STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός - Ξάνθη 2-1

Πανθρακικός - Ξάνθη 2-1
Τζάνης INTIME SPORTS

Ένα παιχνίδι που έμοιαζε... σβηστό στο πρώτο μέρος μετατράπηκε σε ματσάρα με τον Πανθρακικό να κερδίζει τελικά την Ξάνθη με 2-1. Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσαν οι Ακρίτες.

Τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο όλοι πιστέψαμε πως θα βλέπαμε άλλη μία... σούπα μεταξύ των δυο ομάδων. Τα πάντα άλλαξαν όμως στο δεύτερο μέρος όταν και ο Πανθρακικός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Τζάνη.

Η Ξάνθη απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τον Βάλλα, όμως οι "κροκόδειλοι" πήραν τελικά τη νίκη με χρυσό σκόρερ τον Κάσες (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ).

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία της Superleague και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Θανασακούδης, Μερκενίδης (Μακεδονίας)

Πανθρακικός ( Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (Εμπό 76'), Σαρακατσάνος, Μαξίμ, Λαδάκης, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Ντιόγκο, Κάσες (Μακρυδημήτρης 95'), Τζάνης, Ιγκόρ.

Ξάνθη ( Μάουρερ): Τσεμά, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (Ράνος 86'), Μάνταλος (Βασιλακάκης 46'), Τριάδης, Σολτάνι, Σολάρι (Κάλβο 65').

Γκολ: Τζάνης (σουτ 71'), Κάσες (κεφαλιά 80') - Βάλλας (κεφαλιά 72')

Κάρτες: Φλίσκας (κίτρινη 15') , (κόκκινη 16' -2η κίτρινη-), Κάσες (κίτρινη 61'), Σαρακατσάνος (κίτρινη 76'), Παΐτο (κόκκινη 88'), Τριάδης (κίτρινη 93'),

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Πανθρακικός - Ξάνθη 2-1

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα δέκα λεπτά με σουτ του Τριάδα και του Μάνταλού, όμως ο Σέρεμετ ήταν σε ετοιμότητα. Κάπου εκεί ήρθε η διπλή γκάφα του Φλίσκα για να αλλάξει τα πάντα.

Αποβολή σε ένα λεπτό

Ο έμπειρος άσος πήρε δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό και αποβλήθηκε. Η δεύτερη ήταν για τράβηγμα της φανέλας του Κάσες, ο οποίος είχε δυσκολέψει τον Φλίσκα και νωρίτερα. Από εκείνο το σημείο οι "κροκόδειλοι" πήραν τα ηνία του αγώνα και απείλησαν πρώτη φορά με τον Ρομέου στο 32' (σουτ μετά από τακουνάκι του Ιγκόρ).

Εσύ ευκαιρία, εγώ γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε αλλά ο ρυθμός ήταν κακός. Ο Πανθρακικός είχε την κατοχή της μπάλας, όμως οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες στα πρώτα 60 λεπτά. Κάπου εκεί ο Σολάρι έχασε τεράστια φάση για να κάνει το 0-1. Φάτσα με το τέρμα σούταρε ψηλά άουτ.

Ότι δεν κατάφερε η Ξάνθη το έκανε ο Πανθρακικός στο 70ο λεπτό. Ο Κάσες με "μαγική" μπαλιά ανάμεσα από δυο αντιπάλους έβγαλε σε πλάγια θέση τον Τζάνη και αυτός με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0.

Ροντέο... με πρωταγωνιστή τον Κάσες

Δυο λεπτά αργότερα η Ξάνθη κατάφερε κι έφερε το ματς στα ίσα. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γούτας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βάλλας από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 72'. Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 80ο λεπτό. Ο Τζάνης πήρε μία κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε και στην πλάτη αμυντικού και έφτασε στον Κάσες που με νέα κεφαλιά έκανε το 2-1.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Πανθρακικό να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη επί της Ξάνθης μετά το 1981!

Ο MVP της αναμέτρησης

Μα ποιος άλλος; Φυσικά ο Χοσέ Μάριο Κάσες. Έβγαλε καταπληκτική ασίστ στο 1-0 και πέτυχε το δεύτερο γκολ του Πανθρακικού. Καταπληκτικό πρωτάθλημα για τον Ισπανό άσο που ήδη απασχολεί αρκετές ομάδες από την Τουρκία.

Η απογοήτευση

Δεν επιτρέπεται για την εμπειρία του Φλίσκα να παίρνει δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό. Ειδικότερα η δεύτερη ήταν αυτό που λέμε "ανόητη".

Στατιστικά Αγώνα

2 Γκολ 1

1 Ασίστ 0

11 Τελικές Προσπάθειες 10

4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6

5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3

2 Κεφαλιές 1

5 Αποκρούσεις 3

5 Επεμβάσεις 13

22 Κλεψίματα 37

16 Φάουλ 17

1 Οφσάιντ 0

7 Κόρνερ 5

53 Λάθη 46

6/23 Γεμίσματα 3/10

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ