ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-1: Νίκη με ανατροπή και +7 για τον "Δικέφαλο"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Νούνιτς (36') στην Τούμπα, ωστόσο το πέναλτι και η αποβολή του Καρανίκα επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ αρχικά να ισοφαρίσει με τον Πρίγιοβιτς (45+3' πεν.) και εν συνεχεία να φτάσει στο τελικό 2-1 χάρη σε τέρμα του Άκπομ στο 69'.

Με τον ΠΑΟΚ στο +6 από τον Ολυμπιακό ξεκίνησε η 13η αγωνιστική και θα ολοκληρωθεί με τον "Δικέφαλο" στο +7 από τον Ατρόμητο. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στην Τούμπα με τον Νούνιτς, ωστόσο έμεινε με δέκα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν αποβλήθηκε ο Καρανίκας και μάλιστα στην ίδια φάση ο Πρίγιοβιτς ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι. Ο Άκπομ ήρθε από τον πάγκο στο 66' και τρία λεπτά μετά ολοκλήρωσε την ανατροπή των γηπεδούχων για το τελικό 2-1 στο ματς.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στην Τούμπα:

1. "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΜΕ ΝΟΥΝΙΤΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ

Όπως αναμενόταν ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Τούμπα. Με τον ΠΑΟΚ να έχει τη μπάλα στα πόδια του από τα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας ιδανικά το γκολ που θα τον βάλει από νωρίς σε θέση οδηγού στο ματς.

Ο "Δικέφαλος" είχε την πρωτοβουλία και τους αντιπάλους του στο μισό γήπεδο, ωστόσο δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων, πολύ περισσότερο στην ευθεία απειλή εντός περιοχής. Και όταν το έκανε αυτό, έπεσε πάνω στον πολύ καλό Κρίστινσον. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωτήρια, τόσο στην κεφαλιά του Κρέσπο στο 22', όσο και στην προσπάθεια του Μαουρίσιο εκτός περιοχής στο 35'.

Η ΑΕΛ αγωνιούσε να κρατήσει την οργάνωση της ανασταλτικά, καλύπτοντας χώρους και με την ελπίδα να βρει ένα γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Και τα κατάφερε.

Στο 36' ο Καρανίκας έκανε το overlap από δεξιά και με ιδανική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε την κίνηση του Νούνιτς, που με καρφωτή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους "βυσσινί"!

2. ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει άμεσα και τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μπαργκάν σε σουτ του Ουάρντα στο 42' και τελικά το πήραν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε στο χόρτο μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Καρανίκα, που είδε την 2η κίτρινη στο ματς και αποβλήθηκε.

Ο Σέρβος φορ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, έστειλε τον Κρίστινσον αριστερά και τη μπάλα δεξιά, ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-1: Νίκη με ανατροπή και +7 για τον "Δικέφαλο"

Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον ένα ακόμη 45λεπτο και παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει το τρίποντο που θα τον έστελνε στο +7 από τον δεύτερο Ατρόμητο και το +8 από τον τρίτο Ολυμπιακό.

3. ΟΥΤΕ... ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Από το 46' ο Φέστα έριξε στο ματς τον Γκόλια αντί του Μπαργκάν, με την ΑΕΛ να πηγαίνει σε διάταξη 5-3-1 και με ξεκάθαρο στόχο πλέον να αμυνθεί όσο καλύτερα μπορεί, περιμένοντας την έντονη πίεση από τους γηπεδούχους.

Το σκηνικό πλέον είχε μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στα πέριξ και εντός περιοχής του Κρίστινσον, ωστόσο η δυσκολία του "Δικεφάλου" να παράγει φάσεις με συχνότητα και την ανάλογη επικινδυνότητα, παρέμενε.

Ο Λουτσέσκου τράβηξε δύο παίκτες από τον πάγκο στο 66', θέλοντας να γεμίσει την περιοχή και να φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή. Ο Άκπομ πήρε τη θέση του Ελ Καντουρί και ο Σάχοβ αυτή του Βέρνμπλουμ.

Δεν χρειάστηκαν παρά τρία λεπτά, για να δικαιωθεί ο Ρουμάνος τεχνικός και μάλιστα με ονειρικό τρόπο. Ο Σάχοβ πάσαρε κάθετα κάτω από τα πόδια του Μιλοσάβλιεβιτς και ο Άκπομ με προβολή έστειλε τη μπάλα επίσης κάτω από τα πόδια του Κρίστινσον για το 2-1 στο 69'!

Οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές, οι "βυσσινί" δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν με δέκα παίκτες, Ζαμπά και Μαουρίσιο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 84' και το 89' αντίστοιχα, έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά ένα ακόμη τρίποντο στην πορεία του για τον τίτλο.

Την επόμενη αγωνιστική ο "Δικέφαλος" ταξιδεύει στην Βοιωτία για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό (17/12, 19:30) και η ΑΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ (16/12, 17:15) στο "AEL FC Arena".

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας), Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66' Σάχοβ), Μαουρίτσιο, Λημνιός (81' Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66' Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (86' Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46' Γκόλιας), Νούνιτς.

Γκολ: 45+3' πεν. Πρίγιοβιτς, 69' Άκπομ / 36' Νούνιτς

Κάρτες: / 5' & 45+1' (2η κίτρινη - κάρτα) Καρανίκας, 26' Ακόστα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ