ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-1: Απόδραση με τον "Φαραώ" στο 92'

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Χάσαν να σκοράρει στο 92', ο Ολυμπιακός απέδρασε από τη Νέα Σμύρνη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κανονικό γκολ του Μασούρα για τον Πανιώνιο ακυρώθηκε λανθασμένα στο 63', για δύο πέναλτι (9', 56') φωνάζουν οι "ερυθρόλευκοι" και για ένα ο Πανιώνιος (49').

Ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη για την 4η αγωνιστική της Super League και με τη λήξη του σχεδόν... αδιάφρου πρώτου μέρους, ουδείς μπορούσε να προδικάσει την εξέλιξη στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης. Εκεί όπου συνέβησαν γεγονότα που φτάνουν να "ντύσουν" ακόμη και τρία 90λεπτα.

Με τον Άχμετ Χάσαν να έρχεται από τον πάγκο και να υπογράφει το σενάριο του δραματικού φινάλε στο γήπεδο του Πανιωνίου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ένα παιχνίδι που συνοδεύτηκε από σοβαρά διαιτητικά λάθη.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη:

1. ΔΥΟ ΤΡΙΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΙΓΚΟ

Ο Πανιώνιος έψαχνε μια απάντηση στο κακό του ξεκίνημα στη σεζόν και σίγουρα το κίνητρο των "κυανέρυθρων" ήταν το μεγαλύτερο δυνατό, έχοντας απέναντι τους τον Ολυμπιακό.

Οι επιλογές του Ανιγκό έκρυβαν δύο εκπλήξεις. Μια σε πρόσωπο, με τον Τσιλούλη να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα και μια στην τακτική, με την τοποθέτηση του Μασούρα σε ρόλο εσωτερικού μέσου.

Ωστόσο το ένστικτο του 24χρονου κυνηγού τον οδηγούσε ψηλά στο πλευρό του Ντουρμισάι, αφήνοντας ακάλυπτους τους Κόρμπο, Κεϊτά.

Ο Ανιγκό έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στον παίκτη του, αναθέτοντας του εντέλει τον έλεγχο των κινήσεων του Καμαρά, ώστε ο τελευταίος να μην έχει συμμετοχή στο χτίσιμο των επιθέσεων του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον τρόπο εύκολα ή δύσκολα να κρατούν απαραβίαστη την εστία τους, είχαν αναιμική παρουσία δημιουργικά με τη μπάλα στα πόδια και έμοιαζαν επικίνδυνοι κάθε φορά που έβρισκαν χώρο και χρόνο εκδήλωσης αντεπιθέσεων.

2. ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΦΛΥΑΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν απρόβλεπτος για μια ακόμη φορά στις επιλογές του όσον αφορά την ενδεκάδα, καθώς άφησε ξανά στον πάγκο τους Νάτχο, Γκιλιέρμε διατηρώντας τον Μπουχαλάκη στο βασικό σχήμα, ενώ την θέση του στην ενδεκάδα κράτησε και ο Φετφατζίδης αντί του Χριστοδουλόπουλου.

Σε σχέση με τους έντεκα που έπαιξαν την Πέμπτη κόντρα στη Μπέτις, μοναδική αλλαγή ήταν αυτή του Γκερέρο αντί του Χάσαν στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας (60%), έφταναν με καλές προϋποθέσεις στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο εκεί στέρευαν από ιδέες και σωστές αποφάσεις.

Ο Μαρτίνς ήθελε πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές, ωστόσο δεν έπαιρνε πράγματα από τους Ποντένσε και Φετφατζίδη, ενώ ο Φορτούνης αναγκαζόταν σε παιχνίδι εκτός περιοχής, αφήνοντας απελπιστικά μόνο τον Γκερέρο να παλεύει με την αντίπαλη άμυνα.

3. 45 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο 9' από το γύρισμα που επιχείρησε ο Φορτούνης βγαίνοντας σε θέση έξω αριστερά, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι (και εν συνεχεία το σώμα) του Κούρντι, αλλά ο Σκουλάς θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ποντένσε λειτούργησε εγωιστικά και δεν έσπασε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Φετφατζίδη, σπαταλώντας φτηνά μια ιδανική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στους Πειραιώτες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 20' ο Φετφατζίδης βιάστηκε να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση στο γύρισμα του Ελαμπντελαουί, χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Στην αντεπίθεση, ο Πανιώνιος είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, με τον Μασουρά να σημαδεύει ψηλά εκτός εστίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Με την συμπλήρωση 28 λεπτών, ο Γκερέρο έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μανοΐλοβιτς και ο Τσιλούλης στην αμέσως επόμενη φάση δεν σημάδεψε σωστά με το αριστερό, από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή.

Στο 37' ο Μπουχαλάκης πρόλαβε να βάλει το σώμα του μπροστά από τον Κόρμπο και να δώσει την ευκαιρία στον Γιαννιώτη να βγει να μαζέψει τη μπάλα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και τελικές 6(1) για τον Πανιώνιο και 7(1) για τον Ολυμπιακό, που κράτησε την κατοχή σταθερά στα επίπεδα του 60%.

4. ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ BUZZER BEATER

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Γύρισμα του Μασουρά από αριστερά (με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Βούκοβιτς, που είναι σε φυσική θέση), η μπάλα έφτασε στον Κόρμπο (που είχε ξεκινήσει τη φάση με τον Σπιριντόνοβιτς) και αυτός από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη, που πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση.

Στο 55' ο Παπαγεωργίου... ξεχείλωσε τη φανέλα του Μπουχαλάκη σε εκτέλεση κόρνερ, χωρίς να υποπέσει στην αντίληψη του Σκουλά και τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τον Νάτχο αντί του Φορτούνη. Ο Ανιγκό υποχρεώθηκε σε αλλαγή γκολκίπερ στο 62', με τον Κότνικ να παίρνει την θέση του τραυματία Μανοΐλοβιτς.

Η διαιτητική τριάδα είχε την... τιμητική της, καθώς ο Μασουράς στο 63' καλυπτόταν ξεκάθαρα από τον Μεριά όταν πλάσαρε τον Γιαννιώτη και άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο, με τον πρώτο επόπτη, Παντελή Σπυρόπουλο, να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του ακυρώνοντας τη φάση.

Ο Κότνικ στο 67' είπε "όχι" σε προσπάθεια του Γκερέρο μέσα από την περιοχή και στο 73' ο Ολυμπιακός γύρισε σε 4-4-2, με τον Χάσαν να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη. Ένα λεπτό μετά ο Σκουλάς θεώρησε πως δεν υπάρχει αποβολή στο εγκληματικό (με τις τάπες ψηλά στο καλάμι) τάκλιν του Τσιλούλη στον Καμαρά, τιμωρώντας απλά με μια κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Πανιωνίου.

Λάθος και από την επόπτη Μαρία Δέτση στο 76', που σήκωσε τη σημαία της σε κάθετη του Νάτχο στον Χάσαν, με τον Αιγύπτιο φορ να είναι onside.

Ο Σπιριντόνοβιτς στο 79' αστόχησε για λίγα εκατοστά εκτός περιοχής, με τον Μανθάτη ακολούθως να παίρνει τη θέση του Τσιλούλη και τον Χριστοδουλόπουλο αυτή του Ποντένσε. Ο Ανιγκό έκλεισε τις αλλαγές του με τον Οικονομίδη αντί του Μασούρα στο 83'.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σπιριντόνοβιτς απείλησε ξανά στην κόντρα και στο 85' ο Χάσαν σημάδεψε με το κεφάλι την ευθεία του Κότνικ. Με το ματς να οδεύει στη δύση του, ο Αιγύπτιος φορ αποτέλεσε την "χρυσή εφεδρεία" του Μαρτίνς.

Σέντρα του Ελαμπντελαουί από δεξιά, ο Χάσαν νίκησε την "αεροπορία" του Πανιωνίου και μαζί με τον Κότνικ, σκοράροντας για το 0-1 στο 92'.

Οι "ερυθρόλευκοι" απέδρασαν με το "διπλό" από τη Νέα Σμύρνη και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ενώ ο Πανιώνιος πηγαίνει στη Ριζούπολη για ένα παιχνίδι οριακού χαρακτήρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Πολλή κουβέντα και δικαιολογημένα θα σηκώσει η διαιτησία του Σκουλά και των βοηθών του, που είχε σοβαρά λάθη. Ο Πανιώνιος φωνάζει δικαίως για το ακυρωθέν τέρμα του Μασούρα (63'), ο Ολυμπιακός για δύο περιπτώσεις πέναλτι (9' Κούρντι, 55' Παπαγεωργίου) και την μη αποβολή του Τσιλούλη (74') και ο Πανιώνιος για μια περίπτωση πέναλτι (49' Βούκοβιτς), με τις αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας να αφήνουν με παράπονα τις δύο ομάδες.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Παντελής Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Αν. Αττικής), Μαρία Δέτση (ΕΠΣ Αθηνών)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς (62' Κότνικ), Τσιλούλης (80' Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83' Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73' Χάσαν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (58' Νάτχο), Ποντένσε (80' Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο.

Γκολ: / 90+2' Χάσαν

Κάρτες: 65' Ντουρμισάι, 74' Τσιλούλης / 40' Ελαμπντελαουί, 81' Τσιμίκας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ