ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-1: Με γκολ στο 94' πήραν το βαθμό οι "κυανέρυθροι"

ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός έφτασε ένα βήμα από το πρώτο του τρίποντο εκτός έδρας αλλά ένα γκολ του Άλμπεργκ στο 94' έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Πανιώνιο που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι που διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται στο 94' με γκολ του Άλμπεργκ για τους "κυανέρυθρους" και ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα του έχασε σωρεία ευκαιριών για κάποιο γκολ ενώ είχε και δυο δοκάρια με τον Μασούρα.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο πρώτο τους τρίποντο εκτός έδρας στην αναμέτρηση αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τρεις σημαντικούς βαθμούς που θα έβαζαν "φωτιά" στην ουρά της βαθμολογίας.

Και πάλι όμως ο πόντος περισσότερο ικανοποίησε τους Βοιωτούς και όχι τους γηπεδούχους που στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου ήθελαν να φτάσουν στο τρίποντο.

Πάμε να δούμε τα τρία κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο ματς, είχε την υπεροχή και έκανε τη μια φάση μετά την άλλη χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητικός για την εστία του Λεβαδειακού που έδειχνε πως θα περίμενε για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι Βοιωτοί βρήκαν δυο φάσεις στο πρώτο 45λεπτο και κατάφεραν να προηγηθούν. Αρχικά στο 37' ο Στανόγεβιτς εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να κοντράρει να αλλάζει πορεία και τον Κότνικ να λέει όχι.

Στο 41' όμως ο Λεβαδειακός έφυγε στην αντεπίθεση με τον Νανγκίς να δίνει την κάθετη πάσα προς τον Ιωαννίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ και σκόραρε το παρθενικό του γκολ στη Super League ενώ έγινε ο δεύτερος πιο νεαρός παίκτης του Λεβαδειακού που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

2. ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΜΠΕΡΓΚ

Η μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Πανιώνιο που έχασε τέσσερις ευκαιρίες με τον Σπιριντόνοβιτς στο 23' το 32' το 47' και το 57' με τον Αυστριακό να έχει φτάσει τις 30 τελικές στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει πετύχει γκολ. Επίσης οι γηπεδούχοι είχαν και δυο δοκάρια με τον Μασούρα. Το πρώτο στο 68' μετά από πανέμορφη ενέργεια και σουτ με το αριστερό και το δεύτερο στις καθυστερήσεις αλλά ο διεθνής επιθετικός στάθηκε άτυχος.

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι Σπιριντόνοβιτς και Μασούρας στη σωρεία των χαμένων ευκαιριών που είχαν το πέτυχε ο Άλμπεργκ που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς και με ένα σουτ στο 94' νίκησε τον Μπάγιτς και πέτυχε και αυτός το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου.

3. Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ... ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Το αξιοσημείωτο από την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ήταν πως στον πάγκο του Πανιωνίου βρέθηκε ο Άκης Μάντζιος, στο ντεμπούτο του στους "κυανέρυθρους". Ο παλαίμαχος αμυντικός βρέθηκε αντίπαλος με τον Λεβαδειακό την ομάδα που αυτός "έχτισε" το περασμένο καλοκαίρι και οδήγησε στις πρώτες αγωνιστικές πριν αποχωρήσει και αναλάβει ο Τζουζέπε Σανίνο.

Ο Μάντζιος είδε την πρώην ομάδα του να το βάζει δύσκολα. Είδε ένα δικό του παιδί να του βάζει γκολ και είδε τους πρώην παίκτες του να κάνουν καθυστερήσεις ώστε να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη και στο πρώτο εκτός έδρας τρίποντο.

Ευτυχώς για τον ίδιο και τη νέα του ομάδα, τον Πανιώνιο, κατάφερε στο φινάλε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, να αποτρέψει την ήττα και να μην ξεκινήσει με το αριστερό.

Γήπεδο: "Δημοτικό Νέας Σμύρνης"

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς, Ντομίγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κόρμπος (75' Άλμπεργκ), Κεϊτά, Σπιριντόνοβιτς, Οικονομίδης (46' Σίντι Αλί), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Νανγκίς (67' Μαρκόβσκι), Καθάριος (78' Μανγκά), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης (85' Βήχος), Στανόγεβιτς.

Γκολ: 90+4' Άλμπεργκ/41' Ιωαννίδης

Κίτρινες: 29' Οικονομίδης, 36' Κεϊτά/22' Λιάγκας, 40' Τσαμπούρης, 61' Ιωαννίδης, 89' Μπάγιτς

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ