STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3
INTIME SPORTS

Ο Λούκας επέστρεψε κεφάτος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και με δύο δικά του γκολ οδήγησε τον "Δικέφαλο" στο άνετο διπλό επί του Πανθρακικού με 3-0.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν... όρεξη να καρδιοχτυπήσουν τους οπαδούς τους. Μπήκαν στη "μικρή Τούμπα"-πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς ένα γήπεδο που κατακλύστηκε από 4.000 τρελαμένους-αποφασισμένοι να μην δώσουν κανένα δικαίωμα στον Πανθρακικό να αμφισβητήσει την αναωτερότητά τους.

Και το πέτυχαν έχοντας μπροστάρη τον Λούκας Πέρεθ που στην επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα μετά από τρία ματς που έμεινε αρχικά στον πάγκο, τα έκανε... όλα.

Δείτε την Κυριακή στις 21:00 την SUPER BALL. Στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από την 9η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Στο studio της εκπομπής ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το αυτογκόλ του Πάπε, αποστομώνοντας όλους εκείνους που υποστηρίζουν πώς δεν τρέχει και, κυρίως, δεν σκοράρει.

Συνολικά, όμως, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το άριστα. Τόσο οι παίκτες που αγωνίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όσο και ο Χουμπ Στέφενς που δικαιώθηκε σε όλες τις επιλογές του.

Τόσο για την επιλογή να αλλαξει τους μπακ (περισσότερο ο Σκόνδρας, αλλά και ο Τζαβέλλας ήταν σε πολύ κατάσταση), όσο και για την επιλογή του να μη ρισκάρει με τον Σαλπιγγίδη που είχε πέντε ράμματα στο κεφάλι, σουβενίρ από το ματς με τη Μακάμπι.

Ακόμη και η αλλαγή διάταξης (απο το συνηθισμένο 4-4-2 στο 4-3-3 σε διάφορες παραλλαγές), βοήθησε τον ΠΑΟΚ να γεμίσει τη μεσαία γραμμή και να βγάζει πολλούς κρυφούς επιθετικούς. Μοναδικό αρνητικό σημείο για τον ΠΑΟΚ η τέταρτη κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη που θα πρέπει να χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς πρωταθλήματος.

Όσο για τον Πανθρακικό, δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μετά το διπλό στη Λεωφόρο, ίσως και γιατί ο ΠΑΟΚ δεν του έδωσε δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Πανθρακικός-ΠΑΟΚ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Αθανάσιος Ταρανάς (Αθηνών)

Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (61' Ιγκορ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56' Τζάνης), Μπαικαρά, Εμποου, Ρομέου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Κατσουράνης (83' Κατσικάς), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (66' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης (Νέτσιντ 75')

Γκολ: Λούκας (11', 47' ΠΑΟΚ), Εμποου (72', αυτογκόλ)

Κίτρινες κάρτες: Σέρεμετ (54', Πανθρακικός), Ντιόγκο (59', Πανθρακικός)- Αθανασιάδης (40', ΠΑΟΚ)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε για πρώτη φορά με τους Σκόνδρα και Τζαβέλλα ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, ενώ αντίθετα ο Χουμπ Στέφενς δεν ξεκίνησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Πανθρακικό, όταν στο 4' ο Ζεκίνια μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε συρτά από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 8' ο Σκόνδρας ζήτησε παράβαση σε μαρκάρισμα του Σαρακατσάνου στα όρια της περιοχής, όμως, ο Παππάς έδειξε παίζεται.

Γκολ κλάσης από τον Λούκας

Στο 11' ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα μετά από συνεργασία Νίνη-Λούκας και εξαιρετικό τελείωμα του Ισπανού. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός βρήκε τον Λούκας, ο οποίος ντρίπλαρε με κεφαλιά τον προσωπικό του αντίπαλο, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Σέρεμετ για το 0-1.

Ο Λούκας είχε κέφια και στο 16' έπειτα από σέντρα του Στοχ και... χλιαρή απομάκρυνση των αμυντικών των γηπεδούχων, λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με πλασέ από το σημείο του πέναλτι.

Στα επόμενα 15 λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά τον "Δικέφαλο" να ελέγχει τον ρυθμό του ματς. Στο 33' ο ΠΑΟΚ παραλίγο να βάλει γερές βάσεις νίκης.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3
INTIME SPORTS

Ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, ο Αθανασιάδης την κατάλληλη στιγμή πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως, η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ.

Ο Εμποου στο 39' εξαπέλυσε κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Χακόμπο. Στο 44' ο Σαρακατσάνος σταμάτησε στην γραμμή κεφαλιά του Τζιόλη, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ζωγράφιζε ο Λούκας

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πήρε σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Στοχ έβγαλε σέντρα πάρε βάλε στον Λούκας και ο Ισπανός δεν πέταξε την ευκαιρία, γράφοντας το 0-2 με αριστοτεχνικό πλασέ στην κίνηση.

Στο 59' φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά τα σουτ των παικτών των γηπεδούχων κόντραραν σε κορμιά παικτών του ΠΑΟΚ.

Ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε να διευρύνει τον δείκτη του σκορ στο 64', όταν μετά από σουτ του Στοχ και ασταθή απόκρουση του Σέρεμετ, ο Αθανασιάδης βρέθηκε αφύλακτος φάτσα με την εστία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3
INTIME SPORTS

Στο 71' ο Λούκας άγγιξε το χατ τρικ. Ο Τζαβέλλας έκλεψε την μπάλα στο σημείο του κόρνερ, βρήκε τον Ισπανό στο ύψος της περιοχής, ο οποίος σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Το 0-3, πάντως, για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 72', όταν μετά από λάθος συννενόηση στην άμυνα του Πανθρακικού, ο Εμποου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Τζάνης στο 74' σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο. Ο Στοχ στο 79' πήρε την σκυτάλη από τον Λούκας και μετά από γύρισμα του Σκόνδρα σούταρε από μέση απόσταση, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Και πάλι ο Στοχ, στο 86' έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Νέτσιντ έβγαλε τον Σλοβάκο τετ α τετ, όμως, ο βραχύσωμος άσος δεν βρήκε στόχο, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση κεφαλιά του Κατσικά στο πρώτο δοκάρι πέρασε μόλις άουτ.

MVP

Ο Λούκας ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και γενικώς ήταν κίνδυνος θάνατος για τους αμυντικούς του Πανθρακικού

Απογοήτευση

Η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και ειδικά ο Ντιόγκο, ο οποίος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος και ενώ φαινόταν ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τον Λούκας δεν έγινε τίποτα για να αποτραπεί το κακό

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ