STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Ατρόμητος: Έλεγχος VAR με... πολυκοσμία

Πανιώνιος - Ατρόμητος: Έλεγχος VAR με... πολυκοσμία

Ο διαιτητής του Πανιώνιος - Ατρόμητος, Γιώργος Τζοβάρας, ήλεγξε στο μόνιτορ του VAR τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Βασίλη Ρέντζα με αρκετό κόσμο να τον περιστοιχίζει, καθώς άνθρωποι των δυο ομάδων προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν.

Ο Πανιώνιος με σκόρερ τον Σταυρόπουλο και άξιο συμπαραστάτη τον Εμμανουηλίδη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο, έφθασε στο πρώτο τρίποντο μετά από οκτώ σερί ήττες και συνεχίζει τη μάχη του για παραμονή με τον διαιτητή, Γιώργο Τζοβάρα, ν' ακυρώνει ορθά γκολ του Βασίλη Ρέντζα στο 61ο λεπτό.

Το γκολ δεν μέτρησε ύστερα από υπόδειξη σε θέση οφσάιντ του μπακ των κυανέρυθρων. Η λήψη της απόφασης καθυστέρησε για περίπου έξι λεπτά, καθώς οι VAR και AVAR είχαν διαβούλευση με τον ρέφερι, μέχρι να τον καλέσουν να εξετάσει ο ίδιος στο μόνιτορ τη φάση.

Όταν ο Γιώργος Τζοβάρας πήγε για έλεγχο της φάσης στο μόνιτορ, άνθρωποι των δυο ομάδων επιχείρησαν να τον πλησιάσουν. Τόσο ο προπονητής των γηπεδούχων, Νίκκι Παπαβασιλείου, όσο και ο τεχνικός διευθυντής των φιλοξενούμενων, Γιάννης Αγγελόπουλος, ήταν κοντά στον διαιτητή όπως φαίνεται κι από το πλάνο video που τραβήχτηκε από την εξέδρα και φώναζαν προς το μέρος του.

Μπορεί το VAR να έχει πέντε μήνες στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά αυτές οι εικόνες μας δείχνουν ότι δεν έχουμε εξοικειωθεί πλήρως με τον τρόπο εφαρμογής της τεχνολογίας. Κι αυτό γιατί στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν δικαιούται κάποιος να προσεγγίσει τον διαιτητή, την ώρα που αυτός λαμβάνει την απόφαση.

Η ουσία είναι ότι ελήφθη έστω και με καθυστέρηση η σωστή απόφαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ