STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0: Κρατάει μόνο τη νίκη με τη γκολάρα του Τζόλη

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÁÅË (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÁÅË (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ με τον Χρήστο Τζόλη να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ και τον Άκπομ να χάνει το αχαστο την ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο φορές την ευκαιρία, μια σε κάθε ημίχρονο, να πάρουν κάτι θετικό από την πρεμιέρα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί... πόδι του Χρήστου Τζόλη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι όπου ο 18χρονος επιθετικός κατάφερε να συγκεντρώσει και πάλι πάνω του όλα τα βλέμματα την ώρα που η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση της.

Από την άλλη οι βυσσινί που έπαιξαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν έδειξαν καλό πρόσωπο, είχαν φάσεις για γκολ και θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον ένα και να φύγουν με κάτι θετικό από την Τούμπα. Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης η τεράστια ευκαιρία που είχε ο ΠΑΟΚ και το... άχαστο γκολ που έχασε ο Άκπομ στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολ και τη γνωστή τριάδα πλέον των Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη στην άμυνα. Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να βάλει τον Μπίσεσβαρ ως δεξί μπακ χαφ θέλοντας να κερδίσει επιθετικά και αριστερά έπαιξε ο Γιαννούλης. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί με τους Πέλκα και Τζόλη να παίζουν μπροστά τους ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Άκπομ.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα της Τούμπας:

1. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ

Ο Χρήστος Τζόλης μπήκε στη ζωή του ΠΑΟΚ στα περσινά playoffs αλλά καταφέρνει σε κάθε παιχνίδια να τραβάει πάνω του τα βλέμματα. Όπως έκανε και κόντρα στην Μπεσίκτας έτσι και στην πρεμιέρα της φετινής Super League Interwetten κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται με αυτόν και φυσικά να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο μικρός έκανε υπέροχη κίνηση στο 16' ο Μπίσεσβαρ τον είδε του πέρασε τη μπάλα και ο Τζόλης με τρομερό σουτ στον αέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας νωρίς το σκορ.

Με το 1-0 από νωρίς υπέρ των γηπεδούχων άπαντες πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βρει και άλλους χώρους, να πετύχει και άλλα τέρματα και να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Αυτό όμως δεν έγινε. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να τελείωσε το ματς με 17 τελικές αλλά οι εννιά ήταν προς την εστία και ουσιαστικά μόνο οι τρεις αυτές που θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε γκολ.

2. ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ Ο ΠΑΟΚ

Αυτό που μπορούσε να δει κανείς βλέποντας την αναμέτρηση ήταν πως ο ΠΑΟΚ δεν ανέβασε ρυθμούς. Παρά το 1-0 υπέρ του από νωρίς δεν καθήλωσε την ΑΕΛ στην εστία. Αντίθετα της έδωσε την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της, δέχτηκε οκτώ φάσεις και εν γένει η ομάδα του Φερέιρα δεν έπαιξε στο 100%. Είναι λογικό βέβαια άπαντες να έχουν στο μυαλό τους και το ματς που ακολουθεί με τη Μπενφίκα την Τρίτη (15/9) για τον 3ο γύρο του Champions League και το οποίο σαφώς και το περιμένουν άπαντες στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ όταν ανέβαζε το γκάζι έφτιαχνε ευκαιρίες και βρισκόταν με ευκολία μπροστά από την εστία της ΑΕΛ. Το θέμα όμως είναι πως δεν το έκανε με μεγάλη συχνότητα.

3. ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ Ο ΑΚΠΟΜ

Πλην της γκολάρας του Τζόλη που θα θυμούνται για αρκετό καιρό άπαντες από το ματς με την ΑΕΛ αυτό που δεν θα ξεχάσουν με τίποτα είναι η χαμένη ευκαιρία του Άκπομ στο 62' της αναμέτρησης. Ο Άγγλος φορ κατάφερε να χάσει αυτό που λέμε πως δεν χάνεται. Ο Πέλκας μετά από ωραία κάθετη πάσα έφυγε ανενόχλητος από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς τον Άκπομ ο οποίος απλά έπρεπε να την σπρώξει στα δίχτυα. Ο Άκπομ έκανε... τσαφ, η μπάλα περασε κάτω από τα πόδια του και ο σέντερ φορ της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πιστέψει τι έχασε, όπως και κανείς στην Τούμπα.

Ο Άκπομ στο 68' είχε μια ακόμα καλή στιγμή για να βάλει ένα δεύτερο γκολ και να "κλειδώσει" τη νίκη για τον ΠΑΟΚ αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ με τρομερή επέμβαση κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμα δύο περιπτώσεις. Στο 86' της αναμέτρησης είπε όχι σε σουτ των Τζόλη και Σβαμπ.

4. Η ΑΕΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Το θετικό από το παιχνίδι της Τούμπας ήταν το ποδόσφαιρο που προσπάθησε να παίξει η ΑΕΛ. Κόντρα σε έναν σαφώς δυνατότερο αντίπαλο δεν προσπάθησε να παίξει φουλ άμυνα, να κλειστεί όλη πίσω αλλά προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, να φτιάξει φάσεις και να απειλήσει την εστία του Ζίβκοβιτς. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων μάλιστα βρέθηκαν δύο φορές αρκετά κοντά στο γκολ και στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασαν την ευκαιρία να "κλέψουν" τη νίκη.

Η πρώτη απ' τις δύο κλασικές ευκαιρίες χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήστων του πρώτου μέρους με τον Ντουρμισάι εις διπλούν να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ενώ στο τέλος στο 90+4' ο Τρούγιτς βρέθηκε σε καλή θέση, επιχείρησε να πλασάρει με τον Ίνγκασον να βάζει το πόδι του και να διώχνει σε κόρνερ.

5. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΙ ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο Αμπέλ Φερέιρα έριξε στο ματς με την ΑΕΛ έστω και για είκοσι λεπτά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αντί του Πέλκα, με τον 24χρονο Σέρβο να παίρνει το πρώτο του εικοσάλεπτο με τον ΠΑΟΚ. Στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε αρκετά ορεξάτος και είχε τουλάχιστον τρεις καλές στιγμές για να απειλήσει την εστία της ΑΕΛ. Παράλληλα ζήτησε τη μπάλα στα πόδια του, έκανε αρκετές κούρσες και εν γένει πέρα από τη νίκη ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να κρατήσει και την παρουσία του Σέρβου στο ματς με την ΑΕΛ.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑ

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα):Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89' Κρέσπο), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (89' Ζαμπά), Πέλκας (76' Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (79' Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου):Νάγκι, Μιχαήλ, Σπαρβ, Μπέρτος (89' Γρηγορόπουλος), Στελιάνο (89' Μαϊδανός), Μιλοσάβλιεβιτς (57' Πλατέλλας), Τόρζε (81' Πινακάς), Γκάμπριελ, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Τρούγιτς.

Σκόρερ: 16' Τζόλης

Κίτρινες: 40' Ίνγκασον, 55' Ελ Καντουρί, 69' Πέλκας, 73΄Μιχαηλίδης/26' Σεσέροβιτς, 42' Ντουρμισάι, 49' Τρούγιτς, 53' Σπαρβ

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν.Αττικής), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Διαιτητής VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Διαιτητής AVAR: Μαϊντάνας (Αχαΐας)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ