STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0: Πράσινο πάρτι γενεθλίων στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παραμονή της συμπλήρωσης 112 χρόνων ζωής κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ όντας καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα στον δικέφαλο που πάλευε με δύο παίκτες μόνο.

Παραμονή των γενεθλίων του, για τη συμπλήρωση 112 χρόνων ζωής από την ίδρυση του, ο Παναθηναϊκός με καλεσμένους 25.000 και πλέον φίλους του έστησε ένα πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-0 και φτάνοντας σε ένα αρκετά σημαντικό τρίποντο.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε περισσότερους πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τη νίκη κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που πάλευε με μόλις δύο παίκτες τους Μίσιτς και Λημνιό.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του αυτή εδραιώθηκε στην 4η θέση και παραμένει στο κυνήγι της ΑΕΚ ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να επανέλθει στην κορυφή και παρέμεινε στο -2 από τον Ολυμπιακό.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το ματς στο ΟΑΚΑ:

1. ΠΙΕΣΗ, ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Στο πρώτο μέρος του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν εν αρχή με ένα 4-3-3 και στο 20' ο Γιώργος Δώνης άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ όμως έπαιζε με τρία "βαριά" χαφ και ούτε έναν ποδοσφαιριστή, πλην του Μίσιτς, που θα μπορούσε από το κέντρο να κάνει παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι από τη στιγμή που γλίτωσαν το γκολ στην τρομερή στιγμή που είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Σβιντέρσκι στο 10' μετά από κάθετη του Μίσιτς και πλασέ του Πολωνού άρχισαν να πιέζουν στο πρώτο τρίτο της άμυνας τπυ ΠΑΟΚ. Ήθελαν με την πίεση προς τους παίκτες της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα να δημιουργήσουν προβλήματα, να κλέψουν μπάλες και να χτυπήσουν με γρήγορο τρανζίσιον και μαέστρο τον Ζαχίντ.

Οι Νάγκι, Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνης και Ινσούα έκλεψαν αρκετές μπάλες και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να βγάλει αρκετές φάσεις. Η πρώτη ήρθε στο 11' όταν ο Ινσούα με σέντρα βρήκε τον Μακέντα που έκανε την προβολή με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει και η δεύτερη στο 16' όταν μετά από κλέψιμο και γρήγορη πάσα στον Ζαχίντ ο Νορβηγός έδωσε στον Μακέντα που σούταρε έξω από πλεονεκτική θέση. Από μια τέτοια φάση προήλθε και το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος με τον Μακέντα και το οποίο ακυρώθηκε με χρήση VAR ως χέρι του Ιταλού.

2. ΕΦΤΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με φόρα από το γκολ που του ακυρώθηκε. Συνέχισε να πιέζει την αριστερή πλευρά της ανάπτυξης του ΠΑΟΚ και να χτυπήσει από εκεί. Στο 48' ο Νάγκι έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και την παράλληλη μπαλιά προς τον Δώνη που πέρασε τον Ίνγκασον και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση του και πήρε εκδίκηση για το γκολ που του ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ανοίγοντας το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 51' αλλά ο Ινσούα ήρθε από το πουθενά και πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Λημνιού κλέβοντας τη μπάλα.

Το τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και στο 56' έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Σένκεφελντ έκανε μια βαθιά μπαλιά ο Ίνγκασον άφησε τη μπάλα να σκάσει, αυτή πέρασε από πάνω του, την πήρε ο Χατζηγιοβάνης βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και με όμορφο τσιμπιματάκι έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε επτά λεπτά. Ουσιαστικά η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα άρχισε τις αλλαγές με τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Άκπομ στο ματς στην προσπάθεια του να κάνει επιθετικό τον ΠΑΟΚ αλλά ο Δώνης απάντησε με τη χρησιμοποίηση των Ανουάρ και Νούνες για να κλείσει το χώρο του κέντρου. Κάτι το οποίο το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό οδηγώντας τον ΠΑΟΚ να παίξει από τα άκρα και με σέντρες, πριν ελαχίστων περιπτώσεων.

3. ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΗ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του. Και το θετικό για το τριφύλλι είναι πως σε αυτό το νικηφόρο σερί που τρέχει δεν σκοράρει απλά αλλά δεν δέχεται και γκολ. Οι πράσινοι έχουν να δεχτούν τέρμα από το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όταν ο Ελ Αραμπί είχε σκοράρει στο 74'.

Έκτοτε και σε 466 λεπτά τόσο ο Διούδης όσο και η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει κρατήσει το μηδέν και έχει καταφέρει να κάνει το πέντε στα πέντε. Η επίδοση αυτή των πράσινων γίνεται ακόμα καλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το τριφύλλι κατάφερε να τον κρατήσει μακριά από το γκολ μετά από 69 συνεχόμενα παιχνίδια όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

4. ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΙΤΣ, ΛΗΜΝΙΟΣ ΠΑΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με ένα "βαρύ" σύνολο και τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα στον πάγκο. Ο Βιεϊρίνια δεν τράβηξε ενώ ο Σβιντέρσκι ήταν αναποτελεσματικός. Ουσιαστικά για τους φιλοξενούμενους οι μόνοι που προσπαθούσαν ήταν οι Μίσιτς και Λημνιός.

Οι δυο τους ήταν οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που πάλευαν, προσπαθούσαν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ούτως ώστε να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης τόσο με τις πάσες του, το κάθετο παιχνίδι του αλλά ακόμα και τις τελικές του απείλησε τον Διούδη που όμως δήλωσε παρόν.

Από την άλλη ο Λημνιός πάλευε τόσο σε επίθεση προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα όσο και σε άμυνα που ουκ ολίγες φορές έκοψε τις επελάσσεις των παικτών του Παναθηναϊκού.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ