ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2: Έμειναν όρθιοι στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 επί του Πανιωνίου στις καθυστερήσεις του αγώνα με αυτόγκολ του Μπανανά και παρέμεινε αήττητος μετά από οκτώ αγωνιστικές. (VIDEO)

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Super League πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη με τον Ατρόμητο να μένει όρθιος στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ισοφαρίζοντας σε 2-2 με αυτογκόλ του Μπανανά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Στο παιχνίδι εκτός από τα τέσσερα γκολ που μπήκαν είχαμε σωρεία χαμένων ευκαιριών και δυο δοκάρια για τους φιλοξενούμενους και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τελικό 2-2 ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δυο ομάδων.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό με τον Πανιώνιο να είναι καλύτερος μέχρι το 30' και τον Ατρόμητο να ανεβάζει την απόδοση του στο τελευταίο τέταρτο. Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους αλλά από το 75' μέχρι τη λήξη του αγώνα είδαμε ένα συγκλονιστικό φινάλε που έφερε και την ισοπαλία.

Ο Πανιώνιος για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχασε πόντους στις καθυστερήσεις μιας αναμέτρησης με τον Ανιγκό να μην μπορεί να το πιστέψει και με τη λήξη του αγώνα να μένει μόνος του απαρηγόρητος στον πάγκο όπου σκεφτόταν τι δεν πήγε καλά.

Από την άλλη ο Ατρόμητος παρέμεινε για οκτώ παιχνίδια αήττητος, πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ευκαιρίας του, εκμεταλλευόμενος στο απόλυτο τις στημένες φάσεις. Το μοναδικό πρόβλημα για την ομάδα του Κάναντι πως για δεύτερο σερί ματς δέχθηκε δυο γκολ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας τους Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά και Κότσιτς. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κόρμπος, Κεϊτρά και μπροστά τους στην τριάδα βρέθηκαν οι Μασούρας, Οικονομίδης και Σπιριντόνοβιτς ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ντουρμισάι.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2: Έμειναν όρθιοι στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι

Από την άλλη πλευρά ο Νταμίρ Κάναντι στο 4-2-3-1 που επέλεξε είχε τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν οι Κυβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας και Γιαννούλης. Οι δυο κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μπουσούλατζιτς και Σάκιτς και στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν οι Ουγκράι, Μούγιακιτς και Μπρούνο με μοναδικό προωθημένο τον Κουλούρη.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2: Έμειναν όρθιοι στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς τη Νέας Σμύρνης:

1. Ο ΚΟΡΜΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος, είναι ένας παίκτης για όλες τις δουλειές. Ένας ποδοσφαιριστής χρήσιμος για κάθε προπονητή ο οποίος στα περισσότερα ματς κερδίζει μάχες στο κέντρο, τρέχει ακατάπαυστα και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία της μπάλας των "κυανέρυθρων". Όπως έδειξε και στο ματς με τον Ατρόμητο όμως ξέρει και να σκοράρει και όχι μόνο να σκοράρει αλλά να πετυχαίνει πανέμορφα γκολ όπως αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Πανιώνιος στο 30' της αναμέτρησης. Οι Κόρμπο-Ντουρμισάι άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα με τον αρχηγό των γηπεδούχων να μπαίνει στην περιοχή και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ να περνάει τη μπάλα πάνω από τον Μέγιερι για το 1-0 του Πανιωνίου.

2. ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ

Με το που δέχτηκε το γκολ από τον Κόρμπο ο Ατρόμητος ο Νταμίρ Κάναντι άλλαξε αμέσως κάποια πράγματα στην διάταξη της ομάδας του και κυρίως άλλαξε θέση τον Μπρούνο. Αμέσως οι φιλοξενούμενοι έγιναν καλύτεροι, απείλησαν, έφτασαν στην ισοφάριση και είχαν δοκάρι για να πάρουν το προβάδισμα. Και όλα αυτά με τον συνήθη ύποπτο, Ευθύμη Κουλούρη. Στο 35' της αναμέτρησης με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφτασε τα επτά γκολ σε 8 αγωνιστικές ενώ πέτυχε γκολ για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο διεθνής φορ μάλιστα δυο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του όταν μετά από υπέροχη ενέργεια του Ουγκράι δέχτηκε την πάσα και έκανε το σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Ο Κουλούρης στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 87' έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να κάνει το 2-1 και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω κάνοντας τον Κάναντι να μην μπορεί να πιστέψει τι είχε συμβεί.

3. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στο δεύτερο 45λεπτο οι δυο ομάδες μπήκαν δείχνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα τους και στα πρώτα λεπτά δεν υπήρξαν τόσες πολλές φάσεις όπως στο πρώτο μέρος. Ο Πανιώνιος απείλησε με κάποια σουτ εκτός περιοχής όπως αυτό του Σπιριντόνοβιτς στο 55' αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που ουσιαστικά είχε τις καλύτερες στιγμές στο δεύτερο 45λεπτο. Αρχικά στο 59' με τον Κουλούρη να πλασάρει έξω και εν συνεχεία στο 87' και πάλι με τον διεθνή φορ που έχασε ένα από τα γκολ που δεν χάνονται.

Εκεί ήρθε το δεύτερο τέρμα από πλευράς Πανιωνίου με τον Μασούρα ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του και κάνοντας όλο τον κόσμο στη Νέα Σμύρνη να πιστεύει πως οι γηπεδούχοι θα πάρουν το τρίποντο.

4. ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΑΤΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά τη νίκη επί του Αστέρα, ο Ατρόμητος κυνήγησε το ματς μέχρι τέλος και δικαιώθηκε με το αυτογκόλ του Μπανανά. Σε μια φάση όπου όλοι οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου, ακόμα και ο Μέγερι, είχαν βρεθεί στη μικρή περιοχή του Πανιωνίου για να μπορέσουν να πετύχουν ένα γκολ.

Αυτό τελικά ήρθε και έδωσε έναν ακόμη σημαντικό βαθμό στην ομάδα του Περιστερίου ενόψει της συνέχειας. Μάλιστα με αυτό το γκολ ο Ατρόμητος παρέμεινε αήττητος για όγδοο σερί παιχνίδι.

Γήπεδο: Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό):
Κότνικ, Κόσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Οικονομίδης (64' Μανθάτης), Κεϊτά, Κόρμπος (72' Πίρις), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77' Τσιλούλης), Μασούρας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς (87' Ούμπιδες), Ουγκράι (78' Κωτσόπουλος), Μούγιακιτς (69' Βασιλακάκης), Μπρούνο, Κουλούρης.

Γκολ: 30' Κόρμπος, 88' Μασούρας/35' Κουλούρης, 93' Μπανανά (αυτογκόλ)

Κίτρινες: 27' Κόρμπος, 38' Κότνικ, 74' Ντουρμισάι, 76' Μασούρας, 83' Μπανανά, 90' Πίρις/23' Σάκιτς, 38΄Ουγκράι, 75' Ρισβάνης, 90' Μπουσούλατζιτς

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Πατήστε εδώ και δείτε τη βαθμολογία της Super League

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ