ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Τυφώνας το τριφύλλι, έκανε το πέντε στα πέντε με Μακέντα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για 75 λεπτά και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με ανατροπή και με σκόρερ τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα. (VIDEOS)

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ κάνοντας το πέντε στα πέντε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στη Super League.

Οι πράσινοι σαν πραγματικός... τυφώνας ξεπέρασαν και το εμπόδιο της ομάδας των Ιωαννίνων που δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη το τριφύλλι. Και πάλι όμως τα... μωρά του Γιώργου Δώνη δείχνοντας χαρακτήρα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, σωστό, με φάσεις και από τις δυο πλευρές και θα μπορούσαν κάλλιστα να πετύχουν και άλλα τέρματα. Μάλιστα πλην των δυο γκολ που πέτυχαν είδαν σωστά τον Τζήλο να τους ακυρώνει και δυο ακόμη τέρματα που πέτυχε ο Κουρμπέλης.

Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα ματς ξεκίνησε με διαφορετική διάταξη και με τον Δώνη να έχει μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα καθώς έβαλε ως βασικό τον Μακέντα. Στο 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκε το τριφύλλι ο Διούδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Κουλιμπαλί να επιστρέφει στο δεξί άκρο και τον Ινσούα να παίζει στο αριστερό ενώ οι δυο στόπερ ήταν οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Δώνης, Κουρμπέλης με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μακέντα.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Τυφώνας το τριφύλλι, έκανε το πέντε στα πέντε με Μακέντα

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν άλλαξε το αγαπημένο του 3-5-2 και παρέταξε τον ΠΑΣ με τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Σκόνδρα ενώ τα δυο μπακ χαφ ήταν οι Μπουκουβάλας και Τσικάρσκι. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Νικολιάς, Βιντάλ και Λίλα ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κρίζμαν και Λέο.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Τυφώνας το τριφύλλι, έκανε το πέντε στα πέντε με Μακέντα

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο:

1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει χαρακτήρα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν και μέχρι το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τα είχε κάνει όλα εκτός από το να πάρει τη νίκη με ανατροπή. Το κατάφερε και αυτό όμως κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων. Το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 23' ύστερα από το γκολ του Κρίζμαν στο οποίο όμως είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Διούδη από τον Κροάτη επιθετικό.

Εν συνεχεία όμως το τριφύλλι με τα γκολ από τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα πήρε κεφάλι στο σκορ και πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στην βαθμολογική του συγκομιδή.

2. ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚ

Η συνεισφορά των πλάγιων μπακ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού φαίνεται από ματς σε ματς όλο και περισσότερο. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις ήταν ο Γιόχανσον αυτός που έκλεβε την παράσταση με τα γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στην ΑΕΛ και τον Λεβαδειακό. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όμως ο Κουλιμπαλί που είχε μείνει εκτός για τρία παιχνίδια ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού.

Ο δεξιός μπακ από το Μάλι έβγαλε τις ασίστ και στα δυο τέρματα του τριφυλλιού και εν γένει είχε εξαιρετική απόδοση τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Από την άλλη πλευρά βέβαια και ο Ινσούα είχε αρκετά καλή παρουσία βοηθώντας και αυτός την ομάδα του να φτάσει σε πέμπτο συνεχόμενο τρίποντο.

3. ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό είχε τονίσει στους παίκτες του πως το τριφύλλι είναι η μεγάλη ομάδα και αυτή πρέπει να κάνει πάντα παιχνίδι ανεξαρτήτου αντιπάλου. Αυτό έκανε και κόντρα στον ΠΑΣ. Οι πράσινοι είχαν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια τους, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και προσπαθούσαν πότε από τα δεξιά και πότε από τα αριστερά με αρκετή υπομονή να φτάσουν σε δημιουργία ευκαιριών και το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο η κατοχή είχε φτάσει στο 83-17% υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ στο ημίχρονο ήταν στο 73-27%. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος και τουλάχιστον μέχρι το 80' όταν ο ΠΑΣ με το χρόνο να πιέζει και έχοντας γίνει πιο επιθετικός κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του. Για αυτό και η κατοχή με τη λήξη του ματς ήταν στο 62-38%.

4. ΠΑΛΕΨΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε καλύτερο πρόσωπο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και κυρίως μετά την είσοδο του Μυστακίδη στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Πετράκη άλλαξε και το σύστημα της και απείλησε τον Παναθηναϊκό τόσο με τον νεαρό επιθετικό όσο και με τον Αθανασιάδη.

Ο Παναθηναϊκός όμως άντεξε μέχρι το τέλος, άλλαξε και το σύστημα του παίζοντας με 5-4-1 στην άμυνα για να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και τα κατάφερε με το τελικό 2-1.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (66' Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (74' Καμπετσής), Μακέντα (77' Πούγγουρας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρίζμαν, Τσικάρσκι, Λεό (58' Αθανασιάδης), Βιδάλ (77' Μυστακίδης), Σκόνδρας (70' Κούζικ), Νικολιάς.

Γκολ: 43' Χατζηγιοβάνης, 59' Μακέντα/23' Κρίζμαν

Κίτρινες: 69' Κουρμπέλης/61' Κρίζμαν

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ