STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Άρης: Τα πλάνα για το μεγάλο ντέρμπι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΠΑΟΚ και Άρης ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας (22/9, 18:30) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Διαβάστε τα πλάνα των Αμπέλ Φερέιρα και Τόλη Τερζή για το ματς.

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το ντέρμπι της πόλης. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα (22/9, 18:30) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League 1 και ασπρόμαυροι και κίτρινοι θέλουν τη νίκη, η οποία ανταποκρίνεται και στο γόητρο πέραν του αποτελέσματος.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει ανοίξει εντελώς τα χαρτιά του για τα πλάνα του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής, ωστόσο φαίνεται πως η επιστροφή του Ομάρ Ελ Καντουρί του δίνει επιπλέον λύσεις στον άξονα. Οι πρώτες σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού δείχνουν δίδυμο στα χαφ Μίσιτς-Καντουρί, ωστόσο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Και αυτό διότι είναι μάλλον δύσκολο να μην ξεκινήσει ο Άντερσον Εσίτι μιας και είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος κόφτης που υπάρχει στο ρόστερ. Παρά τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τη φυσική του κατάσταση, ο Νιγηριανός μοιάζει να είναι κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής του Δικέφαλου.

Με τον άξονα της μεσαίας γραμμής να είναι το πιο σοβαρό ερωτηματικό για το τοπικό ντέρμπι φαίνεται ότι δεν υπάρξουν άλλες σημαντικές αλλαγές στις υπόλοιπες γραμμές του Δικεφάλου. Πασχαλάκης κάτω από την εστία, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης θα είναι η τετράδα στην άμυνα ενώ μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ θα έχει τον Πέλκα σε ελεύθερο, όπως στο Περιστέρι, ρόλο πίσω από τον Άκπομ και τους Μπίσεσβαρ, Λημνιό και Ζαμπά να διεκδικούν τις δύο θέσεις στα άκρα του Δικέφαλου.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρξουν άλλες δοκιμές στην αυριανή τελευταία προπόνηση του Δικέφαλου μετά την οποία θα ανακοινωθεί και η αποστολή του ντέρμπι.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Στον Άρη επικρατεί ευφορία μετά τη μεγάλη - και ως αποτέλεσμα και ως εύρος σκορ - νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η αναζήτηση προπονητή δεν έχει αποφέρει καρπούς ακόμη - τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι αυτό του Κριστιάν Πανούτσι - και ο Τόλης Τερζής θα είναι στον πάγκο ως υπηρεσιακός για δεύτερο διαδοχικό ματς και μάλιστα ντέρμπι.

Ενδεκάδα που κερδίζει - και μάλιστα εμφατικά με επιβλητική εμφάνιση - δεν αλλάζει συνήθως κι αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Άρη. Μπορεί να μην έχει δείξει ενδεκάδα, αλλά οι τελευταίες δοκιμές συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα δούμε τους ίδιους παίκτες με το Κλεάνθης Βικελίδης με έναν όμως... αστερίσκο.

Ο Κουέστα θα υπερασπιστεί την εστία, ο Σούντγρκεν το δεξί αμυντικό άκρο, ο Κόρχουτ το αριστερό κι ενδιάμεσά τους οι Βέλεθ και Ροζ ως δίδυμο. Οι Ματίγια και Σάσα θα συνθέσουν το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Φετατζίδης θα έχει πιο κεντρικό ρόλο, ενώ ο Ντιγκινί θα μείνει στο δεξί φτερό. Ο Ιντέγε προφανώς και είναι αμετακίνητος, ειδικά μετά τη σούπερ εμφάνιση και το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο αστερίσκος βρίσκεται στο αριστερό φτερό. Το προβάδισμα βρίσκεται στον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι ο Πορτογάλος κάνει τα πρώτα του ματς μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

Χρόνο με την ομάδα των βασικών στις προπονήσεις παίρνει και ο Ντανιέλ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός ήλθε ως αντί-Ματέο Γκαρσία και σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό. Μπορεί να μπήκε απότομα στα βαθιά στο Βόλο, πέρασε αλλαγή στο ντέρμπι με το τριφύλλι και δεν θα είναι έκπληξη εάν τον δούμε βασικό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ