STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Αστέρας 3-1: "Καθάρισε" o Δικέφαλος με την ποιότητά του

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Σε μία αναμέτρηση που ήταν η... χαρά του VAR, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Αστέρα για την 19η αγωνιστική της Super League 1 και ανέβηκε στην κορυφή, περιμένοντας τον Ολυμπιακό. (VIDEO)

Χάρη στην ποιότητα που διαθέτει -ειδικά μεσοεπιθετικά- ο ΠΑΟΚ πήρε μία σημαντική νίκη με 3-1 απέναντι στον εξαιρετικό Αστέρα, ο οποίος έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Με το VAR παίζει καθοριστικό ρόλο και να βοηθάει σημαντικά τον Εμμανουήλ Σκουλά σε κρίσιμες φάσεις, ο Δικέφαλος έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει το "τρίποντο" και να αυξήσει την πίεσή του στον Ολυμπιακό.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα, οι Βιεϊρίνια και Δημήτρης Λημνιός, ενώ ο Λάζαρος Λάμπρου, που πέρασε ως αλλαγή, σημείωσε το παρθενικό γκολ στο πρωτάθλημα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Όσον αφορά στους Αρκάδες, που αγωνίστηκαν για περίπου 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Ντάνι Σουάρεθ, έδειξαν πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία και μπορεί να ανέβει σημαντικά το επόμενο διάστημα.

1. ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει από νωρίς το ρυθμό του στην αναμέτρηση. Μάλιστα, σε διάστημα δύο λεπτών (5' και 6') έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Νίκος Παπαδόπουλος αρνήθηκε το γκολ σε πλασέ του Δημήτρη Λημνιού, ενώ η κεφαλιά του Μαουρίσιο λίγα δευτερόλεπτα πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Αστέρα. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών, δεν έβρισκαν με την ίδια ευκολία χώρους προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Στον αντίποδα, ο Αστέρας άρχισε σιγά-σιγά να "ξεθαρρεύει" και ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 14ο λεπτό, αλλά το σουτ του Λουίς Φερνάντεθ ύστερα από λάθος του Ντόουγκλας Αουγκούστο κόντραρε στο γόνατο του Ίνγκασον και πέρασε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε οκτώ λεπτά αργότερα με τον εξαιρετικό Βιεϊρίνια να κάνει τη σέντρα απ' τα αριστερά, αλλά τον Γιόσιπ Μίσιτς να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας, παρά το γεγονός πως βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων.

2. ΓΚΟΛ ΤΟΥ "KILLER" ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ VAR

Οι "ασπρόμαυροι" ανέβασαν την απόδοσή τους ξανά μετά το 25' και κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ στο 29ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Δημήτρης Λημνιός "πάτησε" την μπάλα στον Βιεϊρίνια σε εκτέλεση φάουλ, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ διένυσε μερικά μέτρα, έκανε την κάθετη, ο Σίτο έβαλε την προβολή, με την μπάλα να φτάνει στον Πολωνό στράικερ, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Ωστόσο, μετά την επίτευξη του γκολ, ο Εμμανουήλ Σκουλάς σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο VAR, Τάσο Παπαπέτρου πήγε στο μόνιτορ προκειμένου να δει αν η μπάλα κυλάει στο "πάτημα" του Λημνιού στον Βιεϊρίνια. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, για να είναι έγκυρο το "πάτημα" θα πρέπει να υπάρξει λάκτισμα της μπάλας και κύλησή της, όπως και συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Σκουλά να μετράει το γκολ.

3. NEO VAR ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ

Παρά το εις βάρος του σκορ, ο Αστέρας δεν επηρεάστηκε και προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα. Στο 38' ο Μπόρχα Φερνάντεθ έκανε το διαγώνιο σουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σκουλάς χρειάστηκε να πάει και πάλι στο VAR, αυτή τη φορά για περίπτωση πέναλτι υπέρ των Αρκάδων, για ανατροπή του Βαλιέντε μέσα στην περιοχή από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ωστόσο, ο Σκουλάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας πως ο Βραζιλιάνος χαφ βρίσκει την μπάλα προτού συγκρουστεί με τον μέσο του Αστέρα.

4. ΤΟ VAR ΕΧΡΙΣΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΠΕΛΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΑΛΛΑΓΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σημαντικά. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε να "χτυπήσει" κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Στο 56ο λεπτό ο ιδιαίτερα κινητικός Λημνιός μπήκε απ' τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Δημήτρη Πέλκα πέρασε πάνω από την εστία. Τελικά, πέντε λεπτά αργότερα, ο Πέλκας χρίστηκε σκόρερ χάρη στη συμβολή του VAR.

ΠΑΟΚ - Αστέρας 3-1: "Καθάρισε" o Δικέφαλος με την ποιότητά του

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ υποδείχθηκε αρχικά οφσάιντ, αλλά ο Σκουλάς εξέτασε τη φάση και έδειξε... σέντρα, αφού δεν υπήρχε παράβαση στην κάθετη που δέχεται ο Πέλκας, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντάνι Σουάρεθ είναι εκείνος που γυρνάει την μπάλα κι όχι ο Σβιντέρσκι. Μάλιστα, μετά την κατακύρωση του γκολ, ο σκόρερ Πέλκας έγινε αλλαγή με τον Λάζαρο Λάμπρου να περνάει στη θέση του.

5. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΑΟΥΛ & Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΗ

Στο 64ο λεπτό, ο Σβιντέρσκι βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Ντάνι Σουάρεθ να τον ανατρέπει στα όρια της μεγάλης περιοχής και τον Σκουλά να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, γι' ακόμα μία φορά το VAR έδωσε τη λύση, καθώς ύστερα από εξέταση της φάσης, ο διαιτητής του συνδέσμου Θεσσαλίας έδωσε φάουλ αντί για πέναλτι, αφού ο Πολωνός ανατράπηκε ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Παρ' όλα αυτά, ο Σουάρεθ που είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα... αποβλήθηκε ξανά, με τη διαφορά πως αντίκρισε την απευθείας κόκκινη, αφού ήταν διαφορετικός ο κανονισμός που επαφίεται στη συγκεκριμένη παράβαση.

ΠΑΟΚ - Αστέρας 3-1: "Καθάρισε" o Δικέφαλος με την ποιότητά του

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Στο 75' ο Αμπέλ Φερέιρα άλλαξε πλευρές στους Λημνιό και Λάμπρου, με το παιχνίδι να τον δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή του, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λημνίος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μίσιτς από τα αριστερά, με τον Κροάτη να κάνει εξαιρετικό γύρισμα και τον Λάμπρου να πετυχαίνει το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου σε αγώνα πρωταθλήματος. Το VAR δεν έλειψε ούτε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς στο 87' ο Σκουλάς κατακύρωσε το γκολ του Μαρκ Φερνάντες, ο οποίος μείωσε σε 3-1 με κοντινό πλασέ και το οποίο αρχικά είχε ακυρωθεί λανθασμένα για συμμετοχή του Χαουρέγκι στη φάση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ