STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα πανηγύρισε ο Πανθρακικός, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Με 9 τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι που δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ διαμαρτύρονται δικαίως για τη φάση του πέναλτι που έφερε και την αποβολή του Λίλα.

Τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά τις 19 Σεπτεμβρίου γεύτηκε στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός, τελευταία νίκη του οποίου ήταν στις 20 Οκτωβρίου στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησαν πολύ καλό παιχνίδι, έβαλαν πολλές δυσκολίες στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά επικράτησαν με 2-0 δίνοντας συνέχεια στο πολύ καλό κλίμα που ήδη υπήρχε στην ομάδα μετά την ισοπαλία στο Βικελίδης.

Παρακολουθείστε την 14η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (08/12) στις 21:00. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Καλεσμένος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που θα σχολιάσει LIVE την κλήρωση της Εθνικής.

Συν τοις άλλοις απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως διαθέτουν μία εξαιρετική τριπλέτα στην επίθεση. Ακόμα και όταν τραυματίστηκε ο Ιγκόρ, το μοναδικό δυσάρεστο της αναμέτρησης για εκείνους, ο Ζεκίνια, ο οποίος μπήκε, ήταν εξίσου καλός έχοντας ως συμπαραστάτες του τους πολύ καλούς Κάσες και Τζάνη.

Από την άλλη πλευρά, τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν είχε καλή εικόνα. Ωστόσο, ήταν παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τους Γιαννιώτες αφού έμειναν πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας με 10, ενώ από το 64' έπαιζαν με 9. Ακόμα κι έτσι όμως θα μπορούσαν να έχουν διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν δε σπαταλούσαν για άλλο ένα παιχνίδι σημαντικές ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστική αυτή του Τσάβες.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κομοτηνής

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών)

Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Ρομέου (81' Πόποβιτς), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Κάσες (79' Εμπό), Ιγκόρ (40' Ζεκίνια)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος (53' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Βίλα, Βισέντο (34' Στρούνα), Τσάβες (66' Σκόνδρας), Ίλιτς

Γκολ: 30' Ιγκόρ (πεν), 54' Ζεκίνια

Κίτρινες κάρτες: 20' Κεϊτά, 30' Βελλίδης

Κόκκινες κάρτες: 29' Λίλα, 64' Κεϊτά

Δείτε το live της αναμέτρησης, όπως το επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος

Ανασκόπηση

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο και οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά προσεκτικά προσπαθώντας να μη δεχτούν φάσεις. Ο Πανθρακικός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έδωσαν χώρο θέλοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο πιο κινητικός παίκτης όλου του ημιχρόνου, ο Τζάνης, ήταν εκείνος που είχε και τις πρώτες τελικές προσπάθειες. Στο 12' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δοκίμασε το πόδι του αλλά δε βρήκε στόχο, ενώ στο 15' έκανε νέο σουτ κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, με τον Βελλίδη πάντως να ελέγχει τη φάση.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Πανθρακικό με τον Ιγκόρ στο 24' να παίρνει την μπάλα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει προς το κέντρο της εστίας κάνοντας εύκολη τη δουλειά του Βελλίδη. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κάσες να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ. Ο Ισπανός τροφοδοτήθηκε εκτός περιοχής, γύρισε ωραία, αλλά το σουτ του ήταν πολύ αδύναμο.

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

Στο 28' έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Ο Μπαϊκαρά από τα αριστερά πέρασε τον Ντάσιο, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ιγκόρ με σουτ σημάδεψε τον Λίλα. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον Αλβανό, αφού ο Ιγκόρ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεσή του και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, στο replay φαίνεται το χέρι του Λίλα να είναι κολλητό και συνεπώς να έχει δοθεί κακώς πέναλτι και αποβολή σε βάρος του ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται και δύο λεπτά μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Κάσες με ωραία πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τζάνη κι εκείνος έπιασε σουτ στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ρομέου επιχείρησε ένα σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τζάνη στο 43', το οποίο ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

Πεπεισμένοι να μη φύγουν με άδεια χέρια από την Κομοτηνή μπήκαν οι φιλοξενούμενοι. Πήραν αμέσως τον έλεγχο του αγώνα και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 50' με τον Τσάβες. Ο Αργεντινός βγήκε μόνος του απέναντι στον Σέρεμετ άργησε χωρίς λόγο και στη συνέχεια το πλασέ του ήταν κακό αφού έστειλε την μπάλα πάνω στον Σλοβένο τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο και τελικά δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.

Στο 53' ο Ζεκίνια δοκίμασε το πόδι του και έστειλε την μπάλα άουτ, όμως, αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, αφού ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος χρίστηκε σκόρερ. Ο Κάσες έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, ο Ζεκίνια πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη, τον οποίο πέρασε, και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, στο 57' είχε και νέα καλή στιγμή όταν έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ. Ωστόσο, σημάδεψε την κλειστή γωνία του Βελλίδη, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

Ακριβώς στο επόμενο λεπτό ο Ίλιτς δοκίμασε από μακριά το πόδι του και ο Σέρεμετ μπλόκαρε χωρίς μεγάλη δυσκολία. Οι παίκτες του ΠΑΣ έδειχναν να απογοητεύονται και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κεϊτά, ο οποίος άφησε έτσι την ομάδα του με 9 σε μία φάση που ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά του. Παρόλα αυτά στο 66' οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή στιγμή με τον Τσουκαλά να δοκιμάζει γυριστό και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Ζεκίνια στο 68' έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του παίρνοντας την κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Βελλίδη. Λίγα λεπτά μετά ο Πανθρακικός είχε άλλη μία τελική προσπάθεια με τον Κάσες να δοκιμάζει μία απευθείας εκτέλεση φάουλ και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 84' ο Τζάνης δοκίμασε το πόδι του και βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ ούτε στο 93' με τον Ίλιτς να χάνει πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Σέρβος βγήκε μόνος του αλλά δεν έκανε καλό πλασέ με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Σέρεμετ.

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

MVP της αναμέτρησης

Μπήκε αλλαγή και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ίσως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Ζεκίνια, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας ένα γκολ και έχοντας και κάποιες ακόμα καλές φάσεις. Ξεχώρισαν και οι Τζάνης και Κάσες.

Η απογοήτευση

Το δύσκολο είναι να βρεις παίκτη του ΠΑΣ που δεν κινήθηκε στη μετριότητα, με εξαίρεση ίσως τον Βελλίδη που δεν ευθύνεται σε κανένα από τα δύο γκολ. Πάρα πολύ κακός ο Κεϊτά που αποβλήθηκε κιόλας, αλλά αδύναμος κρίκος ήταν ο Τσάβες γιατί θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει σε 1-1 στην τεράστια ευκαιρία που έχασε.

Στατιστικά

2 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
20 Τελικές Προσπάθειες 5
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
10 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
2 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 5
6 Επεμβάσεις 13
19 Κλεψίματα 24
11 Φάουλ 17
0 Οφσάιντ 4
3 Κόρνερ 0
43 Λάθη 32
8/23 Γεμίσματα 3/9
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ