STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα, 1-0 στη Νέα Σμύρνη!

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε κόντρα στον ψυχωμένο Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με 0-1 χάρη σε γκολ του Βαφέα στο 73ο λεπτό και βάζει τους κυανέρυθρους σε περιπέτειες.

Τι και αν μεσοβδόμαδα ο Πανιώνιος έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και νίκησε 2-1. Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης παρουσιάστηκε αγνώριστος, υποτίμησε τον αντίπαλο, έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε.

Οι κυανέρυθροι ηττήθηκαν 0-1 από την ουραγό ομάδα του Μπάμπη Τεννέ στη Νέα Σμύρνη και μπλέκουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή, μένοντας στους 22 βαθμούς, την ώρα που η "Ελαφρά Ταξιαρχία" πήρε το δεύτερο της τρίποντο στο πρωτάθλημα και πρώτο μακριά από τη Ριζούπολη.

Πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο από τους παίκτες του Απόλλωνα, που δεν είχαν κανένα άγχος και μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη με σκόρερ τον Βαφέα στο 73' με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντούρσο. Άξιοι νικητές οι φιλοξενούμενοι, που έκαναν ίσως την καλύτερή τους εμφάνιση την φετινή σεζόν, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης:

1. ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΤΤΑ

Ο Πανιώνιος έκανε μια κακή ήττα, σε ένα ματς που το είχε κυκλωμένο στα νικηφόρα. Και όμως, έχασε στην έδρα του από έναν αντίπαλο που μετρούσε μόλις μια νίκη φέτος και που είναι με το... 1,5 πόδι στη δεύτερη κατηγορία. Αν όμως δεν βρεις τον δρόμο προς τα δίχτυα, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά πράγματα. Οι κυανέρυθροι μετρούν μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος, αυτό με τον Αστέρα (1-0) για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική. Στα άλλα τέσσερα τελευταία ματς, έμειναν στο μηδέν μπροστά και μοιραία γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα. Απέναντι στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος είχε 13 τελικές, όμως δεν ευτύχησε να σκοράρει και δεν πήρε ούτε καν την ισοπαλία. Έμπλεξαν οι γηπεδούχοι μετά το αποτέλεσμα αυτό, ειδικά αν οι ομάδες που είναι από κάτω, πάρουν βαθμό ή βαθμούς.

2. ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κανένα άγχος στο παιχνίδι. Ήταν τελευταίοι με έξι βαθμούς, έχουν μεγάλη απόσταση από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω, επομένως κάνουν ήδη πλάνα για τη νέα σεζόν και παίζουν απελευθερωμένοι από "πρέπει" και άγχη. Κάπως έτσι, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έκαναν ένα εξαιρετικό ματς και έφτασαν στη νίκη με το γκολ του Βαφέα στο 73ο λεπτό. Ο Απόλλων έκανε αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι, ήταν επικίνδυνος και παρά το γεγονός πως έλειπε ο καλύτερός του παίκτης, ο Μπεντινέλι, είχε τον Ντεφεντερίκο σε σούπερ κατάσταση και άξιους συμπαραστάτες όλους τους υπόλοιπους. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έφτασε τους εννέα βαθμούς, νικώντας για δεύτερη φορά φέτος, μετά το εντός έδρας 1-0 απέναντι στην Ξάνθη. Σπουδαίο τρίποντο σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο μέσα στη Νέα Σμύρνη.

3. ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ ΜΕ ΤΕΝΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟ 1997 Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ο Απόλλων νίκησε για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη ύστερα από 22 χρόνια. Τότε, είχε και πάλι στον πάγκο του τον Μπάμπη Τεννέ, όπως και σήμερα. Μάλιστα, ο νυν προπονητής των κυανέρυθρων, Άκης Μάντζιος, αγωνιζόταν τότε στον Πανιώνιο. Κακό αποτέλεσμα για τον Πανιώνιο το αποψινό, όμως με τέτοια εικόνα, φλέρταρε με την ήττα και κάπως έτσι ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο συνδυάστηκε με γιουχαΐσματα από τον κόσμο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Πανιώνιος παίζει με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την επόμενη αγωνιστική και θέλει να... ρεφάρει την ήττα του, ενώ ο Απόλλων φιλοξενεί τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

Τέταρτος: Μελέτιος Γιουματζίδης (Πέλλας)

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (53' Μαξίμοβιτς), Κόρμπος, Κούρντι, Μασούρας, Καμαρά (46' Τσιλούλης), Σπιριντόνοβιτς, Σιντί Αλί (46' Μανθάτης), Ντουρμισάι

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Ντούρσο, Ντεφεντέρικο (84' Αγρόδημος), Ελ Χέλβε, Βαφέας (88' Ναζλίδης), Ρώσση, Βάρκας

Γκολ: 73' Βαφέας

Κάρτες: 32' Ελ-Χέλβε, 39' Ντεφεντερίκο, 64' Ντούρσο, 68' Μασούρας, 84' Κύργιας, 94' Αγρόδημος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ