STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1: Γκέλα με αυτογκόλ

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1: Γκέλα με αυτογκόλ

Κουρασμένος από τον αγώνα με την Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Ατρόμητο και τελικά έμεινε στο 1-1. Ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά το αυτογκόλ του Μιχάι έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του Κάναντι.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ένταση και ενέργεια μετά την πρόκριση με την Μπενφίκα και ο Ατρόμητος αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος. Το ματς φάνηκε πως θα πάει στο ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ το βρήκε με τον Ζίβκοβιτς, που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά το αυτογκόλ του Μιχάι κόστισε τους πρώτους βαθμούς στον Δικέφαλο και έδωσε στον Ατρόμητο τον πόντο που κατέβηκε να πάρει στην Τούμπα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ, 1-1 ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Μετά από ένα ανούσιο και στείρο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο 2ο. Στο 51' ο Μπίσεσβαρ, που δεν είχε συμμετοχή και δημιουργία στο πρώτο ημίχρονο, κινήθηκε κεντρικά και "σήκωσε" υπέροχα στον Τζόλη, που εκτέλεσε από τα αριστερά για να αποκρούσει ο Γιακουμάκης σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Ατρόμητος έφυγε στην κόντρα και ο Κυβρακίδης είχε σουτ στο δοκάρι εντός περιοχής.

Η διάθεση του Δικέφαλου να επιτεθεί καλύτερα άφησε κενά και για τον Ατρόμητο. Στο 56' ο Γιακουμάκης έφυγε στην κόντρα, ο Ζίβκοβιτς βγήκε μακριά από την περιοχή, ο επιθετικός του Ατρομήτου είχε δεύτερη ευκαιρία από μακριά αλλά πλάσαρε άουτ. Η επόμενη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων έφερε διπλή ευκαιρία στο 58'. Ο Ζίβκοβιτς είπε όχι στον Γιακουμάκη, ο Ραμπέγιο πλάσαρε άμεσα στο ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Άντιγια Ζίβκοβιτς, που κινούνταν συνέχεια κεντρικά, υποδέχθηκε από τον Σβαμπ και άνοιξε στον Γιαννούλη. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ γύρισε χαμηλά υπέροχα στο κέντρο της περιοχής και ο Σέρβος πήγε στην άμεση εκτέλεση, που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 57'.

Τα Expected Goals σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ατρόμητος διατήρησε το επιθετικό του θάρρος και μετά το 1-0 και ισοφάρισε. Ο Κάναντι στο 73' έβαλε τον Ενσικουλού στο ματς και εκείνος τον δικαίωσε άμεσα. Με ωραία ενέργεια πάτησε περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Μιχάι έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Φερέιρα είχε ήδη βάλει τον Πέλκα στη θέση του Τζόλη, που είχε στιγμές, αλλά έδειξε κουρασμένος και με πολλές απώλειες κατοχής, και τον 16χρονο Κούτσια στη θέση του Σβιντέρσκι, που είχε αναιμική παρουσία. Ο Πορτογάλος έριξε και τον Νινουά στη θέση του Εσίτι και τον 19χρονο Βρακά στη θέση του Μπίσεσβαρ, εγκαταλείποντας το 3-4-3.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε δυνάμεις να κλείσει τον Ατρόμητο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, τελείωσε το ματς χωρίς να καταφέρει να απειλήσει πραγματικά και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 45'

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να μην απειλεί ποτέ πραγματικά. Ο Ατρόμητος περίμενε πίσω από την μπάλα και ο ΠΑΟΚ στην ουσία δεν κατάφερε ποτέ να του ασκήσει πίεση και να τον κλείσει στην περιοχή του. Μόλις τρεις μέρες μετά τον πολύ απαιτητικό αγώνα με την Μπενφίκα, οι παίκτες του Αμπέλ δεν είχαν την ενέργεια που έδειξαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΛ.

Ο Ατρόμητος μπλόκαρε τα άκρα του ΠΑΟΚ και δεν άφησε τον Δικέφαλο να πάρει πράγματα από Μπίσεσβαρ και Γιαννούλη όπως έκαναν την 1η αγωνιστική.

Στο 16' μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου, ο Ζίβκοβιτς άνοιξε αμέσως στον χώρο, ο Σβιντέρσκι πάτησε περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Γιαννιώτη από πλάγια αριστερά, ενώ στο 40' ο Ζίβκοβιτς με ατομική ενέργεια μπήκε από δεξιά και το σουτ του κοντραρίστηκε σε κόρνερ. Στο 33' ο Τζόλης σκόραρε μετά από γρήγορη μετάβαση του ΠΑΟΚ και πάσα στον χώρο του Σβιντέρσκι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, χωρίς να χρειαστεί υπόδειξη του VAR.

ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟΝ ΣΒΑΜΠ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το 3-4-3, με τον Μπίσεσβαρ πάλι να παίρνει δεξιά όλη την πλευρά. Ο Εσίτι ξεκίνησε αντί του Καντουρί δίπλα στον Σβαμπ και ο Ζίβκοβιτς πήρε φανέλα βασικού αντί του Πέλκα δίπλα στον Τζόλη, πίσω από τον Σβιντέρσκι που ξεκίνησε στην κορυφή. Και ο Κάναντι διατήρησε την ίδια αρχική διάταξη, παρά την ήττα στην πρεμιέρα στο Περιστέρι από τον Βόλο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που κινήθηκε κάθε παίκτης.

Ο Άντριγια Ζϊβκοβιτς έδειξε γιατί θεωρείται περισσότερο επιτελικός παρά εξτρέμ, αφού κινήθηκε πολύ κεντρικά, κοντά στον Σβιντέρσκι. Την ίδια ώρα ο Σβαμπ δεν είχε την κυριαρχική παρουσία της πρεμιέρας απέναντι στην ΑΕΛ. Ο Αυστριακός είχε 71 ενέργειες με την ΑΕΛ, αλλά έμεινε στις 53 απέναντι στον Ατρόμητο. Στην πρεμιέρα είχε 27 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, απέναντι στον Ατρόμητο είχε 16.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ