STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Παναιτωλικός 0-2: Διπλό παραμονής για την ομάδα του Αγρινίου

SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός πήρε το πρώτο διπλό τη φετινή σεζόν επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου, εξασφάλισε πως δεν θα πέσει απευθείας, και έγινε το απόλυτο φαβορί για απευθείας παραμονή στην κατηγορία την ώρα που ο Πανιώνιος αν και δεν έχει υποβιβαστεί μαθηματικά δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Διπλό παραμονής για τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη με την ομάδα του Αγρινίου να επικρατεί με 2-0 του Πανιωνίου με σκόρερ τους Μπαϊρόβιτς και Τζανακάκη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε το πρώτο της διπλό τη φετινή σεζόν και ουσιαστικά εξασφάλισε πως δεν θα υποβιβαστεί απευθείας αλλά ακόμα και αν χάσει την τελευταία αγωνιστική των playouts θα έχει ευκαιρία να μείνει στην κατηγορία μέσω του μπαράζ.

Από την αλλη ο Πανιώνιος που ηττήθηκε δεν υποβιβάστηκε ακόμα μαθηματικά, καθώς έχασε και η Ξάνθη, αλλά δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ακρίτες την τελευταία αγωνιστική ώστε να πάει τουλάχιστον στο μπαράζ παραμονής.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

7. Αστέρας 42

8. Ατρόμητος 41

9. ΑΕΛ 35

10. Λαμία 34

11. Βόλος 31

12. Παναιτωλικός 26

--------------------------

13. Ξάνθη 23

---------------------------

14. Πανιώνιος 22

1. ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Ο Παναιτωλικός πέτυχε το πρώτο του διπλό τη φετινή σεζόν και μάλιστα σε έναν τελικό παραμονής στην κατηγορία. Δύο γκολ από τους Μπαϊροβιτς και Τζανακάκη έδωσαν τη νίκη με 2-0 στους φιλοξενούμενους που πλέον κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Καθώς με το τρίποντο στη Νέα Σμύρνη ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 26 βαθμούς και δεδομένα δεν μπορεί αν πέσει απευθείας ακόμη και αν χάσει στο τελευταίο ματς με το Βόλο στο Αγρίνιο και νικήσει η Ξάνθη. Θα έχει μια ακόμη ευκαιρία στο μπαράζ.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, περισσότερο συγκεντρωμένοι από τον Πανιώνιο και έφτασαν σε μια δίκαιη επικράτηση. Απείλησαν περισσότερο την εστία του Πανιωνίου που έδειξε κουρασμένος και το πρώτο γκολ μπορεί να ήρθε με πέναλτι που σήκωσε διαμαρτυρίες και έδωσε ο Ευαγγέλου μέσω VAR αλλά η απόφαση ήταν σωστή. Σε κεφαλιά του Μπαϊροβιτς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ευαγγέλου με κατεύθυνση της μπάλας προς την εστία, ο ρέφερι ειδοποιήθηκε από το VAR, είδε τη φάση, έδωσε το πέναλτι και ο επιθετικός του Παναιτωλικού άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Πανιωνίου οι οποίοι έβγαλαν ένταση στις μονομαχίες και έδειξαν να μην έχουν καθαρό μυαλό. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με το υπέρ τους σκορ μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν σε ένα ακόμη γκολ που ουσιαστικά ψαλίδισε τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων. Ο Τζανακάκης με πλασέ με το αριστερό πέτυχε το γκολ ακι έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Εν συνεχεία ο Παναιτωλικός βρήκε και άλλα κενά στην άμυνα του Πανιωνίου αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει και άλλο γκολ.

3. ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΣΤΑ PLAYOFFS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ο Πανιώνιος που είχε δώσει μεγάλη μάχη στα playouts και έως τώρα δεν είχε ήττα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Παρά τις προσπάθειες του Λεωνίδα Βόκολου από τον πάγκο και τις αλλαγές του σε πρόσωπα και σύστημα μετά το 0-2 σε 4-4-2 ώστε να γίνει απειλητικός και να βρει κάποιο γκολ δεν τα κατάφερε. Γνώρισε την πρώτη του ήττα στη διαδικασία των playouts και πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του. Καθώς θέλει καλύτερο αποτέλεσμα στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο από την Ξάνθη που την ίδια ώρα θα παίζει με αντίπαλο την ΑΕΛ εκτός έδρας.

4. ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Με το τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν συγκλονιστικές στιγμές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Οι παίκτες του Πανιωνίου δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η ομάδα βρίσκεται ένα βήμα από τον υποβιβασμό ενώ την ίδια ώρα φίλοι των γηπεδούχων μπήκαν στη θύρα που φιλοξενούνται οι φανατικοί οπαδοί και φώναξαν συνθήματα υπέρ των "κυανέρυθρων". Ο Κόρμπος, ο Μαξίμοβιτς και αρκετοί παίκτες του Πανιωνίου πήγαν προς το μέρος τους για να τους ευχαριστήσουν για τη συμπαράσταση ενώ μίλησαν μαζί τους για αρκετή ώρα μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Γήπεδο: (Νέας Σμύρνης)

Σκόρερ: 40' Μπαϊροβιτς, 49' Τζανακάκης

Κίτρινες: 38' Ευαγγέλου/43' Ντάλσιο, 45' Λιάβας, 68' Ντουάρτε, 86' Ταχάρ, 90+3' Ντίας

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος):Κότνικ, Ρέντζας (46' Παπαγεωργίου), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Λυμπεράκης (71' Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (83' Γρίβας), Οικονομίδης (46' Άρσε), Παπανικολάου (52' Αραμπούλι), Τσιλούλης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):Φερνάντες, Πάρρας, Κωνσταντόπουλος, Τζανακάκης (73' Μιμίτο), Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (82' Αριγίμπι), Μπαίροβιτς (64' Τσίγγαρας), Ντουάρτε (81' Λουσέρο), Ρόσα, Ντίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ