STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Άρης: Κυανέρυθροι για επιβίωση, οι κίτρινοι για το 3Χ3 με Ένινγκ

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ομάδα που έχει μάθει στο παρελθόν να ζει επικίνδυνα ο Πανιώνιος, θέλει να βάλει φρένο στα άσχημα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη, ο Άρης κυνηγά την τρίτη σερί νίκη με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο του.

Ομάδα που έχει μάθει στο παρελθόν να ζει επικίνδυνα ο Πανιώνιος, θέλει να βάλει φρένο στα άσχημα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

Ο Πανιώνιος έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα έχει και την αφαίρεση των έξι βαθμών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ομάδες σε απόσταση βολής από αυτόν. Βέβαια το παιχνίδι με τον Άρη είναι σημαντικό και ξεκινάει ένα δίμηνο, όπου η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Έχει μια νίκη, αυτή με την ΑΕΛ, και ψάχνει λύσεις στην επίθεση, καθώς έχει βάλει πέντε γκολ, ενώ μόνο ένα από αυτά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Και ένα από αυτά τα πέντε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Πανιώνιος κυνηγά συνεχώς τους αντιπάλους του, καθώς έχει προηγηθεί μόνο σε δύο αγώνες και για 56 λεπτά. Ο ένας είναι αυτός με την ΑΕΛ, η μοναδική του νίκη, όπως αναφέραμε.

Πάντως, την Τετάρτη στη Λάρισα κατάφερε να κάνει μια νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου για το Κύπελλο, που μπορεί να του δώσει ηθικό.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για το πρώτο φετινό παιχνίδι του στο Λεκανοπέδιο, χωρίς υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο και με δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που έχει τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο του. Χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ σε αυτά, αφού είχε δεχτεί επτά στα τρία προηγούμενα.

Εκτός έδρας ο Άρης ξεκίνησε με ήττα στο Βόλο, αλλά στη συνέχεια πήρε 2-2 από τον ΠΑΟΚ και νίκησε 2-0 στην Ξάνθη, δείχνοντας ικανός για όλα. Από πέρυσι που γύρισαν στην κατηγορία οι κιτρινόμαυροι έκαναν μόνο μια νίκη στο Λεκανοπέδιο, αυτή επί του Απόλλωνα πέρσι. Η αμέσως προηγούμενη στη Super League ήταν τον Οκτώβρη του 2013 στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος νίκησε στο περσινό παιχνίδι με 1-0, ενώ τον Φεβρουάριο πήρε και 1-1 στη Θεσσαλονίκη. Με μια ακόμα νίκη εκεί για το Κύπελλο τον Οκτώβρη του 2017 στους ομίλους του Κυπέλλου, ο Πανιώνιος είναι αήττητος από τον Άρη στα τρία τελευταία επίσημα μεταξύ τους.

Για το πρωτάθλημα πάντως ο Πανιώνιος έχει μια νίκη, την περσινή, στα πέντε τελευταία μεταξύ τους. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει πετύχει εννέα νίκες τα τελευταία 18 χρόνια σε βάρος του

Άρη, και οι εννέα με ένα γκολ διαφορά. Πέντε με σκορ 1-0 και τέσσερις με 2-1. Τελευταία φορά που ο Πανιώνιος τελείωσε παιχνίδι με τον Άρη στη Νέα Σμύρνη χωρίς άγχος ήταν στις 14/1/2001, όταν τον νίκησε με 2-0. Ο Πανιώνιος έχει τέσσερις νίκες κα μια ήττα στα πέντε τελευταία που υποδέχτηκε τον Άρη.

Η νίκη του Άρη τον Οκτώβρη του 2013 είναι η μοναδική της ομάδας της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις του, ενώ έχει χάσει τις έξι από αυτές.

Η ιστορία

Νίκες Πανιωνίου: 33

Ισοπαλίες: 27

Νίκες Άρη: 47

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο

Νίκες Πανιωνίου: 31

Ισοπαλίες: 12

Νίκες Άρη: 10

Πέρσι

06.10.2018: Πανιώνιος – Άρης 1-0

(41’ κεφαλιά Ντομίνγκεθ)

Πηγή: slgr.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανιώνιος: Χωρίς Μασούρα κόντρα στον Άρη
Άρης: Με Δεληζήση στη Νέα Σμύρνη
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ