STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Δύο πολύτιμους βαθμούς έχασε στην Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 με τον «μαχητικό» Πανιώνιο που τον αφήνουν στο μείον επτά από την κορυφή. Μήτρογλου (50’) και Σισέ (55’ πέναλτι που προκάλεσε την οργή των γηπεδούχων) οι σκόρερ του ματς.

Με «φόρα» από τα δύο γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Μήτρογλου σκόραρε και πάλι δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα με γκολ του Σίσε από πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους «κυανένρυθρους».

Ο Γάλλος επιθετικός είχε και δοκάρι στο 75’ αλλά μέχρι εκεί… καθώς το «τριφύλλι» δεν είχε να επιδείξει τίποτα άλλο στο ματς, χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στην μάχη του τίτλου.

Αποδοκιμασίες από τους φίλους του Πανιωνίου με την λήξη προς τον Κερκυραίο ρέφερι και χειροκρότημα στους παίκτες του Τάκη Λεμονή για την προσπάθεια και την ισοπαλία.

Διαιτητής:Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας) – Γεωργαράκος Νικόλαος (Αθηνών)

4 διαιτητής:Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)

Κίτρινες:Γιόνσον, Μήτρογλου, Κοντοέ / Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (88’ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (72’ Σβέρκος) , Ριέρα (88’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (ΖεσουάλδοΦερέιρα):Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Γκοβού (74’ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (81’ Μαυρίας), Λέτο, Σισέ.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Το σπουδαίο «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήρθε να φέρει θετική αύρα στην ψυχολογία του Πανιωνίου σε μια κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα. Ο Τάκης Λεμονής πραγματοποίησε μια αλλαγή λόγω της τιμωρίας του Μπάλαμπανβάζοντας τον Γουνδουλάκη, ενώ υπήρχαν διαφοροποιήσεις και στο σχηματισμό της ομάδας.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν διάταξη 4-1-4-1, προκειμένου ο Ελληνας τεχνικός να θωρακίσει τα μετόπισθεν έχοντας τον Τσότσαλιτς ως «σκούπα» μπροστά από τους Λάτκα και Σιόβα. Εξάλλου, αυτό έγινε καθώς ο Λεμονής ζήτησε από τους παίκτες του να μην φτάνει η μπάλα στον επικίνδυνο Σισέ.

Από την άλλη πλευρά, μετά τον τραυματισμό του Σωτήρη Νίνη στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο ΖεσουάλδοΦερέιρα προχώρησε σε μια αναγκαστική αλλαγή βάζοντας τελικά στο αρχικό σχήμα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ενώ επανέφερε μετά από απουσία δύο εβδομάδων και τους Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας και την μεσαία γραμμή, προσφέροντας περισσότερη ποιότητα και κλάση σε μια σαφώς δύσκολη αναμέτρηση.

Κατοχή… και ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι

Μετά την προγραμματισμένη δεκάλεπτη καθυστέρηση στο ματς λόγω της επίθεσης στον διαιτητή Σιδηρόπουλο, το παιχνίδι άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα.

Αν και οι παίκτες του Λεμονή μπήκαν πρώτοι στην αντίπαλη περιοχή (χωρίς ουσία όμως) οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι.

Αναζητώντας τρόπο να μπουν στην περιοχή με συνεχή κίνηση, αυτό το κατάφεραν στο 9’ όταν ο Βύντρα από δεξιά πέρασε τον Κοντοέ, έβγαλε την συρτή σέντρα και στην κίνηση ο Γκοβού πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα μόλις από το κάθετο δοκάρι του Μάχο.

Απάντηση με Μήτρογλου

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το πρώτο τέταρτο το ματς και στο 19’ απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μήτρογλου. Μετά την κάθετη του Γουνδουλάκη, ο επιθετικός του Πανιωνίου πρόλαβε και τον Καντέ και την έξοδο του Τζόρβα, «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά του έφυγε στα πλάγια που πλάσαρε παρόλο αυτά και ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» με γρήγορα αντανακλαστικά γύρισε και πρόλαβε την μπάλα διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, απείλησε και πάλι στο επόμενο λεπτό αλλά και πάλι ο Τζόρβας μπλόκαρε το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αλλαγή θέσεων… και ευκαιρία Σισέ

Μετά την αλλαγή του ενός από τα δύο πράσινα παπούτσια (φόρεσε ένα λευκό), ο Λέτο πήρε εντολές από τον ΖεσουάλδοΦερέιραστο 25’ λεπτό να συγκλίνει προς τα μέσα και να έρθει στο αριστερό άκρο ο Χριστοδουλόπουλος.

Με την συμπλήρωση του ημίωρου, ο Κατσουράνης με κάθετη πάσα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή βρήκε τον Σισέ που βγήκε στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών πλάσαρε από διαγώνια θέση και ο Μάχο με τα πόδια απομάκρυνε σωτήρια.

Νεύρα και καθυστερήσεις

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς φάση καθώς από την μια οι γηπεδούχοι μπορεί να διατηρούσαν μακριά από την εστία του Μάχο τους αντιπάλους του αλλά δεν μπορούσαν οργανωτικά να βγουν σε σωστές αντεπιθέσεις.

Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία καθώς άλλαζαν ανούσια την μπάλα από την μια πλευρά στην άλλη και δεν είχαν τρόπο είτε με κάποιο σουτ είτε με μια φάση όπως του Σισέ στο 30’ να βγουν απέναντι στον αντίπαλο.

Ετσι, κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και οι καθυστερήσεις του Κάκου σε πολλά σημεία για παρατηρήσεις ήταν τα γεγονότα που στιγμάτισαν τα τελευταία δέκα λεπτά, μαζί τις ρίψεις αντικειμένων (και καρέκλα) προς τον Λέτο στο 44’ σε εκτέλεση κόρνερ.

Ζεστός στην επανάληψη ο «πιστολέρο»

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά στην επανάληψη για τον Πανιώνιο, όταν στην πρώτη ευκαιρία μετά την σέντρα του Ομο, ο Καντέ στην προσπάθεια να απομακρύνει έστειλε την μπάλα πάνω από τον Μπουμσόνγκ και ο Μήτρογλου με κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε τον Τζόρβα, ανοίγοντας το σκορ.

Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης πήρε «φωτιά» και ο σκόρερ των «κυανέρυθρων» ξέφυγε… και πέταξε την φανέλα του στους φανατικούς φίλους της ομάδας.

Απάντησε άμεσα ο Σισέ

Το γκολ αυτό έδωσε άλλη ροή στο παιχνίδι καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν σε όλους τους χώρους βλέποντας ότι είναι με την «πλάτη στον τοίχο» πλέον.

Ετσι δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της εξέδρας και ο Λέτο μετά από μια προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή κέρδισε τις κόντρες για να τον κόψει τελικά με κανονικό τάκλιν Κουμορτζί.

Ο Κάκος που ήταν κοντά έδειξε λανθασμένα το σημείο του πέναλτι, προκαλώντας την οργή των γηπεδούχων σε εξέδρα, πάγκο και αγωνιστικό χώρο. Μετά από δύο λεπτά καθυστέρησης ο Σισέ με «βολίδα» νίκησε τον Μάχο και ισοφάρισε σε 1-1 για το «τριφύλλι».

Αλλαγές στην σκακιέρα και δοκάρι ο Γάλλος

Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο «ανοικτό» με τους δύο τεχνικούς να δίνουν συνεχώς οδηγίες και να κάνουν και αλλαγές. Ο Λεμονής απέσυρε τον κουρασμένο Γουνδούλάκη και έβαλε τον Τσέχο μέσο Σβέρκο ενώ ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού έβαλε στο ματς τον Καραγκούνη αντί του Γκοβού.

Ο μέσος του «τριφυλλιού» πήγε στον άξονα, ο Λέτο ξαναπήγε αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος πήγε στο δεξί άκρο, σύμφωνα με το πλάνο.

Οι αλλαγές αυτές μπέρδεψαν για λίγο τους γηπεδούχους που είδαν τον Σισέ μετά την ασίστ του Χριστοδουλόπουλου να σουτάρει με δύναμη και να τραντάζει το κάθετο δοκάρι του Μάχο στο 75’.

Επτά λεπτά αργότερα (82’) και πάλι ο Σισέ αστόχησε με το κεφάλι αυτή την φορά, όταν μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Γάλλος φορ μόνος του πήδηξε για κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ η πίεση του χρόνου ήταν ασφυκτική οι φιλοξενούμενοι χωρίς λύσεις και καθαρό μυαλό δεν μπορούσαν να φτάσουν σ’ ένα δεύτερο γκολ ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι και κρατούσαν σωστά την μπάλα και σπαταλούσαν σε κάθε ευκαιρία πολύτιμα δευτερόλεπτα, που τους απέφεραν την πολύτιμη ισοπαλία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ