STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Άρης 0-0: Κακή εμφάνιση o Δικέφαλος, αλλά σφράγισε θέση για το Champions League

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ένας ανούσιος ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Άρη των πολλών προβλημάτων και των δεκατριών παικτών ολοκληρώνοντας έτσι μια κακή χρονιά με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Άξιοι συγχαρητηρίων οι έντεκα παίκτες των κιτρίνων.

Μπορεί το ματς τελικά να μην έκρινε απολύτως τίποτα, όμως αποτύπωνε την αγωνιστική εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα είχαν ανούσια υπεροχή απέναντι στον Άρη και έμειναν στο 0-0 απέναντι σε μία ομάδα η οποία κατέβηκε με δεκατρεις παίκτες.

Το μόνο θετικό για τον Δικέφαλο είναι ότι κατάφερε να σφραγίσει και τυπικά τη δεύτερη θέση η οποία του δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

1. ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που φυσιολογικά είχε την κατοχή της μπάλας, είχε καλή κυκλοφορία μέχρι να φτάσει στην περιοχή του Άρη, αλλά εκεί οι γηπεδούχοι τα χαλούσαν.

Στις μοναδικές καλές των παικτών του Αμπέλ Φερέιρα είχαμε λάθος αντίδραση από τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο φορές κενούς χώρους από τα δεξιά και δημιούργησε ισάριθμες ευκαιρίες.

Μόλις στο 3΄ ο Τζόλης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά με τον Κουέστα να διώχνει. Η μπάλα στρώθηκε στον Μίσεσβαρ μέσα στην περιοχή και αριστερά που σούταρε με τη μία στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά άουτ.

Για να δούμε καλή στιγμή έπρεπε να φτάσουμε στο 34’, όταν ο Τζόλης και πάλι βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό. Η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Καντουρί που σούταρε με την μία, όμως πάνω στην γραμμή ο Σόουζα έδιωξε κρατώντας το 0-0.

2. ΑΝΤΕΞΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στην αντίπερα όχθη ο Άρης θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκανε εξαιρετικό ματς από τακτικής πλευράς τηρουμένων των αναλογιών. Ο Ένινγκ είχε πολλά προβλήματα, δεν είχε λύσεις στον πάγκο και προσπάθησε να διαχειριστεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι κίτρινοι απειλήθηκαν ελάχιστες φορές, έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα, ενώ και ο κίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Μάλιστα, ο Άρης θα μπορούσε να έχει κλέψει το διπλό με την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

3. ΑΓΓΑΡΕΙΑ 45 ΛΕΠΤΩΝ

Το θέαμα ήταν ακόμα χειρότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Άρη. Οι παίκτες του Φερέιρα έκαναν πολλές σέντρες οι οποίες ήταν εύκολη δουλειά για την άμυνα του Άρη. Οι ελάχιστες καλές ευκαιρίες προέκυψαν μετά από τα ελάχιστα των παικτών του Άρη, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά έπαιζαν με κίνδυνο να τραυματιστούν αφού αλλαγές δεν υπήρχαν.

4. ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ

Ο ΠΑΟΚ σε όλη τη χρονιά παρουσιάστηκε νευρικός και πολλές φορές ανούσιος στα παιχνίδια του και το πλήρωσε. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Δικέφαλος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βιεϊρίνια.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει την μπάλα από τον Μαντσίνι για να συνεχίσει γρήγορα το ματς, έσπρωξε τον παίκτη του Άρη και σωστά αποβλήθηκε. Σε ένα σημείο του ματς που δεν είχε κανένα νόημα να το κάνει.

Γήπεδο: Τούμπας


ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι (78’ Στοχ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί (71’ Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (78’ Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71’ Άκπομ), Τζόλης (64’ Λημνιός), Σφιντέρσκι.

Άρης (Μίχαελ Ενινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (94’ Τσαγκαλίδης).

Σκόρερ: -

Κίτρινες:

Κόκκινη: 90+4' Βιεϊρίνια

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Νικολά Ντανός (Γαλλία), Κιρίλ Γκρινγκόρε (Γαλλία)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Διαιτητής VAR: Φρανσουά Λετεσιέ

Διαιτητής AVAR: Μιχαήλ Δημόπουλος

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ