά του, δεν άργησε να προσαρμοστεί και δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τη ρήτρα 6.000.000 ευρώ της Πόρτο για συνιδιοκτησία του παίκτη.

ΑΚΠΟΜ, ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Καταλυτικός παράγοντας στη σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο ήταν ο Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος επιθετικός έπρεπε να γίνει τόσο χρήσιμος όσο και ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, μετά τη φυγή του δεύτερου, και τα καταφέρνει περίφημα. Δεν σκοράρει όσο ο Σέρβος, όμως "νικάει" στο κομμάτι της κίνησης και της ικανότητάς του να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες.

Απόδειξη τα δύο πέναλτι που κέρδισε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και το ένα μάλιστα έγινε γκολ από τα πόδια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 45+3' για το 2-0.Κι αν δεν είναι αρκετά τα όσα κάνει επιθετικά ο πρώην της Άρσεναλ, τότε οφείλουμε ν' αναφερθούμε στα κατεβάσματα του 23χρονου στη μεσαία γραμμή για να στηρίξει το αμυντικό πλάνο του Λουτσέσκου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΟΛ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ;

Πάμε στην περίπτωση του 22χρονου, Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός ήρθε όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς. Βασικός δεν είναι ακόμη, αλλά στο πρόσωπό του ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει βρει έναν "μικρό Σόλσκιερ". Γιατί; Διότι όποτε νιώθει να απειλείται ή να στραβώνει η κατάσταση (σ.σ. ο Ρουμάνος είπε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ότι και στο 3-0 δεν μπορούσε να απολαύσει την αναμέτρηση, παρέμενε αγχωμένος), τον ρίχνει στο χορτάρι και εκείνος τον δικαιώνει!

Έτσι έγινε και κόντρα στον Ατρόμητο. Ο άγνωστος επιθετικός από το Ράβιτς πέρασε στο παιχνίδι στο 80' και στο 81' βρέθηκε στο σωστό σημείο στη σωστή στιγμή για να γράψει το 3-0. Το στατιστικό του εντυπωσιακό, μέχρι στιγμής, διότι μετράει πέντε γκολ σε 7 συμμετοχές συν μία ασίστ. Και εδώ είναι που παρατηρούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τον βασικό του επιθετικό, αλλά με Άκπομ - Σβιντέρσκι έχει βρει δύο άξιους φορ που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους για φτάσει η ομάδα τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ

Βοηθοί: Αμιράλι, Μαμαντού

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο (22' Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63' Γιαννούλης), Άκπομ (80' Σβιντέρσκι).

Ατρόμητος (Κάναντι): Θεοδωράκης, Μπουσούλαζιτς, Σάκιτς, Κατράνης (46' Μανούσος), Μάντσον, Ούμπιδες (84' Κορτ), Στρούγγης (59' Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Καρασαλίδης, Μπρούνο.

Γκολ: 39' Ολιβέιρα, 45+3' Μπίσεσβαρ (πεν.), 81' Σβιντέρσκι

Κίτρινες: 22' Ενρίκε, / 19' Μπρούνο, 34' Στρούγγης, 64' Μάντσον

Κόκκινες: 90' Μπρούνο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ